Jan 23, 2015

Soal Jawab Tentang Vivix Shaklee

Apa itu Vivix?

Vivix adalah salah satu revolusi terbaru oleh Shaklee. Merupakan campuran polyphenol ekslusif yang dihasilkan daripada bahan-bahan yang terbukti dalam penyelidikan makmal dapat memberi kesan positif kepada empat mekanisme utama dalam penuaan selular iaitu:-
  • Melindungi dan membaiki DNA
  • Memberi kesan kepada pengawalan genetik untuk melambatkan penuaan sel
  • Meningkatkan pembentukan mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protein AGE (Advance Glycation End products
Apakah pula kombinasi bahan untuk menghasilkan Vivix?
Vivix dihasilkan melalui campuran botanik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Kombinasi botanik ini sangat tinggi kandungan polifenolnya. Bahan-bahan ini telah diuji secara klinikal dan ianya ekslusif untuk Shaklee sahaja

Apa pulak polifenol tu?
Polifenol adalah kumpulan fitokimia. Terdiri daripada sebatian semula jadi yang sangat tinggi khasiat antioksidannya dan juga merupakan sel anti-penuaan semulajadi

Siapakah yang boleh mengambil Vivix?
Sesiapa sahaja, orang dewasa  mahukan kesihatan optimum di samping ingin awet muda.Vivix tidak dicadangkan untuk wanita hamil atau menyusu dan yang sedaing menjalani rawatan kimoterapi.

Apa itu Resveratrol?
Merupakan satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam beberapa tumbuh-tumbuhan, buah-buahan benih-benih, anggur, dan produk-produk anggur seperti wain merah. Resveratrol mempunyai polifenolik dan aktiviti-aktiviti antikoksidan yang berpotensi meningkatkan kesihatan tubuh manusia. Ianya terbukti dalam banyak kajian makmal dari seluruh dunia.Resvestrol merupakan agen anti penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Kesan anti-inflamasi nya juga adalah 60kali lebih tinggi daripada Aspirin.

Adakah bahan-bahan dalam Vivix adalah semulajadi?
Ya. Vivix adalah 100 % semulajadi. Tiada bahan kimia dan tiada bahan-bahan termasuk warna atau perasa.

Adakah Vivix mengandungi Emodin?
Vivix tidak mengandungi emodin. Walaupun emodin didapati banyak di dalam produk resveratrol, proses pengekstrakan unik yang dibangunkan oleh pasukan sains Shaklee telah menghapuskan semua emodin. Jadi anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan anda.

Adakah Vivix produk antioksidan?
Ya. Vivix mempunyai bahan-bahan polyphenol yang telah ditunukkan dalam kajian makmal memberi kesan positif kepada keempat-empat mekanisme utama daripada penuaan selular. Vivivx mengandungi lebih 5000 orac dalam setiap satu.

Bolehkah saya ambil Vivix dengan makanan tambahan Shaklee yang lain?
Boleh. Vivix boleh diambil dengan semua Shaklee supplements. 

Adakah Vivix mengandungi alkohol?
Tidak. Vivix tidak mengandungi alkohol dan disahkan HALAL

Kenapa saya perlu menyejukkan Vivix selepas dibuka?
Kerana Vivix adalah benar-benar asli, penyejukan selepas pembukaan  membantu untuk mengekalkan kesegeran yang optimum, warna liquid, dan aktiviti polyphenol maksimum dalam produk tersebut. Simpan botol di dalam peti sejuk. Boleh jua disimpan di dalam peti sejuk walaupun belum dibuka.

Pengambilan 1 Botol Vivix tahan untuk berapa bulan?
2 bulan

Dimanakah saya boleh dapatkan VIVIX Shaklee?
Hubungi saya Dahlia binti Ayob sms.call.whatsaap 0193854667 ; ID Shaklee 0193854667

**2 botol pembelian dengan satu resit, anda akan dapat keahlian PERCUMA dan bakal mendapat bonus serta pelbagai faedah dan manfaat. 

Lagi Tentang :=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Share:
Post a Comment