Feb 15, 2015

Ibu Hamil dan Berpantang Sembelit - 4 Testimoni

Sembelit semasa hamil dan berpantang sangat mengerikan, Alhamdulillah saya tidak pernah mengalaminya, tapi ramai di kalangan kita mengalaminya. Sehinggakan ada yang yang buasir pula dan serik untuk hamil lagi.

Sembelit adalah masalah biasa semasa kehamilan. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Salah satu punca ialah peningkatan hormon progesteron yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman, ini menjadikan ibu hamil sukar membuang air besar. Tekanan pada rahim yang semakin membesar ke atas rektum juga salah satu punca sembelit.
Selain daripada itu, sembelit boleh terjadi dari pengambilan supplement zat besi dan menyebabkan najis berwarna hitam. Tetapi itu bukan bermakna ibu hamil harus berhenti daripada mengambil zat besi. Zat besi sangat penting untuk membawa oksigen di dalam darah kepada bayi sepanjang kehamilan.
Diet bagi ibu hamil juga perlu diambil berat. Ibu hamil perlu mengelakkan pengambilan makanan yang pedas dan makanan fastfood. Makanan-makanan ini boleh menyebabkan najis menjadi keras kerana ia tidak mempunyai serat yang mengandungi air. Najis yang keras menyebabkan sembelit terjadi.
Testimoni  1 : Puan Jacky 

Sembelit selepas operation melahirkan anak pertama memang mimpi ngeri bagi saya..xsanggup rasanya menahan luka belahan di perut bila ke toilet..

2 hari lepas saya selamat melahirkan anak kedua saya. Baby kali ni memang saya x tinggal 2-4 biji Ostematrix sebelum tidur..Belajar dari pengalaman sebab kali ni pon c-sec.

Hasilnya Alhamdulillah.. tiada lagi mimpi ngeri.. Pagi ni dah selamat buang air besar dan tiada sembelit langsung. Semuanya smooth sahaja..syukur sangat..

Ostematrix membantu melembutkan najis di samping menggalakkan susu badan dan menghilangkan sakit pinggang ibu berpantang..

Saya amalkan Ostematrix sejak awal mengandung lagi, memang xde cramp kaki sampai akhir pregnancy walaupun baby saya lahir besar..Alhamdulillah, Biiznillah..

Testimoni 2 : Puan Siti Hawa
Am in love with OSTEMATRIX ..Hihi. Ibu pregnant mmg selalu ada mslh sembelit. Last week perut sy punye schedule mcm x tentu hala je. Sedih skit sbb x leh nak membuang.2 hari amalkan OSTEMATRIX. Alhamdulillah..perutku kembali okSambil2 kuatkan tulang n gigi..dpt gak khasiat lain.

Testimoni 3 : Puan Nurul
salam..nk share sikit..hari ne dah 3hari ambik suplement vit-c,vita-lea dgn ostematrix..
Dh 2 hri rasa mcm sng sgt bgun pgi.slalu pas bgun cmfrim tido blik..ne rasa segar je..
Pastu smlm pertama kali rasa puas sgt2 dlm pembuangan air besar...hehhe..suke2... smile emoticon
sy adalah preggy mummy yg slalu sembelit.. ^__^v

Testimoni 4: 

Bagaimana Ostematrix membantu Sembelit : 
Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, zinc, boron, manganes dan kuprum. Magnesium yang terkandung didalam ostematrix membantu untuk melembutkan najis. Ini dapat mengatasi masalah sembelit bagi ibu hamil. Nutrien-nutrien yang terkandung dalam ostematrix dapat mengoptimumkan penyerapan oleh tubuh badan. 
Pengambilan kalsium dan magnesium dalam kuantiti yang betul dapat mencegah atau melegakan sembelit dan menyokong kesihatan usus.
Di dalam kolon, kalsium menyerap lebihan hempedu dan lemak yang terurai membentuk sabun tidak larut dan dikeluarkan bersama-sama najis. 
Magnesium, bersifat menyerap air, membantu mencegah sembelit dengan cara merehatkan dinding usus apabila ibu hamil berada di bawah tekanan atau merasa bimbang. Magnesium membantu menormalkan ketegangan pada dinding kolon dan membolehkan tindakan peristalsis (gerakan dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak ke dalam usus). 
Set Berpantang - Click Sini
Set Mengandung - Click Sini
 ===============================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning
Share:
Post a Comment