Feb 24, 2015

MUSIM PANAS MELANDA - KEMPEN 1 Rumah 1 Performance Drink

Assalammualaikum Semua...Pepagi lagi dah rasa panas...macam dah ada matahari kat luar sana...duduk dalam rumah pun dah terasa bahangnya.. mcam mana la yang bekerja kat luar di bawah matahari tu kan...Saya nak share di sini, suplemen yang dapat membantu anda semasa musim panas ni...


Suplemen yang dapat membantu anda semasa musim panas ini ialah Performance Drink : 
♡ Performance Drink TERBUKTI secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.
♡Performance Drink SATU-SATUNYA Minumam hidrasi yg mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama lain
DI JAMIN Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

MENARIKNYA Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
♡ TERBUKTI secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina

Saya nak kongsikan Tips dan amalan yang perlu dilakukan semasa musim cuaca panas ialah yang saya baca di Facebook Kementerian Kesihatan. 

  • Banyakkan minum air tanpa mengira tahap aktiviti kita
  • Minum minuman isotonik kerana minuman ini boleh mengantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh
  • Lebihkan masa berada di dalam rumah atau bangunan.Hadkan aktiviti luar anda. Jika perlu keluar, disarankan tidak keluar pada waktu cahasa matahari terik (pukul 11 pagi hingga 3 pm). 
  • Bagi ibubapa bayi baru lahir yang mengalami jaundis, jika mahu mendapatkan pancaran matahari untuk mengurangkan jaundis – disarankan untuk melakukannya sebelum pukul 10 pagi dan menyusukan bayi lebih banyak untuk mengelakkan dehidrasi.
  • Mandi atau buka kipas angin atau pendingin hawa untuk menyejukkan badan
  • Pakai pakaian yang ringan, berwarna terang dan longgar
  • Sewajarnya pakai pakaian yang dibuat daripada 100% kain kapas
  • Pakai topi atau payung untuk mengelak daripada pancaran haba terus ke badan kita.
  • Pakai losyen pelindung suria (sun screen) yang melindungi kulit dari pancaran cahaya UVA dan UVB (seeloknya lebih dari SPF 30 ke atas)
  • Kurangkan minum minuman yang berkafein, alkohol atau yang mengandungi kandungan gula yang tinggi
  • Tidak duduk di dalam kenderaan yang bertutup tanpa pendingin udara. Jangan tinggalkan warga tua atau kanak-kanak didalam kenderaan bawah terik matahari walaupun sebentar.
  • Jika mahu bersenam, disarankan untuk bersenam di kawasan redup atau dalam bangunan. Atlit yang bersukan dalam cuaca panas perlu memastikan mereka minum lebih daripada kebiasaan
  • Bagi kaum ibu yang mempunyai bayi dan kanak-kanak kecil, disarankan memantau anak-anak supaya tidak bermain di bawah panas terik, tidak memakaikan pakaian berlapis-lapis atau membendung bayi dengan kain tebal

======================================================= 
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning
Share:
Post a Comment