Apr 26, 2017

Tip Kulit yang Cantik dan Berseri


[♥] minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan

[♥] mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen

[♥] Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.

[♥]  Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri

[♥] Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal

[♥] Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak

Shaklee Shah Alam
0193854667


Apr 23, 2017

Tips untuk Mata Sihat

Pilih cermin mata hitam yang menghalang 99 % kepada 100 % daripada UVA dan UVB .
Kelihatan bergaya dan melindungi mata anda pada masa yang sama!

Omega baik untuk mata anda

Dahlia Ayob - 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Sekitar Shah Alam.


Apr 22, 2017

Manfaat LECITHIN UNTUK FUNGSI OTAK

Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.

Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.

==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667  Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning


Apr 18, 2017

Set Detox Shaklee

5 Item dalam Set Detox iaitu:

Herblax -  Membantu melancarkan pergerakan usus dan menyingkir najis yang tersekat lama di usus. Membantu masalah sembelit

Alfalfa - Membantu menurunkan keasidan badan. Semakin banyak toksin dalam badan, semakin badan berasid.

DTX -  Membantu memperbaiki fungsi hati. Membantu mereka yang ada masalah HATI BERLEMAK dan BENGKAK HATI.

Peppermint Ginger Plus - Membantu Buang angin dalam badan dan elak kembung perut.

Vivix - Membantu Memberikan tenaga kepada sel untuk memulihkan sel yang rosak akibat kesan toksin yang terlalu tinggi dalam badan. Ia juga memperbaiki fungsi-fungsi sel.

0193854667

#sayajualshaklee #shakleeshahalam

Anda Perlu Detox

Risiko jumlah toksin yang tinggi dalam badan boleh membawa  gejala yang tidak sihat dan menyumbang kepada penyakit yang menjejaskan gaya hidup sebagaimana gejala berikut:

    🍎Sembelit
    🍎Berat badan meningkat
    🍎Kulit kusam dan berjerawat
    🍎Cepat letih
    🍎Suka makanan yang manis
    🍎Susah nak tidur
    🍎Stress
    🍎Tidur terganggu

Sekiranya anda mempunyai simptom di atas..maknanya anda perlu detox

📱0193854667


Jom #Detox Bersama #Shaklee

👉detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan #tenaga, memiliki #kulitcantik, #badancergas & #sihat, membaiki sistem #penghadaman, melegakan #kembung perut & #angin. Manfaat setiap set produk detox Shaklee membantu proses aktiviti detoks berjalan dengan lebih berkesan.
.
Nanti lepas ni saya share Produk Detox Shaklee
.
📱0193854667
.
#sayajualshaklee #shakleeshahalam


Apr 15, 2017

Petua Detox Lemom

Selalu korang gunakan #lemon untuk kesihatan camne? ..bahan2 yang biasa dalam rumah pun boleh untuk #detox la macam ni kan...
.
Kalau badan #berangin tak selesa selalu saya buat masak lemon + serai + halia + air..nak minum campur madu pun ok..rasanya sedap ...harum2 serai..macam minum tomyam gitu..
.
minum sejuk pun sodap..minum panas2 pun sodap
.
gedebush gedebush poie eh... badan pun rasa ringan. .cubalah..😊😂😁😀☺

#shakleeshahalam


Apr 12, 2017

Alfalfa dan Kulit Jerawat


Salah satu sebab jerawat timbul ialah di sebabkan toksin banyak dalam badan..solution nya kena DETOXS.

Nak ambil apa untuk detoks? Salah satu ialah dengan 10 biji ALFALFA dan banyakkan minum air putih tau!!

Kenapa kena DETOX ni....yelah dah berbulan bulan kot makan macam2 VITAMIN CANTIK tapi tak ada hasil ...KALAU TAK DETOKS, sia-sia je la, sebab detoks ni membantu badan kita MENYERAP NUTRIEN pada tahap OPTIMUM.

Alfalfa dan Kulit:
Alfalfa mengandungi kandungan nutrisi yang dapat membantu proses membersihkan kulit.

Alfalfa juga mengandungi enzim yang membantu melawan keradangan

📱0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia n COD Sekitar Shah Alam


" Saya salah guna skincare "

"Jerawat ni banyak puncanya dik" ..."ye..saya salah guna skincare...terus kulit jadi gini..saya dah try macam2 tapi still kulit tak ok"
.
☝ untuk masalah di atas..sy suggest stop la yg lain2 tu dulu... amik 2 ni je dulu kita tgok camne ye..lepas dah ok then baru kita add on yang lain ye.
.
.
ALFALFA COMPLEX - agen detoks yang bantu membuang toksik dalam dalam badan & usus. .
.
.
VITAMIN C - Membantu untuk mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yang mencukupi untuk pemulihan kulit. Jerawat cepat kecut. .

Saya doakan masalah kulit adik ni cepat baik..dan d permudahkan segala urusan.Insya Allah.
.
📱0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia. COD sekitar Shah Alam .


Apr 9, 2017

7 Khasiat ESP semasa Hamil


ESP Membantu :

1)Memberikan anda bertenaga sepanjang hari selama mengandung
2) Menjadikan anda kenyang dan ia juga meningkatkan metabolisme badan
3) Memastikan kesihatan ibu di tahap yang optimum
4) Kulit bayi apabila dilahirkan nanti akan kelihatan cantik, halus dan gebu tanpa sebarang masalah kulit
5) Membantu perkembangan fetus
6) Membantu meningkatkan paras kolesterol baik & ia juga baik untuk kesihatan jantung
7) Membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik

0193854667

#sayajualshaklee #shakleeshahalam #shakleeuitm

B.Complex dan Ibu Menyusu

Vitamin B kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat.

Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.


📱0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Seluruh Shah Alam


Apr 6, 2017

Lecithin Shaklee

Soy lecithin merupakan “pengelmulsi” semulajadi untuk cairkan lemak & minyak dalam badan.
.
Sumber #Lecithin dari kacang soya organic non GMO di mana ia berfungsi untuk MEMECAHKAN #LEMAK dan #KOLESTROL.
.
Ia juga berfungsi sebagai pembersih salur darah dan memastikan lemak & minyak tidak termendap di dinding membran .
.
Lecithin berupaya memecahkan & mencairkan lemak dengan cepat, lemak & minyak akan di tukarkan menjadi butiran2 kecil agar mudah keluar semasa proses detoks.
.
Lecithn juga berfungsi meringankan sembelit dan bertindak meleraikan toksin dalam usus.
.
Bengkak susu a.k.a liang susu tersumbat leh juga bersusaha dengan Lecithin

📱0193854667


Dah bersawang...😁😀

Assalammualaikum....Maaf sesangat..dah lama hakak tak update blog ni...hakak masih lagi jual dan pengedar Shaklee yang sah tau...cuma hakak fokus kat Instagram FB Page dan Facebook. Sekarang nak aktif semula menulis blog.....

  Tq My Lovely customer...sejak dari minggu lepas  dan memang sebelum bulan puasa dan raya ni....ni adalah antara hot item !! ...

Makan suplemen pun makan juga..tapi makan kenalah jaga tau...

Jangan pantang nampak!!

📱0193854667

#sayajuashaklee #shakleeuitm #shakleeshahalam