Jan 12, 2015

Alfalfa dan Penyusuan

Alfalfa, merupakan makanan tambahan  dari kumpulan nutrisi A, D , E , K ,vitamin B , kalsium , asid folik , zat besi, magnesium , kalium , dan juga protein. Ianya popular dan  penting untuk meningkatkan penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. 

Alfalfa, turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

Selain itu, Alfalfa turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan.Secara automatik kesan baik kepada bayi ~ susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan.

Set Penyusuan Cadangan : Click SINI

Note Penting : Konsep supply vs demand dalam penyusuan wajib diamalkan. Makan vitamin banyak mana pun...Supply vs Demand tetap perkara yang paling penting yer kawan-kawan.

I Support Breastfeeding ..
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning
Share:
Post a Comment