Oct 16, 2015

Kepentingan Omega-3 untuk Ibu HAMIL dan Ibu MENYUSU

DHA sangat penting untuk perkembangan otak, saraf dan tisu anak dan ibu. Kajian American Journal of Clinical Nutirition membuktikan wanita diberi minyak ikan yang mengandungi 1 gram DHA setiap hari berbanding wanita diberikan "placebo" dari minggu ke-30 mereka dilanjutkan kehamilan mereka dengan empat hari dan melahirkan bayi yang lebih besar.
Omega 3 Dalam Diet Amat Membantu Perkembangan Janin.
DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
Omega-3 adalah 'makanan' kepada otak bayi sepanjang kehamilan dan penyusuan. Omega-3 membentuk kira-kira 70 % daripada otak bayi yang baru lahir. Pilih supplemen Omega-3 yang berkualiti dan tulen kerana kebanyakan sumber makanan Omega-3 terutamanya dari ikan mengandungi merkuri, arsenik (yakni logam-logam berat).
Susu ibu kaya dengan DHA.
Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Deng
an itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan supplemen Omega-3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.
Ibu menyusu dan ibu hamil disyorkan mengambil supplemen Omega-3 sebanyak 1200mg sehari

Saya memilih Omega Guard Shaklee sepanjang kehamilan dan penyusuan. Omega Guard Shaklee sangat tulen kerana ianya dihasilkan melalui teknik ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega-3 paling tulen. Proses ini juga menyingkirkan toksik dan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri, arsenik, plumbum dan lain-lain lagi.

===============================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyan 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Share:
Post a Comment