Oct 26, 2015

Tingkatkan Kesuburan dengan Vitamin E dan Zink

Assalammualaikum..asyik harini nak share bagaimana Vitamin E dan Zink membantu meningkatkan kesuburan terutamanya bagi lelaki. Jom tengok apa common punca lelaki tidak subur:

Mungkin: 
  • Bilangan sperma yang sedikit (low sperm count) 
  • Sperma kurang cergas 
  • Sperma yang tidak sempurna 
  • Sekatan pada saluran semen 
  • Pemakaian seluar dalam yang ketat menyebabkan bahagian testis menjadi panas dan menurunkan tahap penghasilan sperma 

Vitamin Kesuburan:

♥ Vitamin E & Selenium 


- Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

Lagi Kebaikan Vitamin E

☑️ Antipenuaan
☑️ Memperbaiki parut
☑️ Melindungi jantung
☑️ Memperbaiki arthritis
☑️ Antioksidan yang kuat
☑️ Menghalang keguguran
☑️ Kelestarian seksual dan tenaga
☑️ Meningkatkan reproduktif dan kesuburan


♥ Zinc Complex


Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan ten

aga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.
☑️ Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.


Click sini untuk Set Kesuburan

===============================================================

Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning
Share:
Post a Comment