Jan 30, 2015

KARIPAP GEDABAK MAKBUNGE

Assalammualaikum Semua...Hari-hari asyik cerita pasal Shaklee jer kan...hari ni saya nak share resepi terlebih rajin minggu ni...hehehe...Dah lama berangan, mengidam nak buat Kuih Karipap. Kuih Karipap yang kami buat ni saya namakan Kuih Karipap Gedabak. Eh kenapa ada "kami" tu..

Yang buat inti karipap saya la, yang bancuh tepung saya la..yang uli cik abang...yang kelim cik abang..yang jadi pemerhati anakku Dina..jadi terjadilah karipap KAMI..heheh..actually memang saya jenis tangan tak berseni mak cakap, nak kelim kuih karipap pun tak pandai. Untunglah husband tangan berseni, cantik jer dia kelim kuih karipap tu...hehehehe.

Meh saya sharekan kat sini resepinya..kot la nak cuba kan..kat tekak ni rasa sedap dah..tak tau la kat tekak korang kan.


Bahan untuk inti:
  • 6 biji bawang kecik(2 biji racik, 3 biji tumbuk)
  • 2 ulas bawawang putih((1 biji racik, 1 biji tumbuk)
  • 2 biji kentang(potong dadu)
  • isi ayam(agak2) letak daging lagi sedap rasanya.
  • 3 sudu makan serbuk kari daging
  • daun kari
  • Air
  • garam secukup rasa
Bahan untuk kulit:
  • Tepung gandum
  • Marjerin
  • Air

Cara Penyediaan:

Cara untuk Inti:
  1. Tumis bahan yang diracik  sampai.wangi
  2. Gaulkan serbuk kari, ayam, air sikit, dan bawang yang ditumbuk tadi, dan daun kari.
  3. Dah wangi tumisan tadi baru masukkan bahan yang digaul di atas, biar sampai pecah minyak
  4. masuk garam secukup rasa dan gaulkan sebati, biar agak kering sampai kentang dah lembut.tutup api dan siap.
Cara cara penyedian tepung:
  1. Masuk tepung gandum dlm bekas
  2. Ambil marjerin (agak2) gaul dengan tepung sampai tepung berderai.
  3. Tambah air (agak2)
  4. Gaul sebati dan uli smpi jadi doh(Uli sampai tak melekat di tangan.).
  5. Doh buat bulat kecil-kecil, gelek dgn penggelek nipis-nipis menggunakan doh roller
  6. Letekkan sedikit inti di tengah
  7. Gunting utk bagi sama dan klim (kami pakai bekas gedabak tu, tp lepas tu kelim la sebab mcm terbuka)
  8. Goreng  dan sedia di hidangkan
Ha dah siap KARIPAP AYAM GEDABAK MAKBUNGE (tapi kalau tukar ayam ke daging lebih sedap kot) ...Selamat Mencuba
================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 29, 2015

Basic H Shaklee - Pembersih Super Organic


Basic H Shaklee ini adalah salah satu Produk Favorite Oprah tau!! Apa tu Basic H? Baca bawah ni, saya extract directly dari laman web Shaklee.

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)
Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik
Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Periuk belanga
  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
Tingkap dan cermin
  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Lantai
  • 1 sudu besar + 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam
Tahukah Anda?

  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang LainKeunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 27, 2015

Soal Jawab TENTANG ALFAFA COMPLEX SHAKLEE

1. Apa itu Alfafa Complex?
  • Alfafa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950an . 
  • Dihasilkan daripada tanaman alfafa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.
  • Medicago sativa memiliki gred paling tinggi di kalangan tumbuhan alfafa. 
  • Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.
2. Bahagian manakah yang diambil dari pokok Medicago sativa itu untuk menghasilkan Alfafa Complex?
Hanya bahagian daun diperlukan. Daun Alfafa hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap matang yang mutlak. Hal ini kerana daun yang matang ini kaya dengan klorofil. daun-daun ini akan dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak digunakan dilupuskan

3. Apakah yang berlaku setelah daun-daun tersebut dikeringkan?
Daun-daun tersebut dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompress menjadi tablet. Keseluruhan proses dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan yang sangat ketat dan teliti bagi memastikan setiap tablet yang dihasilkan adalah terbaik dan mempunyai semua khasiat yang diperlukan.

4. Apakah KHASIAT yang dibekalkan oleh Alfafa Complex?
Alfafa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Sehingga ia digelar RAJA SEGALA TUMBUHAN. Ia membekalkan nutrisi yang kebanyakannya tidak terdapat dalam mana-mana buah atau sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa sehari menyamai nutrisi yang dibekalkan oleh segelas susu. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfafa.

5. Apakah MANFAAT UTAMA Alfafa Complex?
  • Merawat gangguan pencernaan 
  • Mengawal kolestrol dalam darah 
  • Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh 
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok 
  • Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah 
  • Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan 
  • Mengurangkan simptom menopous 
  • Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan 
  • Merawat masalah sembelit
  • Menyahkan toksik dalam tubuh 
  • Mengurangkan kesakitan otot dan sendi 
  • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh 
  • Membantu masalah penghadaman 
  • Membantu memperbanyakkan susu ibu
  • Mengurangkan masalah pundi kencing 
  • Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati 
  • Meningkatkan kesihatan prostat 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita 
  • Menghangatkan hubungan suami isteri 
  • Membantu tingkatkan kesihatan lelaki 
  • mencuci hati, darah dan usus 
  • menghilangkan toksin dari badan 
  • mebersihkan kolon 
  • mencantikkan kulit dan otot 
  • melawan alahan 
  • memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif 
  • menghilangkan bau badan dengan berkesan 
  • menyingkirkan lemak dan kolestrol 
  • mencegah penyakit jantung, srok dan darah tinggi 
  • melawan tumor 
  • memperbaiki sel kanser 
  • melegakan keletihan 
  • merawat atritis 
  • mengurangkan masalah keputihan 
6.Adakah bahan-bahan dalam Alfafa Complex adalah semulajadi?
Ya. Alfafa Complex adalah 100 % semulajadi. Tiada bahan kimia dan tiada bahan-bahan termasuk warna atau perasa tambahan.

7. Dose yang saya perlukan?
Untuk penjagaan kesihatan secara umum, dicadangkan diambil 6 hingga 10 kapsul Boleh diambil sebelum atau selepas makan. 


8. Bolehkah saya mengambil Alfafa Complex dengan suplemen Shaklee yang lain?
Alfafa Complex boleh diambil dengan suplemen lain. Cuma Vitamin E dan GLA tidak digalakkan diambil bersama-sama dengan Alfafa Complex.

9. Adakah bayi boleh mengambil Alfafa Complex ?
Tidak boleh. .

10. Siapakah yang tidak boleh mengambil Alfafa Complex?

  • bayi 
  • ibu yang bayinya sedang jaundis 
  • ibu yang sedang mengandung 
  • kanak-kanak di bawah umur 12 tahun 
  • pesakit SLE 
  • penghidap G6PD 
11. Berapakah tempoh kapsul sebotol Alfafa Complex?
Sebotol Alfafa Complex mempunyai 330 biji kapsul bagi saiz kecil purata untuk sebulan manakala bagi saiz besar 700 biji purata untuk 2 bulan setengah

14. Adakah Shaklee pernah mempunyai penarikan balik Produk?
Tidak. Shaklee tidak pernah mempunyai penarikan balik produk dalam sejarah 58 tahun perniagaannya.

15. Dimanakah saya boleh dapatkan Alfalfa Complex Shaklee?
Hubungi saya Dahlia binti Ayob sms.call.whatsaap 0193854667 ; ID Shaklee 0193854667
================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 26, 2015

Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan ? Kenapa?

Dr Bruce Ames, seorang ahli toksikologi dari UC Berkeley School of Public Health,telah membuat beberapa kajian dan eksperimen kepada beberapa vitamin dan mineral – B12, B6, niasin, vitamin C, vitamin E, zinc dan zat besi.Beliau menemui sesuatu yang amat mengejutkan, di mana kekurangan nutrien tersebut di tahap mikron boleh merosakkan sel, dan menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan termasuk kanser.

UC Berkeley telah menghantar cadangan kepada Shaklee untuk menjalankan Landmark Study di Harvard dan telah menerbitkan hasilnya dalam The Nutrition Journal pada tahun 2007.

Landmark study ni adalah untuk membuat perbandingan antara:-
Orang yang mengambil Shaklee
Orang yang mengambil supplement lain
Orang yang tidak mengambil supplement langsung

Kajian dari UC Berkeley School Of Public Health mendapati mereka yang mengambil suplemen shaklee lebih sihat dari yang mengambil supplement jenama lain., mereka yang mengambil vitamin Shaklee menunjukkan kesan kesihatan yang paling baik dan apa yang menarik mereka yang berada dalam kumpulan Shaklee adalah jauh lebih muda, anggaran jarak 10 tahun.


=================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 23, 2015

Soal Jawab Tentang Vivix Shaklee

Apa itu Vivix?

Vivix adalah salah satu revolusi terbaru oleh Shaklee. Merupakan campuran polyphenol ekslusif yang dihasilkan daripada bahan-bahan yang terbukti dalam penyelidikan makmal dapat memberi kesan positif kepada empat mekanisme utama dalam penuaan selular iaitu:-
  • Melindungi dan membaiki DNA
  • Memberi kesan kepada pengawalan genetik untuk melambatkan penuaan sel
  • Meningkatkan pembentukan mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protein AGE (Advance Glycation End products
Apakah pula kombinasi bahan untuk menghasilkan Vivix?
Vivix dihasilkan melalui campuran botanik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Kombinasi botanik ini sangat tinggi kandungan polifenolnya. Bahan-bahan ini telah diuji secara klinikal dan ianya ekslusif untuk Shaklee sahaja

Apa pulak polifenol tu?
Polifenol adalah kumpulan fitokimia. Terdiri daripada sebatian semula jadi yang sangat tinggi khasiat antioksidannya dan juga merupakan sel anti-penuaan semulajadi

Siapakah yang boleh mengambil Vivix?
Sesiapa sahaja, orang dewasa  mahukan kesihatan optimum di samping ingin awet muda.Vivix tidak dicadangkan untuk wanita hamil atau menyusu dan yang sedaing menjalani rawatan kimoterapi.

Apa itu Resveratrol?
Merupakan satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam beberapa tumbuh-tumbuhan, buah-buahan benih-benih, anggur, dan produk-produk anggur seperti wain merah. Resveratrol mempunyai polifenolik dan aktiviti-aktiviti antikoksidan yang berpotensi meningkatkan kesihatan tubuh manusia. Ianya terbukti dalam banyak kajian makmal dari seluruh dunia.Resvestrol merupakan agen anti penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Kesan anti-inflamasi nya juga adalah 60kali lebih tinggi daripada Aspirin.

Adakah bahan-bahan dalam Vivix adalah semulajadi?
Ya. Vivix adalah 100 % semulajadi. Tiada bahan kimia dan tiada bahan-bahan termasuk warna atau perasa.

Adakah Vivix mengandungi Emodin?
Vivix tidak mengandungi emodin. Walaupun emodin didapati banyak di dalam produk resveratrol, proses pengekstrakan unik yang dibangunkan oleh pasukan sains Shaklee telah menghapuskan semua emodin. Jadi anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan anda.

Adakah Vivix produk antioksidan?
Ya. Vivix mempunyai bahan-bahan polyphenol yang telah ditunukkan dalam kajian makmal memberi kesan positif kepada keempat-empat mekanisme utama daripada penuaan selular. Vivivx mengandungi lebih 5000 orac dalam setiap satu.

Bolehkah saya ambil Vivix dengan makanan tambahan Shaklee yang lain?
Boleh. Vivix boleh diambil dengan semua Shaklee supplements. 

Adakah Vivix mengandungi alkohol?
Tidak. Vivix tidak mengandungi alkohol dan disahkan HALAL

Kenapa saya perlu menyejukkan Vivix selepas dibuka?
Kerana Vivix adalah benar-benar asli, penyejukan selepas pembukaan  membantu untuk mengekalkan kesegeran yang optimum, warna liquid, dan aktiviti polyphenol maksimum dalam produk tersebut. Simpan botol di dalam peti sejuk. Boleh jua disimpan di dalam peti sejuk walaupun belum dibuka.

Pengambilan 1 Botol Vivix tahan untuk berapa bulan?
2 bulan

Dimanakah saya boleh dapatkan VIVIX Shaklee?
Hubungi saya Dahlia binti Ayob sms.call.whatsaap 0193854667 ; ID Shaklee 0193854667

**2 botol pembelian dengan satu resit, anda akan dapat keahlian PERCUMA dan bakal mendapat bonus serta pelbagai faedah dan manfaat. 

Lagi Tentang :



=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Kembar Seiras tapi Berbeza Usia

Ini kisah benar 2 beradik kembar yang berasal dan tinggal di Evansville, lndiana. USA. Gambar pertama, Gambar Mary dan saudara kembar ketika berumur 4 tahun. Mereka nampak sama kan?

Seorang consume Shaklee selama 20 tahun hingga kini, manakala kembarnya lebih gemar menggunakan produk dari jenama lain.. 


 Nampak tak bezanya? Nampak kan?. Sungguhpun mereka dilahirkan dengan kod genetik yang sama, Mary lebih bertenaga, lebih sihat, nampak lebih muda dari kembarnya.Mary masih bertenaga pada umur 69 tahunnampak lebih muda dan sihat, tidak bongkok, tidak kena osteoporosis. Kembarnya pula nampak lebih tua dari Mary. 

Jadi agak-agak anda pilih nak jadi mcm Mary atau kembarnya. Pilihan di tangan anda yea... ;-)
 Satu penemuan kajian pada tahun 2007 yang dijalankan terhadap pengguna supplemen menunjukkan bahawa mereka yang mengambil supplemen Shaklee selama lebih daripada 20 tahun mempunyai KESIHATAN yang lebih BAIK berbanding mereka yang mengambil supplemen lain ataupun mereka yang tidak mengambil apa-apa supplemen langsung.
=================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 22, 2015

Awet Muda selepas 40 tahun jadi pengguna Shaklee


Gambar yang berbaju biru ini di ambil pada bulan Jun 2011 ketika usia beliau 90 tahun. Beliau mula menggunakan product shaklee pada usia 50 tahun iaitu dari tarikh gambar di ambil selama 40 tahun.

Bermakna, Juanita Middleton sudah menggunakan produk penjagaan kulit Shaklee selama 40 tahun. Beliau hanya mula menggunakan produk Shaklee pada usia 50 tahun. BETTER LATE THAN NEVER kan.....

Dah 40 tahun dia menggunakan Set Skin Enfuselle. Nampak 20 -30 tahun lebih muda, tiada kedutan, malah putih berseri gitu. Bersyukur kita pada nikmat tuhan;)
Pemakanan tambahan yang betul dan dengan penggunaan skincare yang terbaik, Insya Allah. 

Set Skin Enfuselle - Terbukti secara klinikal: 
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
=================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 21, 2015

Vitamin untuk Anak berusia 2 tahun-12 tahun

Anda mencari Vitamin yang sesuai untuk anak anda yang berusia 2 tahun sehingga 4 tahun? Ye, Shaklee ada beberapa , pilihan makanan tambahan yang SELAMAT, MESRA ALAM dan BERKESAN iaitu, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake dan Vitalea for Children.



Chewable Vitamin CChewable Vita-C dirumus dengan perisa sitrus yang lazat dan membekalkan vitamin C yang bersamaan dengan 1½ buah oren. Ia sesuai untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang menghadapi masalah untuk menelan tablet.

Omega GuardAsid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.Shaklee OmegaGuard ialah suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

MealshakesShaklee Meal Shake merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia membekalkan sembilan asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh anda dan amat diperlukan dala
Di samping itu, Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein, termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.
Vitalea for Children: Mengandungi 19 multivitamin dan multimineral untuk menyokong tubuh badan kanak-kanak dan memberikan nutrisi lengkap untuk tubuh badan mereka.

Credit
===============================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 20, 2015

Selepas 7 hari, Lutut dah kurang sakit

Customer Feedback yang mempunyai masalah lutut. Selepas seminggu mengambil Advanced Joint Health Tablet saya tanya feedback dari customer..Alhandulillah, katanya lutut dah kurang sakit dah..AJHT tu ok sangat. 


 Joint Health Tablet ni membantu kita dalam 3 cara:

1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.
2. Bertindak sebagai ‘kusyen’: Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese and vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhdap sendi.

=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 19, 2015

Vivix - Membaiki dan Melindungi Sel-Sel daripada Rosak

Vivix membantu sel-sel anda membaiki dan melindungi daripada kerosakan harian  . Kajian makmal menunjukkan bahawa bahan-bahan utama dalam Vivix membantu melindungi daripada kerosakan DNA selular dan menggalakkan daya tahan sel. Dalam kajian klinikal , ramuan utama Vivix mengurangkan tekanan oksidatif kepada - lemak yang tinggi , makanan yang tinggi karbohidrat, yang dari masa ke masa boleh menyebabkan penuaan sel .

Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya.
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 13, 2015

Antara 7 kandungan Mineral dalam Alfalfa

ALFALFA mengandungi banyak vitamin dan mineral. Antara kandungan mineral dalam Alfalfa ialah: 


Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.





=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

5 Hot Item Sepanjang 12 Hari


Assalammualaikum...Morning... Vaa Vaa Vaa...Jom tengok 5 HOT STUFF di Makbunge sepanjang 12 hari ni: 
  1. 7 botol Vivix ( cantik, muda dan sihat)
  2. 4 botol Alfalfa 
  3. 4 Vitamin C
  4. 4 Lecithin
  5.  3 Vitalea
Ha apalagi kan..takkan nak tengok orang lain jer SIHAT, CERGAS, MUDA BELIA....

=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 12, 2015

Alfalfa dan Penyusuan

Alfalfa, merupakan makanan tambahan  dari kumpulan nutrisi A, D , E , K ,vitamin B , kalsium , asid folik , zat besi, magnesium , kalium , dan juga protein. Ianya popular dan  penting untuk meningkatkan penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. 

Alfalfa, turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

Selain itu, Alfalfa turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan.Secara automatik kesan baik kepada bayi ~ susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan.

Set Penyusuan Cadangan : Click SINI

Note Penting : Konsep supply vs demand dalam penyusuan wajib diamalkan. Makan vitamin banyak mana pun...Supply vs Demand tetap perkara yang paling penting yer kawan-kawan.

I Support Breastfeeding ..
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Promosi Jan 2015 Alfalfa Complex

Bulan Januari 2015 ni ada 3 Promosi Produk Shaklee, seperti post-post saya sebelum ini iaitu Vivix, Vita-Lea for Children dan juga Alfalfa Complex. Meh saya refresh semula secara ringkas tentang Alfalfa ini.

Promosi Alfalfa: 
  • Alfalfa Complex (L) Buy 6 Free 1
  • Alfalfa Complex (S) Buy 6 Free 1
Alfalfa mengandungi kumpulan nutrisi A, D , E , K ,vitamin B , kalsium , asid folik , zat besi, magnesium , kalium , dan juga protein.

Alfalfa Shaklee memang terkenal sebagai "milk booster". Tapi sebenarnya, terlalu banyak keistimewaan Alfalfa Shaklee.

Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:
    ♥ Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
    ♥ Melegakan sakit sendi dan belakang.
    ♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
    ♥ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
    ♥ Merawat arthritis
    ♥ Bagus untuk elergi dan ekzema
    ♥ Merawat asthma
    ♥ Mencuci usus bagi membuang toksik
    ♥ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
    ♥ Meneutralkan asid dalam badan
    ♥ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
    ♥ Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
    ♥ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
    ♥ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
    ♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
    ♥ Meningkatkan stamina seorang suami
    ♥ Melegakan sembelit
    ♥ Membuang angin dalam badan
    ♥ MILK BOOSTER 

Alfalfa Shaklee didatangkan dalam dua jenis botol iaitu botol bersaiz (L) & (S). 

SAIZ S BOLEH DIGUNAKAN SELAMA LEBIH KURANG 1-2 BLN
SAIZ L BOLEH DIGUNAKAN SELAMA LEBIH KURANG 2-3 BLN

 PERHATIAN : Produk alfalfa ini tak sesuai bagi yang menghidap SLE. Penghidap SLE sila dapatkan nasihat pakar sebelum mengambil produk ni ye :)

LAGI TENTANG ALFALFA -DI SINI
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 11, 2015

Vita-Lea for Children in the House

Assalammualaikum Semua...Selamat Berhujung Minggu.. Vita-Lea for Children in the House. Dina suka, kunyah macam tu je dia...Mama dina pun tumpang sekali ler..Rasa masam-masam sikit..Manis-manis sikit....yang penting tiada pewarna dan perasa tiruan.


Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable:
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
  • Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi 
  • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit 
  • Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
  • Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
  • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan oleh badan
  • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
  • Sesuai kanak-kanak 4-12 tahun.
  • Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI Chew Tablet boleh ambil dengan pengawasan orang dewasa
===============================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jan 10, 2015

Luka Ceaser baik dalam masa 10 hari

Siapa pernah kena Ceaser masa bersalin? bersalin bedah? Macam mana anda menjaga luka ceaser anda? Nak bergerak pun susah kan. Saya pun tak pernah rasa, dan harap tak kan rasa.Amin.. Berapa hari baru betul-betul pulih? Yang ada pengalaman pasti tahu kan. Hari ini saya nak kongsikan kepada anda semua testimoni pengguna Vivix selepas bersalin ceaser. 


Secara ringkasnya, daripada testimoni Puan Lia, selepas consume Vivix, luka pembedahan atau ceaser baik, kecut hanya dalam masa 10hari sahaja. Badan pula rasa bertenaga. Puan Shuhada pula, Doktor pun kagum tempat operation  nampak cantik selepas 2 bulan.

Actually bukan untuk luka pembedahan luka bersalin sahaja ye.. malah elok untuk mempercepatkan pemulihan kepada sesiapa yang melakukan pembedahan.

Vivix memang the best!! 
===============================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning