May 30, 2017

Halia dan Perut

" Sejak dari dulu, halia telah dibuktikan mampu mengurangkan gejala bg masalah perut dan usus.

Dalam perubatan herba, halia digunakan sebagai herba yang membantu membuang angin (carminative) dan mengurangkan rasa sakit perut memulas-mulas (spasmolytic).

Dalam dunia sanis moden, halia didapati dapat memberikan kesan pengubatan dan bertindak sebagai 'antioxidant' dan 'anti-inflammatory'." Dr Zabidi


Dalam Peppermint Ginger Plus Shaklee ada Halia

0193854667
Dahlia Ayob

Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam.


May 21, 2017

KEISTIMEWAAN Vitamin C Shaklee Berbanding Jenama Lain

● Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

● Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

● Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

● Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C( bagi mengelak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

● Didatangkan dalam bentuk yang boleh dikunyah atau boleh dilarutkan dalam air dan diminum.

● Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan dan dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Sebotol 180 biji
Harga :RM97.50

Berminat? 0193854667
Penghantaran ke Seluruh Malaysia
COD Kawasan Shah Alam

#shakleeshahalam


May 20, 2017

20 Manfaat Alfalfa

Shaklee Share Info - DahliaAyob:
Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama?

Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

☘Membantu gangguan pencernaan
☘Membantu mengawal kolestrol dalam darah
☘Membantu menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
☘Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
☘Membantu mengurangkan paras gula dalam darah
☘Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
☘Mengurangkan simptom menopous
☘Membantu merawat masalah sembelit
☘Membantu menyahkan toksik dalam tubuh
☘Membantu mengurangkan kesakitan otot dan sendi
☘Membantu ningkatkan sistem pertahanan tubuh
☘Membantu masalah penghadaman
☘Membantu memperbanyakkan susu ibu
☘Membantu mengurangkan masalah pundi kencing
☘Membantu mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
☘Membantu meningkatkan kesihatan prostat
☘Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
☘Membantu tingkatkan kesihatan lelaki.

Harga Alfalfa :
SMALL 330tablet RM52.50
LARGE 700tablet RM102.50

Berminat? Whatsaap 0193854667
Penghantaran satu Malaysia dan COD ke Kawasan Shah Alam

May 15, 2017

Nutriferon DiCipta oleh Pakar Imun

Menarikk!!

Nutriferon adalah Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun – Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon,  selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

Berminat dengan Nutriferon Shaklee, whatsaap 0193854667

Penghantaran ke Seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam.


May 13, 2017

SET Kurus Budget !!👇

Alfalfa bertindak membantu
●DETOX semulajadi
●meLAWASkan sistem penghadaman secara lembut.

Lecithin membantu
●meMECAHkan #LEMAK dan #KOLESTROL dalam badan dan mencegah #OBESITI.

Berminat ? 0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam

#shakleeshahalam

May 8, 2017

Breastfeeding is a COMMITMENT, bukan trend

Credit to FB Maisarah Ismail

Adakah anda sanggup terima :
.
1: bangun setiap 2 jam setiap malam untuk menyusukan baby bermula dari hari pertama kelahiran yang penuh episod suka/duka sehingga infinityyyyy and beyond 🚀🚀🚀

2: tidur mengiring sebelah side 30 minit or lebih atau duduk di kerusi memangku anak menyusu selama 30 minit atau lebih? Lebih tragis perlu lakukan sendirian sebab suami tidur mati!

3: anak nak mengempeng dengan anda. Anak tak boleh diletak kan dalam baby cot atau atas tilam? Paling best, anda perlu lakukan sendiri sebab baby tak mau dengan suami atau orang lain. Datang pula manusia lain dengan advice negative 😂😂😂

4:  Menepati jadual pump setiap 3jam berdurasi 15 ke 20 minit sekali di tempat kerja untuk memastikan demand sentiasa ada tanpa skip session? Atau power pumping yang menelan masa sejam satu session sekurangnya seminggu sekali?

5: Breast bengkak sebab oversupply? Sehingga anda demam tahap makan tak lalu, breast panas berdenyut sampai berhari-hari? Suami buat derk (padahal suami tak tahu apa nak kena buat) 😜

6: Badan lesu, muka pucat gara-gara keletihan bekerja, menyusukan anak , dan menguruskan rumah tangga? Sometime datang sakit kepala macam migraine tapi hanya boleh telan paracetemol sahaja sebab kau bf mom!

7: berkuntau setiap pagi untuk menyiapkan diri ke tempat kerja dan menyiapkan anak-anak ke tempat asuhan? Paling win bila suami jenis outstation or suami keluar lebih awal dari isteri gara-gara nak elak traffic jam! duduk pulak rumah kongsi bertingkat, bag-bag berderet nak kena hangkut..pergi kerja balik kerja semua buat sorang-sorang heh!1

8: anda jenis pekak kan telinga bisukan mulut keraskan hati boleh menerima pandangan sinis dari orang sekeliling termasuk mertua, keluarga, sahabat dan netizen

9: anda selalu lapar, makan tak henti, badan tak turun-turun sejak anak lahir (ada cara pemakanan yang betul untuk bf mom, tolong cari orang yang arif bukan main hentam je)

10: support equipment breastfeeding gila mahal..breastpump, storage bag, storage bottle, storage bag, ice pack, nursing cover,nursing bra, nursing wear eh-eh, masuk milkbooster sekali sebab susu kurang!

11: and the list goes on and on mommies!

Ini hanyalah diantara situasi yang anda alami sebagai bf mom yang normal. Belum campur kes anak jaundice dalam pantang, emosi semasa dalam pantang, karenah anak-anak yang lain (jika ada), karenah si suami (kes isteri yang mahu bf sebab trend, kena pula suami jenis ikut suka kaulah bini, kau nak ko lead/tanggunglah). Majikan yang tak support, colleagues yang mulut celupar..belum campur bab parenting lagiiiiii..hahaha

So, welcome to the breastfeeding world mommies!
.
Sebab tu la saya cakap breastfeeding ni COMMITMENT, bukan trend

#supportbreastfeeding
---------------------------------------
Anda berminat nak dapatkan Vitamin Shaklee? Whatsaap saya Dahlia 0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Kawasan Shah Alam

Shaklee Shah Alam


May 6, 2017

Jalan jalan ke New Home Shaklee Office

Al Kisah harini pergi stok in barang di New Home Office Shaklee yang terletak di Sunway Geo Tower. Dari tepi jalan dah nampak dah Shaklee tu ha.


Acik tak ado tipon oppo jadi kelam je la gambar ni ha 😂😂 Ni la rupo eh. Besar lagi tempat ni tapi acik tak sompek nak snap.

Kebetulan masa ni Shaklee ada buat  Health Event. Ada macam-macam aktiviti menarik. Kami join terus check tahap kesihatan badan. Dah lama sangat dah tak check dah.


Ni mesin yang digunakan untuk check bone density kita.


Bebudak pun suka ada permainan dan macam2 lagi la. Maaf gambar tak berapa nak banyak nak tunjuk aa.


Ha ini bukan check kesihatan ye.Ini cabutan bertuah ye😊☺ dapatlah menang satu barang kecil. Ok la tu daripada tak ada.☺


Hasil daripada body diagnosis tadi.Alhamdulillah nutritionist cakap bagus result akak ni, akak puasa ke harini? result gula,tekanan darah,  kolestrol dan bone density semua cantik. Tapi....

Tapi ada satu je masalah akak ni tapi masih dalam border, iaitu fat terlebih sikit. Katanya akak ni kena la bersenam sikit dan makan Lecithin ke,Omega ke, Vivix ke atau amik Set Detox Shaklee tu dan jaga pemakanan.

Akak makan memang pantang dik..pantang nampak 😂

Berminat dengan produk shaklee meh pm akak ye 0193854667


May 4, 2017

Vitamin C dan Stress

Info Vitamin C berperanan dalam pengeluaran hormone ANTISTRESS dan interferon (hormone fungsi imun).

Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C.

Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

Berminat Sustained Release Vita C
pm.sms.whatsaap 019-3854667
Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Kawasan Shah Alam,Kota Kemuning