Jul 31, 2018

ARGANNE FACE OIL UNTUK WAJAH ANDA

Hi Beautiful2 Semua!!! Nak share sikit pasal Face Oil dari D'freshpicks ni!!Kat Malaysia tak ramai yang pakai Face Oil.Kebanyakannya pakai Moisturiser jenis KRIM. Korang pakai krim ke face oil?

❤️Arganne Face oil complex D'freshpicks dirumus dari ramuan utama 100% Organic Argan Oil dan ditambahbaik dengan gabungan jojoba oil, rosehipseed oil, apricot kernel oil dan essential oil seperti geranium, lavender,teatree,rosemary,carrotseed.

Okay jom tengok FUNGSI Arganne Face Oil ni.

 Melembapkan kulit

 Melambatkan proses penuaan kulit dan menganjalkan kembali kulit dengan mengurangkan simptom penuaan seperti kedutan dan garisan halus

 Mengurangkan tampakan pori

 Untuk kulit sihat berseri-seri

 Membantu merawat masalah kulit

 Digabungkan dengan Foundation/DD Cream pilihan anda untuk kesan yang lebih smooth dan flawless

Berminat dengan Arganne Face Oil dari D'freshpicks? Whatsaap Dahlia di 01156254769

Jul 12, 2018

Tips Untuk Kulit Berminyak

Anda mempunyai kulit jenis berminyak ?

Jangan risau, ada beberapa #TipsCantik yang anda boleh amalkan untuk mengurangkan masalah ini ! 😉

✅ Elakkan makanan berminyak, fast food dan air gas
"You are what you eat", Makanan tersebut boleh menyebabkan kulit anda lebih berminyak jadi elakkan seboleh mungkin.

✅ Amalkan buah-buahan dan sayuran
Bukan dapat kurangkan masalah kulit berminyak je, dapat bonus menyihatkan dan turunkan berat badan lagi.

✅ Banyakkan minum air kosong dan bersenam
Ini penting untuk membuang toksin dari badan anda. Badan yang lesu, terperap di rumah tanpa berpeluh akan mengumpul toksin berlebihan.

Lagi bagus jika lepas bersenam, anda bersauna sekejap, pori muka anda akan terbuka dan anda boleh mencuci kotoran dan minyak dari dalam.

Mungkin tips ini nampak remeh tetapi hakikatnya jika nak cantik "permanent" anda WAJIB ubah lifestyle anda. Lifestyle anda dan pemakanan anda mencorakkan diri anda bukan sahaja luaran malahan dalaman.

Jom cantik luar dalam ! ❤️

Jul 6, 2018

Jatuh Hati dengan DD Cream D'freshpicks

Salah satu sebab acik jatuh hati dengan DD Cream D'freshpicks ni bukan je boleh jd foundation (light coverage) malah boleh protect kulit dari matahari.

DD Cream D'freshpicks ni ada SPF50++, selain tu DD Cream ni membawa semua fungsi BB Cream dan CC Cream.

Kiranya ibarat DD Cream ni adalah gabungan BB Cream, CC Cream dan tambah fokus kepada anti-aging.

Specialnya lagi DD Cream ni boleh merawat kulit sekali (light moisturiser untuk hydration), menyeratakan tona kulit, kurangkan penampakan kedutan dan garisan halus, pemakaian yang kerap boleh kurangkan jeragat dan melambatkan penuaan

Suka ke suka?

Haa banyak kan fungsinya ? Sebab tu ia dipanggil DYNAMIC DO-ALL CREAM.

Banyak-banyak fungsi pun tekstur dia sangat lightweight tau. Bila pakai tak rasa macam pakai apa-apa pun kat kulit. BEST sangat !

Free from mercury. Free from hydroquinone.
Nak cuba mana2 produk dari D'freshpicks? Meh Whatsaap2 ye 01156254769 Dahlia Ayob
#feebeautifulnaturally