Mar 23, 2015

Lagi Testimoni Gastrik Hilang..Alhamdulillah

Assalammualaikum Semua..Hari ni nak share lagi testimoni Gastrik Hilang dengan ESP, yang ni adalah testimoni Puan Nadia. Jemput baca.

 Saya start usha-usha bofren saya ni masa saya cuti berpantang anak ke 3 saya (2 bulan after gambo tahun 2013 ni. Gambo 2013 ni tengah sarat peknen, semiinggu b4 tarikh cser).

Usha-usha dari jauh.. duk kaji background.. duk tengok-tengok ciri-ciri jejaka idaman malaya ni. Tak try lagi.. sebab tak berapa yakin.. hati berdetik 'boleh ke dia ni rawat masalah aku?'
Sampai lah satu masa kepedihan, kepanasan di perut bagai dihiris-hiris.. almost setiap hari berguling menahan kesakitan. Semua jenis ubat gastrik hospital, sampaikan yg paling kuat (nexium) pun masih tak mampu menghilangkan 'kebakaran' dalam perut saya.

Saya nekad. Saya akan pinang esp ni. Walau apapun jadi. Saya drive, tinggal bb sat kat rumah.. pergi dapatkan bofren saya ni. Balik rumah terus berkenalan lebih intim.

Setiap hari 2x sehari tanpa missed, kebakaran perut saya almost takde langsung after 2 weeks.. saya makin jatuh cinta.. saya nekad, saya takkan tinggalkan bofren saya ni.

Lebih-lebih lagi bila keloid cser saya tidak gelap berbanding 2x cser b4 this & tidak gatal!

Paling syok kulit saya yang kusam, tidak sekata & pores yang dari jauh pun nampak jelas makin hari makin cerah & sekata. Pores dah almost tak nampak (gambo 2014 masa bb saya berumur setahun lebih).

Dan.. sampai hari ni bb saya (masuk 2 tahun next month) masih fully bf. Alhamdulillah..

I luv you Esp.. forever n ever.

================================================
Dahlia Ayob Pengedar Sah Shaklee ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 20, 2015

Gastrik Hilang dengan ESP

Assalamualaikum dan Salam Jumaat yang Indah...siapa ada Gastrik? Meh saya nak share pengalaman Puan Wawa.. Gastrik yang dah lama dari zaman remaja hilang dengan Izin Allah selepas konsisten dengan ESP Shaklee.


"Wawa kenal dengan ESP bulan 3/2014.. Waktu ni first promosi selepas wawa join ahli.

Wawa ada gastrik yang agak teruk, dari dulu wawa kena standby ubat gastrik kat rumah yang rasa macam ubat gigi color putih tu.. Ya Allah, nak telan pun tak lalu. Dari zaman remaja wawa sakit gastrik, langsung tak leh lapar, gastrik pasti menyerang.

Start bulan 3/2014 wawa ambil 1 sudu je setiap pagi, konsisten setiap hari, hari jumaat je kadang-kadang termiss.. Wawa kerja site, pagi jarang sempat makan. Normal jam 10/11 baru boleh makan.. Yang BESTnya, dan sangat pelik, angin gastrik langsung tak datang.. Alhamdulillah, sampai sekarang, wawa dah tak tahu macam mana rasa sakit gastrik..

Alhamdulillah, asbab ESP sakit gastrik yang bertahun2 wawa alami, hilang dengan izin Allah..

I love ESP!! U make me healthy..;)

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 18, 2015

Kenapa saya CINTAKAN ESP? ♥♥

Harini saya nak share lagi Testimoni ESP dan Testimoni Kulit Cantik dari pengguna Shaklee sendiri.Ikuti kisah Ren

Kenapa saya CINTAKAN ESP? ♥♥
This is my story~~Nampak tak kulit sy kat gambar sebelum tu..

✅ Kusam
✅ Berjerawat
✅ Tona Kulit Tak Sekata
✅ Parut Jerawat
✅ Liang Pori yg Besar
✅ Berminyak
✅ Bibir Pucat

Semua ni punca daripada salah guna produk.. Dan saya dulu memang suka tukar2 produk.. Sampai pernah guna produk harga cecah rm400 lebih.. Huhuhu

Menyesal sangat masa tu.. Mula2 cantik, halus gebu ja kulit.. Nampak kemerah-merahan.. Once dah stop guna.. Hahh, ambik kau! Habis teruk efeknya kat muka.. Dulu saya tak berapa minat mau jaga kecantikan dalaman sebab takut mau makan ini itu..

Pastu, dah stop guna produk yg ada bahan terlarang tu.. Resdung pulak dah buat hal.. Makin menjadi2 la jerawat kat muka.. Tapi, syukur tak teruk sangat sebab saya rajin buat rawatan resdung yg asap2 tu..

Lumrah perempuan suka CANTIK.. Konon mau yakin diri la bila selfie.. Haha..
* alasan tak logik *

Then, cari2 la cara yg berkesan untuk masalah kulit saya sekaligus rawat resdung saya.. Setiap kali taip kat google, mesti yg keluar dulu.. "Set Cantik Shaklee"
Nampak tak, betapa famous Shaklee ni..

Mula2, tak berkenan langsung.. Sebab supplement.. Kan saya tak berani kalau makan2 ni..
Tapi, bila dah balik2 keluar Shaklee jugak..Start tengok testimoni2 kat google.. Berlambak wehh..Mustahil tak berkesan kalau testimoni dah berlambak

Dengan izin Allah, di bukakan la pintu hati ni untuk try Shaklee..
Kalau belum try, belum tau kan..

Shaklee dah ada di tangan.. Guna2 sampai ke hari ni..Woww!! Amazing.. I got my #ShakleeEffect..Perubahan ketara betul..

💖 Jerawat Berkurangan
💖 Pori2 Makin Kecil
💖 Kulit Makin Cerah
💖 Tona Kulit Sekata
💖 Kulit Kurang Berminyak
💖 Parut Jerawat Makin Pudar
💖 Bibir Kembali Kemerah-Merahan
💖 Bonus! Resdung Berkurangan

So, this is my #ShakleeEffect.. Sy antara pengguna yg berpuas hati dan paling penting dah jadi Shaklee Extreme Lover.. Sy jugak ahli berdaftar Shaklee sekarang..

Rahsia saya?Of coz la ESP!! 
Dan add on with :

Vitamin C
Vitamin E
Vitamin B Complex
Skincare set Enfuselle



================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 16, 2015

Kulit Gebu dengan ESP

Assalammualaikum..Morning..dah 2 hari kot tak tulis kat blog ni..rindu rasanya..sarapan pe hari ni...saya baru lepas amik sebiji kurma dan secawan ESP di bancuh dengan coklat Vico. Rasanya..hurm agak boleh tahan cubalah.. Selepas baca banyak testimoni-testimoni ESP ni rasanya tak nak skip dah minum ESP hari-hari. Jom saya nak share 2 testimoni menarik, kulit gebu gebas dengan ESP. Biar gambar berbicara:
Testimoni 1




Ha..tu dia...cantik,gebu gebas kulit customer ni..beza memang berbeza.

Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan KAITAN antara MAKANAN YANG RENDAH INDEKS GLISEMIK dan pembaikan MASALAH JERAWAT. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat.
JADI... Shaklee ESP membantu masalah KULIT BERJERAWAT danlain-lainnya..sebab INDEKS GLISEMIK YANG RENDAH dalam ESP ini bagus untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah..
Testimoni 2: 



Set Kesihatan Kulit Anda: Click Sini

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 13, 2015

Terselamat dari Transfer Darah, Susu Banyak dan Berat Turun 20 kg selepas bersalin

Assalammualaikum dan Salam Jumaat...Wah teruja baca beratus-ratus testimoni, pengalaman pengguna dengan ESP. Jom baca kisah Puan Siti Raihana dengan ESP yang membuatkan dia terus-terusan consume Shaklee ESP ni

"ESP berikan 2 kesan yang hebat dalam hidup saya dengan izin Allah. Produk Shaklee pertama yang saya beli untuk diri saya sendiri. "- Puan Siti Raihana Ismail

KESAN 1
[Saya terselamat dari kene transfer darah selepas tumpah darah pph selepas bersalin kerana HB saya yang sangat cantik sebelum melahirkan]

Saya tak mampu nak telan Vitalea, obimin atau pil iron yang lain untuk naikkan HB saya. Akhirnya saya hanya consume ESP saja pada 2 bulan terakhir sblm melahirkan untuk suplemen tambahan sewaktu hamil.

Sangat mengejutkan doktor kerana walaupun saya hamil anak ke 5 tapi sebelum bersalin HB saya sangat cantik, 13-14. Selepas pph HB saya masih bertahan 10+ dan saya terselamat dari kene transfer darah yang saya sangat takuti risikonya.

Alhamdulillah..anak ke 5 ni saya tak kene jahit pun lepas bersalin. Sebab tu doktor pun tak perasan saya tumpah darah sebab lepas bersalin terus doktor suruh turunkan kaki dan rehat lepas uri dikeluarkan.

Sejak kejadian tumpah darah tu baru saya kaji apa yg terkandung dlm ESP. Rupa-rupanya ESP ada asid amino yg diperlukan utk pembentukan hemoglobin darah. Patutlah HB saya pun naik walaupun saya tak ambil pil iron. SUATU PENEMUAN AJAIB BAGI SAYA.


KESAN 2 dan BONUS:

[Susu banyak, berat turun 20kg lepas bersalin]

Sejak saya dapat kesan 1, saya nekad teruskan consume ESP selepas bersalin untuk menyusu pula. Saya ambil ESP dan ALFALFA saja secara konsisten untuk menyusu eksklusif 6 bulan. Susu saya memang sangat cukup dan saya berjaya menyusu penuh lebih 2 tahun anak kelima ni, Alhamdulillah.

Yang lebih mengujakan, saya dapat mengawal selera makan lebih baik selepas bersalin dengan ESP. Bab kulit pun banyak yang improve. Garu tangan dah takde kesan white scratch..

Akhirnya setelah 6-7 bulan consume alfalfa dan ESP dan full bf, dari berat 68kg masa mula2 selepas bersalin, "secara tak sengaja" berat saya turun sehingga 48kg. 20kg berjaya turun dengan konsisten ESP, Alfalfa dan menyusu badan penuh saja. Dan alhamdulillah masih lagi dpt mantain 48kg sekarang walaupun dah hampir 2 tahun sejak saya turun berat. Masa anak dara dulu berat 52kg juga. Inilah bonus yg saya dapat akhirnya..

Memang sayang sangat nak tinggal ESP..apa lagi kalau dh berikan banyak kesan hebat ni dalam hidup saya dengan izin Allah. InsyaaAllah saya akan consume ESP selagi diizinkan Allah.

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 12, 2015

Lagi Kisah ESP memikat Ibu Menyusu

Lagi dan Lagi Kisah Cinta di sebarkan. Bagaima ESP memikat hati ibu-ibu menyusu untuk teruskan consume ESP ni...

"Saya mula search tentang makanan yang boleh menjadi milk booster.. Yang saya jumpa asyik2 ESP.. Hari-hari saya baca kebaikan ESP dan protein Non GMO.. mula2 ragu.. Setelah dapat consultation daripada Amy Nursafura yang merupakan mak shaklee saya saya yakin dan terus ambil set milk booster.

First rasa ESP memang saya suka.. tak adelah tak sedap macam orang cakap. Saya suka saya suka.. Memang saya minum ESP hari2 tanpa miss.. Kesannya susu saya makin pekat dan sampai bengkak susulah.. Yang paling best.. Anak sy, sewaktu lahir ada allergic.. kulitnya merah2 jika salah sabun, dan berbintik2 merah seperti ruam.. Setelah minum ESP yang saya perasan kulit Adam dah xda masalah lagi.. Yang paling menarik, Ramai sangat puji kulit Adam halus, tak macam baby lain.. Alhamdulillah..

Selain itu bonus buat sy.. Sejak ambil ESP, berat saya bukan sahaja turun, tapi juga susah nak naik even sy makan banyak.. Pinggang saya ramping.. Excited sbb dpt pakai bj kebaya time umo 14 tahun u.. Tak tipu ok.. Dan yang paling best, husband puji stretch mark time mengandung juga dah pudar.. Syukur sangat2 sy dah berjumpa dengan ESP..
ESP memang buat saya jatuh cinta pada shaklee..


Ringkas tentang ESP: Energizing Soy Protein
Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
Membekalkan tenaga,
Memberikan rasa kenyang
Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
Membanyakkan susu badan (milkbooster)
Membantu mengekalkan kepejalan otot
Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 11, 2015

Throwback: Exclusive Dinner di Hotel Bangi-Putrajaya

Nak share..throwback Sabtu lepas punya cerita..Exclusive Dinner untuk Jutawan Shaklee di bawah naungan Nanny Cery – Faizland. Dinner ini khas untuk anak cucu group jutawan yang menunjukkan prestasi cemerlang. Alhamdulillah, syukur saya salah seorang yang layak hadir ke Majlis Dinner ni. Malam Aspirasi, Malam Motivasi, Malam Penghargaan kepada yang terbaik. Terasa usaha di hargai...Alhamdulillah. Exclusive dinner adalah anjuran Faizland bertempat di Hotel Bangi-Putrajaya.

Pertama kali, kedatangan kami sekeluarga disambut dengan door gift mewah yang dianggarkan berharga RM300 ..Terkejut saya..Macam-macam ada didalam beg ini, tafsir al-quran, al-mathurat, buku himpunan amalan, Shaker Exclusive, Tuala Exclusive, Calculator, Cookies, Perfume Dior, Cinch Tea, Sebotol Ostematrix dan Sebotol Vitalea. Haa. Dina pun dapat jugak tau.. color set Frozen..memang pegang tu je la sepanjang dinner malam tu.



Acara tepat dimulakan pada pukul 8:30 malam. Bacaan doa dari anak Nanny Cery sendiri. Selepas ucapan sepatah dua kata dari Nanny Cery, jamuan makan malam dimulakan... Boleh tahan juga, hidangan makanannya sedap dan lazat. Dessert pun sedap, memang tak boleh lupa.

Sambil makan, cabutan bertuah aka lucky draw juga diadakan. Yang bestnya BERBEZA dengan lucky draw lain..pada malam tu semuanya Lucky.hehe..yang lainnya ialah barang yang mereka dapat. Hadiah pada malam tu ada Shake n Take, Pemanggang Ajaib, Vitamin Shaklee, Vivix, Voucher Parkson dan 2 hadiah utamanya ialah i-tab & i-phone. Lucky Draw yang kami sekeluarga dapat malam tu ialah Vivix (RM400 xx tau)..macam tetau jer..nak makan Vivix masa pantang nanti..Alhamdulillah.Mudo 25 tahun la den..haha.



Antara kesan bisness yang saya dapat sepanjang berbisness ini ialah
1.Dapat banyak ilmu,
2.Dapat kawan,mentor yang hebat dan beraura positif.
3. Dapat membantu ramai orang dengan kongsikan produk yang bagus, selamat dan berkesan.
4. Dapat Cash Bonus every month.

Ni baru sikit..banyak lagi yang menanti nanti nanti dan nanti...

Syukur, sangat bersyukur, di pertemukan dengan Group Bisness begini. Fokus utama bukan semata-mata kaya di dunia dengan ilmu bisness sahaja...tapi kaya di akhirat dengan menitikberatkan amalan rohani yang berterusan.Semoga saya dan keluarga terus istiqomah dan berjaya menjadi Hartawan Dermawan yang Beriman.
================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 10, 2015

2 Testimoni Ibu Menyusu dan ESP

Assalammualaikum....Morning..Semalam saya kongsikan Kisah Cinta Pertama Saya dengan Produk Shaklee, di mana saya start kenal Shaklee dengan Set Penyusuan dan ESP. Harini saya nak kongsikan pengalaman-pengalaman 2 orang lagi ibu gojes dan bijak ini... Jom tengok apa kata mereka. Mentang2lah promo bulan ni kan...ramainya la kongsikan pengalaman dengan ESP ni, sampai saya rasa tak nak skip ESP lagi dah..

Pengalaman Penyusuan dan ESP 1 : Puan Nor Ismaniza Ismail

"Mula2 cuba ESP masa menyusukan anak kedua....memang puas hati susu banyak dan badan tak letih sangat...Anak pertama dulu menyusu badan sampai 3 bulan ja pas tu terpaksa campur dengan susu botol sebab susu badan kurang....sejak mengamalkan ESP dapat menyusu anak kedua sampai sekarang umur dah 2 tahun 3 bulan....bukan dia sahaja menyusu anak bongsu pun menyusu sepenuhnya jugak.....waktu pregnant anak bongsu pun, susu banyak lagi untuk kakak dia....Dengan amalkan ESP sekarang tak dak masalah untuk susukan dua org budak
Kesan sampingan yg dapat dari amalkan ESP:
- susu banyak, cukup untuk dua org, si kecik bulat hanya dengan susu badan
- kulit semakin cerah, parut semakin pudar
- awet muda
- badan tak terlalu kembang sekarang dah kurus
-
selera makan kurang
yg best masa bawak anak bongsu pi klinik org tegur anak first ke....saya ckp tak la no 3....dia tanya umur saya ckp dah 30thun...dia ckp ingatkan baru kahwin, anak first sebab nampak mcm 20-an....
Suami pun perasan badan mcm dah ada curve dan anjal sikit sejak amal ESP....sebelum ni selepas bersalin anak pertama badan berisi dan kembang sangat...Alhamdullillah sejak amal ESP bersalin anak kedua dan ketiga badan tak naik mendadak....Baru2 ni jumpa sepupu dia ckp tahniah dah berjaya kembalikan badan mcm zaman anak dara...TAK RUGI CUBA ESP"

Pengalaman Penyusuan dan ESP 2 : Puan Hasmulini Abdul Rahman

"First time jatuhhh cintan betul dgn esp ni masa lepas bersalin anak kelima..masa tu dah nak start keje dan susu badan makin drop..nak taknak saya PAKSA jugak amik set bajet nyusu..esp n alfalfa..sgttt terujaa...lepas minum esp dan buat stok haritu susu makin pekat..dan cepat bengkak susu..kesan terasa masa tu jugak! Alhamdulillah..dan badan rasa lebihh berTENAGA..walaupun lepas nyusu anak, badan xmudah menggigil lagi..hihhi..biasanya lepas nyusu anak cepat lapar dan lambat makan akan menggigil ler seluruh badan..huahuaa...
Kesan EKSTRA lagi dah minum bertin2 esp ni kulit makin glowing..xpayah nak tonyoh pape kat muka pun xpe..muka dah macam pakai bedak..hihhi..kulit memang xberminyak..dah jatuh cinta bercinta lagii..dulu kulit muka rasa tebal je kalau xpakai pencuci muka atau pun cream muka pape..skrg no more!! Tengah hari ke malam ke..kulit muka tetap xberminyak..jadi xpayah pakai bedak compact ye..awesome! Esp very special.



================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 9, 2015

Cinta Pertama Ku - ESP dan Set Penyusuan

Assaalammualaikum Semua...harini saya nak kongsikan kisah CINTA  PERTAMA saya dengan Produk Shaklee..asyik cerita testimoni orang lain jer kan...
 Saya start dengan SET PENYUSUAN SHAKLEE, tu pun sebab sorang kakak ni nak jual Set Penyusuan dia..Saya ok jer..beli dan makan secara konsisten.Seriously saya tak pernah dengar pun Shaklee sebelum tu..hehehe..Mungkin tak sepopular sekarang. Ke sebab saya memang jenis tak pernah amik tahu..Nak tahu tak, sebelum tu saya jenis yang makan jer apa-apa suplemen penyusuan yang jual kat kedai baby..dari yang tradisi sehinggalah yang menyebabkan badan berbau..huhu...Apa sahaja orang cakap..orang suggest untuk banyakkan susu..janji yang HALAL semua saya cuba. Begitulah kasih nyer ibu kepada anaknya..setiap hari memikirkan untuk mencukupkan bekalan susu kepada si buah hati...
Set Penyusuan pertama saya makan ialah tanpa ESP iaitu Vitalea, Vitamin C, B.Complex dan Alfalfa. Saya dapati BERBEZA dengan SET SHAKLEE di mana badan saya rasa sedap, bertenaga, susu nampak lebih pekat, kulit dah cantik sikit..yelah kulit masa preggy dulu ya ampun..memang penuh parut di dahi...orang kata pembawakan...Sekarang tidak lagi..
Lepas 2 bulan saya start consume ESP , kebetulan masa tu dah masuk ahli, promo plak..tengok testimoni orang macam best jer...best sangat ke ESP ni? MENAKJUBKAN, Perut rasa kenyang lama... Biasalah kalau ibu menyusu ni pagi-pagi lagi dah lapar mengigil...kang tengah malam pun lapar menggigil..Tapi lepas konsisten dengan ESP ni , rasa kenyang tu lebih lama la dari tanpa ESP. Badan pun rasa cargas,  kulit jangan cakaplah memang cantik gitu..dan kulit anak  pun cantik sekali ni bukan saya yang kata, tp Mak Chu Dina tegur eh kenapa tetiba Dina ni nampak putih ni. Rasanya Mak Chu yang cakap gitu..parut-parut degil Mama Dina pun hilang..gi keje pakai bedak baby pun dah ok...Lepas tu terus FALL in LOVE dengan ESP ni...Suplemen Wajib yang mesti ada kat umah.
Harus diingat yer kengkawan sekalian, selain VITAMIN dan ESP..untuk menjayakan penyusuan kita semua haruslah RAJIN dan KERAPKAN PENYUSUAN /PAM, PIKIR POSITIF dan DOA BANYAK2 dan sokongan dari suami, pengasuh baby dan kawan-kawan sekeliling adalah antara faktor juga kejayaan juga.
Yea, pada saya VITAMIN dan ESP memang banyak membantu my breastfeeding journey. Bila badan rasa bertenaga, no stress, perut rasa kenyang, susu pun keluar dengan riangnya..
Saya berjaya menyusukan anak saya sehingga 2 tahun 4 bulan..Teringat kata sorang kawan yang sama-sama mengepam susu di surau sebelum saya  konsisten makan Set Penyusuan Shaklee ..mungkin kesian dia tengok susu yang saya pam 3 auns jer setiap sessi 2,2 belah plak tu, " katanya kalau aku jadi kau, aku dah tak pam dah" Saya take it as challenge..walaupun tak banyak saya yakin susu saya cukup..dan memang saya tak pernah kehabisan stok pun....Alhamdulillah..Sesungguhnya Rezeki tak pernah salah alamat yang penting kita berusaha..betul ke betul? 



================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 6, 2015

Testimoni Terbaru - Ibu BERPANTANG dengan Shaklee

Assalammualaikum Semua....Selamat Pagi kepada semua ibu-ibu berpantang, bakal berpantang dan yang mencari SET BERPANTANG yang SELAMAT,MESRA ALAM dan BERKESAN..pagi pagi saje je..nak share Testimoni BARU dan MASIH hangat ibu berpantang

Secara generalnya ISTIMEWANYA SET #BERPANTANG ini: 


✔ BOLEH di ambil oleh ibu yang baru melahirkan bayi seawal hari PERTAMA selepas melahirkan bayi. 

✔ BOLEH membantu mempercepatkan luka bersalin anda lebih cepat KERING dan SEMBUH.

✔ BEBAS daripada SEMBELIT yang teruk semasa tempoh berpantang.

✔ BOLEH di makan oleh ibu yang bayi di sahkan ada masalah jaundis/sakit kuning.

✔ BOLEH bagi ibu yang melahirkan bayi secara NORMAL atau PEMBEDAHAN 

✔BOLEH membuatkan IBU LEBIH CERGAS, LEBIH BERTENAGA, LEBIH ANGGUN DAN CANTIK

✔ BOLEH mendapat tenaga yang cukup untuk anda menyusukan bayi anda


Khasiat Set Berpantang Lengkap - Click Sini
Testimoni Set Berpantang - Click Sini
Segalanya Tentang Berpantang - Click Sini

================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 5, 2015

ESP kenyang lebih lama? Kenapa ye ....

Kenapa ESP minum ESP boleh buat kita rasa kenyang lebih lama? Sebab Indeks Glisemik ESP Shaklee adalah RENDAH . Apa itu Indeks Glisemik/Glycemic Index (G.I)? Jom ambil tahu....

Glycemic Index merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan, berdasarkan berapa pantas 50g karbohidrat tersebut untuk menaikkan paras glukosa dalam darah. Kadang-kadang, ia juga merujuk kepada berapa pantas insulin yang akan dirembeskan (oleh pancreas) sebagai tindak balas oleh karbohidrat tersebut, dan berapa pantas karbohidrat tersebut dicernakan. Nilai rujukan untuk G.I ialah 100 (iaitu nilai G.I untuk glukosa).

Indeks glisemik adalah ukuran berapa cepat makanan yang kita makan dapat dipecahkan kepada glukosa (tenaga) dan dilepaskan ke dalam aliran darah. Makanan glisemik tinggi dapat dilepaskan ke dalam aliran darah dengan cepat menyebabkan kenaikan glukosa, manakala makanan glisemik rendah dilepaskan lebih lambat dari masa ke semasa

Umumnya, Indeks Glisemik ini ialah kadar penyerapan karbohidrat pada skala 0-100 dan kepantasannya menjadi glukosa dalam darah. Semakin cepat kadar penyerapannya/ penguraian, semakin tinggi indeks glisemiknya.

Makanan glisemik tinggi  dipecahkan pada glukosa dan dilepaskan ke dalam badan dengan cepat, jadi itu bekalan tenaga jangka pendek. Sekiranya kita tak guna tenaga tu dalam masa tertentu maksudnya lepas makan kita tido ke lebihan tu akan disimpan sebagai lemak. 

Makanan glisemik rendah pula dapat dikeluarkan pada badan dengan lebih perlahan, adalah bekalan tenaga jangka panjang, jadi kita boleh guna sikit demi sedikit ...
Hurm...patutlah lepas minum ESP Shaklee kita rasa kenyang lebih lama...ni ler jawapannya..

Tahukah anda? Suatu kajian tentang pupulasi masyarakat Okinawa di Jepun,kebanyakan mereka boleh hidup lama sehingga 100 tahun dengan sangat sihat dan cergas serta catatan rekod insiden sakit kronik yang sangat rendah. Mereka mengamalkan makanan berasaskan soya “non-GMO” iaitu soya yang tidak diubahsuai genetiknya. Sungguh MENAKJUBKAN!!


================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 4, 2015

Keahlian Shaklee PERCUMA dengan Pembelian ESP

ESP sana sini...Semua orang cakap bercakap pasal ESP...Hot Item la katakan tambah-tambah pula memang PROMOSI pulak bulan ni. Bagi yang dah cuba ESP dan merasai kesedapan dan kebaikan yang dapat perolehi, memang menunggu-nunggu peluang promosi ESP ni. Bagi yang belum merasainya, ianya juga peluang terbaik untuk anda menikmati khasiatnya. Segalanya tentang ESP - Click SINI

Owh yea bagaimana nak daftar ahli shaklee percuma dengan pembelian ESP? Anda hanya perlu membeli 6 canister ESP. Yang bestnyer bukan setakat FREE keahlian yang beharga RM75 anda juga dapat FREE lagi 1 botol ESP. Best ke best?

Berapa total semua? Yang tu kena hubungi saya untuk perbincangan lanjut. Ingat, jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Selain FREE MEMBERSHIP, dengan pembelian 6 tin esp juga anda berpeluang mendapat CASH BACK dari SHAKLEE kepada ahli shaklee yang akan dibayar terus ke akaun bank pada bulan hadapan. Lagi banyak pembelian lagi banyak cash back yang anda terima.

Selain itu anda juga berPELUANG UNTUK JANA INCOME 3,4, 5 ANGKA
Apabila anda menjadi ahli shaklee,  anda berpeluang untk mengembangkan bisnes shaklee dan berpeluang untuk menjana income dari 2, 3, 4 malah 5 angka pun boleh. Tapi kena usaha la...Bukan masuk ahli terus dapat 5 angka income.. Tiada yang mustahil sekiranya anda gunakan peluang tu.

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 3, 2015

Parut Eksiden Pudar dengan ESP dan Vitamin E

Assalammualaikum Semua....Morning...Nak share pengalaman Hurun Ein. Saya kenal Hurun Ein, pada mulanya dia whatsaap saya katanya nak mencari produk yang boleh pudarkan PARUT EKSIDEN dia terus dia register jadi ahli..Jom baca sharing dari Hurun Ein...

"Pengalaman pertama saya dengan ESP Shaklee.. masa tu 16 jun tahun lepas. saya sebenarnya tercari-cari produk yang boleh memudarkan parut eksiden saya. Puas saya google. kebanyakkan tunjuk ESP Shaklee, ESP Shaklee. Ape benda ESP ni kan? so sy deal dengan sorang kakak ni n daftar terus jadi ahli. Memang nak sgt la consume ESP ni. ESP ni first produk saya beli. Saya add on Vitamin E sekali. gembiranya bila dah dapat. 

Hari-hari minum. tak tinggal lansung. walaupun saya ni bukan penggemar soya. tapi saya minum jugak demi nak dapat kulit cantik. Kulit saya susah nak naik jerawat. tapi sangat-sangat senang berparut. Memang dari kecil lagi, cakap la parut ape banyak dah saya rasa. 
Nak-nak pula, tak lama lg orang nak masuk minang. aduhaii...dah la tak pernah . kang org tgk, dasyat betul dia ni. mesti nakal. tu pasai byk parut. hahaha.. 

Waktu saya kenal ESP, dah 4 bulan saya eksiden. parut pun sembuh. tinggal sikit-sikit bekas kat pipi. dlm tempoh sebulan minum. saya perasan parut dh makin pudar. muka bertambah bersih. parut jerawat yg lama-lama pun dah x nampk! miracle sungguh. bukan saya je perasan, kawan-kawan sekeliling pun tegur. tambahan pula sy mmg x reti langsung nak pakai mekap. saya tidak pernah risau kulit muka kusam disebabkan mekap. sbb sy memang la failed mekap2 ni. adanya ESP dgn Vitamin E pun dah cukup. dah la kenyang. jimat duit belanja saya. nak-nak tmpt keje susah nak cari mknn yg halal. hihiii saya sayang sungguh dgn ESP ni"

Ha ini dia Hurun tu...owh yea sekarang Hurun adalah Pengedar Sah Shaklee area Bukit Naga Shah Alam,  Sri Muda dan Kota Kemuning. Dapatkan konsultasi Percuma dengan setiap pembelian dengan Hurun k...

Kebaikan setiap Vitamin yang di gunakan secara ringkas seperti di bawah: 

Vitamin E --> menjadikan kulit wajah berseri dan awet muda, memperbaiki parut dan bintik muka, memulihkan tekstur kulit, memberikan ton muka yang sekata dan mengurangkan kedut dan garis halus
ESP -->Non-GMO soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan
--> ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat,menggantikan sel kulit yang sudah mati,membaiki struktur kulit, membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya dan menyokong pembentukan kolagen

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Seluruh Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, Seksyen 19, Seksyen 24, Seksyen 18, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 2, 2015

2 Pengalaman Ibu Menyusu dengan ESP Shaklee

Assalammualaikum....Hai Hai Hai...Selamat Pagi Isnin yang indah dan ceria...Senyum...Dah sarapan ke pagi ni? Bila Promo ESP baca banyak-banyak testimoni ni memang rasa tak mau tinggal ESP. Saya baru jer bersaparan dengan ESP tambah Susu Kambing sesambil menghapdet blog ni..Yummy...Nak jugak la bertenaga, cantik macam mummy-mummy yang di bawah ni.

Serius saya kenal ESP dan Vitamin Penyusuan pun masa menyusukan Nur Irdina, masa tu badan memang penat, stress tempat keje lagi...Saya konsisten setiap hari 2 kali minum ESP ni, satu sudu sebelum pegi kerja dan 1 sudu sebelum tidur. Hasilnya badan bertenaga, susu sentiasa ada, kulit masa tu hurmm...memang shantek la orang kata...OK la..jom baca Pengalaman Ibu di bawah pulak yer...

Pengalaman 1 : 

Pengalaman 2: 

Betulah orang tua2 kata..Tak Kenal maka tak Chenta...Nak susu banyak YESS, memang kena selalu positif, kena selalu pam, tapi bila badan rasa bertenaga dan tak stress ia akan membantu untuk susu banyak juga ...tak percaya? saya dan mereka-mereka merasakan kesannya..

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Mar 1, 2015

Promosi Shaklee March 2015


Assalammualaikum and Selamat Pagi...Welcome March 2015... Wah apa pulak PROMOSI SHAKLEE bulan March ni kan....Sejak akhir-akhir Shaklee hadiahkan dengan pelbagai promosi menarik setiap bulan. 

Nak tahu apa promosi Shaklee March 2015...Tadaaaaaa....




1.  ESP Soy Protein Isolate Powder - Beli 6 Percuma 1 @ Beli 2 Diskaun 5%
  • Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
  • Membekalkan tenaga,
  • Memberikan rasa kenyang
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster)
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  •  mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
2. Vita Lea for Children Beli 3 Percuma 1
  • 18 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk tubuh badan anak-anak kita. 
  • 200mg kalsium, magnesium, zink, copper dan morel untuk memastikan kalsium yang diambil diserap sepenuhnya tubuh badan anak.
  • Tiada perisa dan pewarna tiruan. 
  • Bebas gluten, jadi elok sangat untuk anak-anak yang ada allergy
3. Zinc Complex Beli 3 Percuma 1

ZINC merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.ZINC Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetobalismekan karbohidrat, lemak dan protein.
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning