Dec 30, 2014

2 hari lagi sebelum PROMOSI BULAN DECEMBER Berakhir

Tinggal 2 hari lagi sebelum PROMOSI BULAN DECEMBER 2014 akan Berakhir..Dapatkan hari ini juga. 3 Produk Promosi itu ialah: 

Vitamin C, Vitamin E dan Collagen Powder. Potongan harga lebih daripada 20%. Boleh dapat FREE MEMBERSHIP lagi

Bulan ini sahaja...Nak bagitau ni...collagen next year dah tak ada tau..kena tunggu 2016 ler yer...

Siapa berminat nak buat pre-oder boleh pm saya hari ini juga...

sms.call.whatsaap 0193854667



=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 29, 2014

Fakta Ngeri Selepas Umur 25 tahun

Kolagen terhasil secara semulajadi dalam tubuh manusia hingga usia 25 tahun. Bila usia makin meningkat, kolagen makin merosot. Apabila kolagen merosot, tanda-tanda penuaan seperti rambut gugur, liang pori membesar, kulit kasar, kusam dan kering, kulit berkedut dan menggelebeh, sakit sendi, otot kendur, ligamen mudah terkoyak mula muncul...Kita takkan sedar akan kemerosotan kolagen hinggalah kita berusia 35 tahun.

Ngeri tak dengan FAKTA ni? Sebagai wanita normal mesti ada perasaan Ngeri ni kan....
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Menziarah Shaklee HQ

Throwback. dah lama jugak la tak pergi ke HQ Shaklee. Dulu-dulu HQ Shaklee di Empire Subang jer...memang dekat sangat dengan rumah. Sekarang dah pindah jauh sikit jer..jauh lagi 10 minit jer..hehehe...di Sunway Pinncale. Office nye pun lebih luas dan besar dari sebelum ni..Kenapa saya dah lama tak pergi? owh sebabnya ialah saya selalu order online dan kenkadang suami yang tolong pergi sekejap...rasanya di kali ke2 pergi..masa first time pergi pun dulu bilik permainan ni masih renovate lagi. Sangat selesa. Yang paling best, Dina ler...ada bilik permainan....sampai semalam pun sibuk ajak gi Shaklee.

Tuh dia..muka anak Shaklee yang sangat gembira dalam bilik permainan....
dari atas nampak Sunway Lagoon..permandangan yang menarik juga dari sini.
Shaklee bukan sahaja ada Vitamin jer tau.
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Dec 28, 2014

14 Zon Kesan Penyakit Melalui Jerawat

Risaunya tengok jerawat kat muka nih....
Hati-hati yer JERAWAT pada WAJAH kita,  mungkin tanda tubuh badan mempunyai MASALAH atau PENYAKIT. 


Cegah sebelum parah. Nak tahu bagaimana? Saya ada TIPSNYA..
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Dec 27, 2014

Pray For Pantai Timur....

Assalammualaikum Semua Warga Malaysia... Alhamdulillah di beri kesempatan lagi untuk menulis di sini...Alhamdulillah di atas segala nikmat yang engkau kurniakan kepada kami.

Semenjak 3-4 hari ini kita menghadapi ujian banjir terutamnya kepada warga Timur, Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak dan semalam beberapa buah negeri lagi terlibat iaitu Johor dan Negeri Sembilan.

Pelbagai rintihan rayuan bantuan dapat saya lihat di Facebook, hati rasa pilu dan sedih... berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul....Marilah sama-sama kita membantu apa yang yang mampu kita bantu..kirimkan doa yang tidak putus kepada mereka-meraka di sana. Allah, sesungguhnya tiada kekuatan melainkan pertolonongan mu Ya Allah.


Dec 25, 2014

5 Cara Melegakan dan Merawat Sembelit Secara Semulajadi



Sembelit bukan sesuatu yang anda perlu malukan , sembelit boleh menjadi satu masalah besar dan melemahkan badan. Sebelum berlari ke kedai ubat julap mari cuba beberapa rawatan rumah mudah untuk melegakan ketidakselesaan anda , dan memeliharanya daripada terus bertambah parah.

1. Minyak zaitun tulen adalah lebih daripada hanya lemak yang sihat dan lazat. Ia merangsang sistem pencernaan anda membantu sesuatu bergerak melalui usus anda . Sekiranya diambil secara teratur ia boleh mengelakkan sembelit juga. Caranya:

Anda perlu ...
-1 Sudu besar minyak zaitun
-1 Sudu teh jus lemon (pilihan )

Caranya : Telan satu sudu minyak zaitun di waktu pagi dan semasa perut kosong , Jika anda terlupa , tunggu sehingga perut kosong semula. Anda boleh campurkan dengan sedikit jus lemon jika anda suka ( jus lemon juga bertindak sebagai bantuan semula jadi untuk sembelit )


2. Lemon, menyegarkan badan dari luar dan dalam. Haruman lemon memang segar ... adakah anda pernah berfikir mungkin perut anda menghargainya sebanyak hidung anda ? Asid sitrik dalam jus lemon bertindak sebagai perangsang untuk sistem penghadaman anda , dan juga boleh membantu mengepam keluar toksin dan bahan yang tidak hadam yang mungkin telah terbina di sepanjang dinding usus. Mencampurkan jus ini dengan air tidak mengurangkan rasa rasa lemon , tetapi membantu anda mendapatkan cecair yang anda perlukan untuk membantu segala-galanya di dalam perut bergerak secara normal.

Anda perlu ...
1-Lemon segar -1
-1 Cawan air suam

Caranya: Perah jus lemon 1biji ke dalam 1 cawan air suam . Minum.



3. Bersenam. Jika anda mahu segalanya bergerak dengan lancar melalui badan anda , anda perlu rajin bergerak. Gaya hidup kita hari ini bukan sahaja melibatkan perubahan diet yang meningkatkan sembelit , tetapi disebabkan kita kirang bergerak. Walaupun tidak ada alasan saintifik tepat m
engapa kekurangan senaman dikaitkan dengan sembelit, kita boleh mengandaikan bahawa badan bergerak membantu mendapatkan otot licin di dalam kolon untuk bergerak juga. Walauagaimanapun, anda perlu menunggu satu jam selepas makan sebelum bersenam. 


4.Jadual Rutin. Jadual tandas adalah cara yang baik untuk melegakan dan mencegah sembelit pada manusia. Mengawal masa apabila anda pergi ke bilik mandi akan mengawal pergerakan usus anda juga.Memilh 15 minit dari 1-3 kali sehari dari masa anda , walaupun tiada apa yang berlaku tapi pastikan anda dalam keadaaan relax dan tenang.

5.Jangan meanangguhkan sekiranya rasa ingin ke tandas. Apabila anda rasa ingin pergi ke tandas - pergi ! Badan anda memberi anda isyarat anda mesti dengar ok? heheh. Sekiranya anda membiarkan, semakin sukar nak membuang. Badan anda juga hanya menghantar isyarat untuk membuang air besar bagi jumlah masa yang tertentu , selepas jumlah masa yang tertentu . Sebab itulah jika anda perlu pergi ke tandas anda perlu terus pergi jangan tangguhkan untuk mengelakkan sembelit terjadi

Tanpa Sembelit Si Perut Rasa Gembira.. ;-)

Credit : http://everydayroots.com/constipation-remedies

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-Lax yang lembut boleh membantu. 

Fungsi Herb-Lax Shaklee
1. Membantu mencuci usus
2. Menyahtoksin badan anda
3. Membantu proses semulajadi badan
4. Membantu penyerapan nutrien dalam badan

======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Dec 24, 2014

Sembelit Hilang dengan Herblax- 4 Testimoni

Sembelit menghantui diri? Seminggu perut menyimpan segala macam makanan...Kesian si perut...Sembelit boleh juga menyebabkan beberapa simptom seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, selain sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit. Hari ini saya nak share 4 testimoni panas pengguna-pengguna yang tidak lagi mempunyai masalah sembelit setelah mengguna Herblax. 

Testimoni 1: 
Saya nak share testimoni saya makan Herblax. saya ada masalah sembelit yg agak serius dan hampir kena buasir. dalam seminggu hanya 2-3 kali je membuang,itu pun kena makan ubat / teh utuk senang buang. macam2 ubat saya makan sampai satu tahap ubat2 tu dah tak imun kat badan. makan ubat pun tak boleh membuang. but since makan shaklee saya hari2 membuang. besst..perut pun jadi cepat kempis..now dah hampir setahun saya setia dengan herbalax. mmg best sbb perut pun tak memulas2..senang & lancar je detoks - Suria

Testimoni 2:
Herblax baik untuk detox dear..nak pulak yang alami sembelit teruk..yang tak membuang 3 hari mmg elok sgt ambil..hubby sy susah sikit bab membuang ni tapi after ambil herblax dah ok - Mysarah

Testimoni 3: 
Abah sy ada sembelit sejak dulu lagi dan susah buang air besar. So sy bagi dia herblax utk “cuci perut” bagi senang lawas. 
Mula2 sy minta dia ambil 2 biji dulu...tapi takda kesan...so sy sarankan ambik 4 biji terus (2x seminggu shj) lepas dia ambil herblax 4 biji...abah sy cakap dia membuang sampai 4x dalam satu hari! Bukan cirit birit tau....tapi membuang macam biasa dan dia rasa lega sgt.

Testimoni 4: 
saya pun ada testimoni herblax...saya sama macam aya, sembelit dari kecik..lepas saya mula makan shaklee, saya dah lawas dan hari2 confirm memerut. Sekarang ni, saya rasa sistem penghadaman saya dah normal sebab makan herblax pukul 10 malam, pukul 6 pagi dah ada "rese" nak memerut. Ambil masa 8 jam. Dan tak sakit perut macam cerry berry tu dah. Bestttt. Perut pun rasa kosong dan cepat kempis. TAK BUNCIT lagi...-Norhana
===========================================================

Herb-Lax Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.

Fungsi Herb-Lax Shaklee
1. Membantu mencuci usus
2. Menyahtoksin badan anda
3. Membantu proses semulajadi badan
4. Membantu penyerapan nutrien dalam badan

======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Herb-Lax™


Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTM yang lembut boleh membantu. Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
  • Disarankan mengamalkan sebelum mengambil supplement lain.
  • Disarankan mengambil pada waktu malam.
  • Fungsi usus ialah menyerap dan ia menyerap semua nutrien dan juga toksin. 
  • Maka, dengan mengekalkan kebersihan dan kesihatan usus, badan kita akan terlindung dari kesan buruk toksin.
Fungsi Herb-Lax Shaklee
1. Membantu mencuci usus
2. Menyahtoksin badan anda
3. Membantu proses semulajadi badan
4. Membantu penyerapan nutrien dalam badan

Antara masalah yang boleh timbul kesan dari usus besar yang bermasalah ialah:
1. Sembelit
2. Cirit-birit
3. Kerap sakit kepala
4. Lemah daya tumpuan dan ingatan
5. Sukar kawal emosi
6. Tidur kurang nyenyak
7. Masalah kulit - ruam, eczema, jerawat, bisul
8. Muka pucat dan kusam
9. Sakit sendi
10. Senang jatuh sakit
11. Tahap tenaga rendah
12. Badan dan nafas berbau
13. Masalah ketidakhadaman dan gas berlebihan dalam perut
14. Kembung dan senak perut
15. Buasir
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Dec 23, 2014

Kulit Berjerawat dan Bernanah Bersih Selepas 2 minggu


Assalammualaikum Semua dan Selamat Pagi...Dah sampai tempat kerja ker? Jom baca testimoni pengguna Shaklee ni. Kulit muka beliau penuh berjerawat dan bernanah. Setelah 2 minggu jerawat dan nanah semakin berkurangan dan kulit nampak lebih bersih setelah mengamalkan Zinc Complex, Garlic Complex dan SR Vita C. 
Di sini saya kongsikan Kebaikan Set Produk :
Vitamin C ni membantu pembentukan kolagen! Kolagen ini yang mengikat gentian antara tekstur kulit wajah menjadikan kulit wajah anjal, berseri, gebu dan tegang. Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Zinc Complex, mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat. Penyembuhan luka, badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka. 
Garlic Complex, sifat-sifat bawang putih yang membantu dalam mengatasi masalah jerawat adalah anti-oxidant yang sangat kuat, anti-bacterial, antiFungal dan antiviral. Garlic sangat bagus dalam menghapuskan bakteria yang menjadi punca kepada pembentukan jerawat.
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning  

Dec 21, 2014

2 Kisah Ajaib tentang Vivix

Selamat Berhujung Minggu Semua...Alhamdulillah..Alhamdulillah.... 
Hari ini saya nak share 2 Kisah Menarik Vivix yang terjadi pada kami sendiri. Saya bukan nak OVERCLAIM sebab saya pengedar Shaklee, tapi tu lah kisah benarnya..Semoga apa yang saya kongsikan ini, dapat memberikan manfaat kepada anda semua.

Kisah Pertama Ajaibnya VIVIX: 
31 August 2014
Hati Mama mana tidak risau bila anak yang dah lama tidak di serang #semput #asthma menyerang kembali.. hampir2 di tahan wad..nasib baik jumpa doktor yg sempoi.sepatutnya 2 kali gi amik gas memang kena masuk hospital la..Mama dina kalau boleh memang tak nak la dia masuk spetal, mama penat dia pun penat..

Malam tu lepas kena lagi setelah 2 kali amik neb.. bunyi nafas dah mcm bunyi baby nangis dah, bunyi nafas tau bukan bunyi dia menangis.. 2,3 jam bunyi tak hilang..kalu g hospital mesti kena duk wad ni. jam dah pukul 12 malam dah..ubat semua dah sumbat..alahai anak kesian tengok makan ubat bebanyak ni.. mama tak boleh tidur mengenangkan dina..dina pun tidur dengan tidak selesa. 

Mama solat minta Allah tenangkan hati mama dan beri kesembuhan buat Dina, tetiba teringat nak cuba bagi satu sudu kecil Vivix Shaklee. Masa tu kat kampung, nasib baik ler, mak memang makan Vivix, mintak sikit dengan mak. Selapas 15 minit..Alhamdulillah bunyi terus hilang..mama dah tak risau dan dina tidur lena...Alhamdulillah, Alhamdulilah, Alhamdulillah...segalanya dengan Izin Allah... Cinta dan terus Semakin Cinta dengan Vivix.



Kisah Kedua Ajaibnya VIVIX: 
19 December 2014
Semalam ada coursemata a.k.a customer datang rumah borak-borak sambil ambil barang Shaklee, ni first dia cuba Vitamin Shaklee, sebab dia kata adik dia makan katanya ok, dia datang dengan mata merah, iaitu sakit mata..

Hari ni tengok Dina dah merah pulak matanya..masa dah tengah hari..alamak, ubat mata pun tak ada, susu badan pun dah lama tak ada, camno ni..teringat Vivix ayah dina dalam peti ais..hurm apalagi ke..dari duduk termenung baik cuba Vivix....saya terus bg Vivix satu sudu kecik kfc tu...dalam masa 2 jam mata putih yang merah tadi dah cerah balik..tak ada pulak amik gambar sebelum dan selepas, saksinya mestilah ayah dia sendiri...Alhamdulillah...Semuanya dengan Izin Allah juga. Vivix ni mmg power kan..Cinta dan terus Cinta dengan Vivix. 

Jom Baca Apa tu VIVIX di sini

======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 19, 2014

Resepi Homemade Play Dough

    Apalagi bila cerita pasal permainan ni..dah semestinyalah atas permintaan Nur Irdina tu kan...hurm..positivenya Mama menjadi kreative memikirkan caranya. Actually, Dina dan dapat satu set Playdough masa bulan 10 haritu sempena Anniversary Mama dan Ayah..tak aci kan...kami yang Anniversary dia yang dapat hadiah. Tapi yang tinggal cuma bekas kosong dan acuan jer..yang lain abis dan ayah Dina buang..Sepah jer abis di sapu dan masuk kan dalam tong sampah. Yelah, kami perasan la jugak masa main tu dia start batuk, tak tahulah sebab tu atau tak ada kena mengena pun.

Dah 2,3 hari lepas Dina mengeluarkan acuan Playdough dia tu, sibuk dia ajak main Playdough, semalam siap nangis nak mainan dalam tv tu. Kesian pulak kan. Dah la nak masak pun tak boleh merengek jer.Mama pun apa lagi search la kat Youtube camne nak buat Homemade Playdough. Senang jer rupanya. Dah la senang murah pulak tu, bahan-bahan semua ada kat dapur. Semuanya pun campak2 jer..hahah..Meh saya share resepinya:


Bahan-bahannya ialah:
  • Tepung Gandum 
  • Garam 
  • Miinyak masak 
  • Pewarna makanan 
  • Air Suam 
Caranya:
- Campur Tepung, Garam, dalam satu bekas besar
- Campur air suam,minyak dan pewarna dalam bekas asing masa tu kalau nak letak 2 atau 3 color asing dalam bekas yang berbeza.
- Bahagikan tepung ke bekas-bekas tadi dan ulilah sampai menjadi doh
Warna biru macam terlebih color...huhu..
 Ok Done, dah boleh bagi Dina main.....Mama pun dengan senang hati sambung memasak..
Ni lah yang saya tengok di Youtube. Lepas tengok ni memang teruja nak buat. Semoga memberikan manfaat buat Mama,Mak dan Ibu semua. Murah Mudah dan Menyeronokkan.


======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Sustained Release Vita-C Plus dan Kulit


Its all about Facts - Sustained Release Vita-C Plus sebagai Agen Antioksidan
Sustained Release Vita-C Plus sangat efekif dalam mengurangkan kerosakan radikal bebas akibat terdedah pada matahari atau pencemeran yang terlampau.
Radikal bebas menyebabkan:
  •   kerosakan kolagen
  •   kulit kering
  •   garis halus
  •   kedutan
Keunikan SR Vita-C
  1. Sustained Release Vita-C Plus - Di ekstrak daripada jagung dan mempunyai molekul yang sama dengan buah sitrus secara semulajadi.
  2. Penambahan 120mg BIOFLAVONOIDS kompleks hesperidin dan serbuk rose hips  - membantu dalam penyerapan Vitamin C dan mencegah proses oksidasi Vitamin C
  3. Sistem Propetari - pembebasan vitamin C secara perlahan-lahan selama 5 jam ( satu jam 1/2 biji oren)


Kuasa Vitamin C
  1. Sebagai antioksidan yang kuat
  2. Membantu dalam penghasilan kolagen
  3. Memberikan kulit yang cerah, tengang dan gebu - melambatkan penuaan
  4. Menggalakkan penghasilan kolagen merawat kedutanTanpanya, penghasilan kolagen akan berhenti
  5. Membantu proses pembaikan tisu terutamanya bekas-bekas jerawat dan parut

Set Cadangan Untuk Kulit Anda : Click Sini 
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 18, 2014

Aiskrim Malaysia Vivix untuk Dina

Sejak dah banyak cakap, dah banyak cerita ni...Dina, selalu minta macam-macam yang ada kat TV tu.  Semua dia nak. Semua dia kata dia yang punya. 
Sekarang, hari-hari Dina minta nak aiskrim, nak aiskrim...Mama pun minta la ayah dia belikan plastik aiskrim Malaysia yang mak selalu buat dulu...hehe..sebenarnya mama dia yang teringin nak makan aiskrim Malaysia. hehe
Bila dah sampai kat dapur..hurm mulanya nak buat aiskrim asam boi jer, tapi asam boi tinggal la 2biji jer...Bila buka peti ais nampak pula Vivix ayah Dina.  Ha...apa lagi timbul la idea nak mencampurkan dalam bancuhan aiskrim tu. 
Potong-potong asam boi tu lepas tu letak gula dan campur Vivix sikit..mudah kan? Ni lah rupanya bila dah letak dalam plastik aiskrim. Yang dah keras lupa plak nak amik gambarnya. Tapi memang sedap..masam-masam manis gitu. Pastinya khasiat pun ada la kan..Muda la 25 tahun makan aiskrim Vivix ni (hehehe...kang orang kata overclaim plak).. Cubalah..nak lebih bermakna dan berkhasiat mungkin boleh tukar asam boi ke Performance Drink dan Gula tukarkan ke Madu. Nanti nak cuba pulak la.....
Secara ringkas tentang VivixVivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.
======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .


Dec 17, 2014

Mereka Ingat Saya Baru 21 Tahun

Sempena Sempena Bulan Bonus kecantikan ni....Kenapa saya katakan bulan bonus kecantikan? ye la mana taknya kan...Mula-mula Promosi SR Vita-C dan Vita-E..ha lepas tu Shaklee umum plak Promosi beli 3 Free 1 Collagen Powder.  
2 hari lepas tengok Wanita Hari Ini TV3, tak tengok la dari awal..tapi masa saya tengok tu, seorang doktor sedang cucuk hidung customer tu. Bukan jarum pendek macam amik darah atau jarum bekam ker. Ini jarum panjang, Ya Allah mesti sakit yang amat. ..hidung tu..uwwaaa..lepas tu dia cucuk pulak kat bibir..adooiiiaai...Semua tu sebab nak cantik punya pasal la tu kan..Den nengok pun sakit...
Ha...meh saya kongsikan apa yang Cik Fathirah amalkan untuk mendapatkan kulit yang gebu, glowing, tona kulit pulak makin sekata, tak cukup tu awet muda lagi. Beliau mengamalkan SR Vita-C Plus, Vita-E dan B.Complex. Nampak berbeza kan kulitnya.
Nak lagi cepat ? Boleh, add on Collagen Powder dan Vivix...ha..memang melotup dan voge de vass.. 

======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Herbal Blend Multi Purpose Cream


Seperti yang dijanjikan, saya akan tulis satu post tentang Herbal Blend Multi Purpose Cream.

Inilah rupa Herbal Blend tu!
  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream adalah:
  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal 
  • Disapukan pada campak dan chiken pox 
  • Menghilangkan ruam pada bayi 
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam 
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian
Keistimewaan Herbal Blend ni, ia diperbuat dari tumbuhan, diuji secara klinikal dan yang penting tiada bahan kimia, tiada PARABEN dan sebagainya.

Jadi bertukarlah kepada Herbal Blend sebelum merisikokan anak anda dengan carcinogen (penyebab kanser) dari krim lampin dan losyen mereka. Saya menggunakan Herbal Blend setiap hari kepada anak yang sebagai losyen harian.
 ======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 15, 2014

Parut Demam Cecair / Campak / Chicken Pox Hilang

Assalammualaikum .... Chicken Pox masa umur yang sudah agak lewat memang menyeksakan. Saya pernah tengok abang sulong saya masa kalau tak salah umurnya 20 tahun, dah lah tengok seksa ..parut pula seluruh badan. Sangat berbeza dengan mereka yang kena ChickenPox masa kanak-kanak. Tak nampak seksa dan parut pun mudah hilang. Hari ni saya bukan nak cerita pasal abang saya, sebab masa tu tak kenal Shaklee lagi..Jadi tak bolehlah nak suggest dia guna produk Shaklee nak hilang parut-parut dia badan dia. Jadi parut-parut nya bertahun-tahun la baru hilang.Nasib la dia lelaki kan...

Jom tengok testimoni Puan Ummu Atirah ni, parut ChickenPox nya hilang dala masa seminggu. Macam tak cayo kan..tapi cayo lah..

Gambar Pertama : Baru Seminggu Keluar Wad
Gambar Kedua: 5 minggu selepas kena chickenpox - Hari Pertama Consume Vita-E Complex dan SR Vita-C Shaklee
Gambar Ketiga: Selepas 1 minggu consume Vita-E dan SR Vita-C Shaklee kulit makin glowing.

Vitamin C --> membentuk kolagen pada kulit wajah. Menjadikan kulit wajah anjal, tegang dan kembali segar.
Vitamin E --> menjadikan kulit wajah berseri dan awet muda.
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 13, 2014

Bonus tengah Bulan...

Assalammualaikum Semua..Salam Sabtu...Hi Hi...Alhamdulillah...Bonus dah masuk semalam...

Sepanjang berbisness Shaklee ni apa yang bestnya ialah .....Bonusnya setiap bulan dan setiap pertengahan bulan. Lepas asing-asingkan yang patut..sedekah,zakat..boleh lah buat bayar yuran lain.

Anda semua perlukan pendapatan sampingan? Anda hanya perlukan 2 jam sehari je..tanpa perlu buat pinjaman..hanya daftar dengan saya dan saya akan bantu anda tunjukkan caranya
=================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .



Dec 11, 2014

Lagi Hadiah hujung Tahun...

Assalammualaikum...Selamat Bercuti Selangor...
Semalam Shaklee umumkan satu lagi Promosi iaitu Collagen Shaklee..Memang bulan kecantikan sungguh la..mana taknya SR Vita-C Plus + Vita E + Collagen..ha tak gebu gebas ke..hehe..
Dapatkan sekarang sementara stok masih ada tau..dah habis jangan nanges..

Ni saya sertakan testimoni yang bercahaya dari jauh..dengan Collagen Shaklee. Nak cahaya juga? Meh la cuba..Tahun depan belum tentu ada lagi Collagen ni tau.

=================================================

Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 10, 2014

Tumit Kaki Yang Pecah Jadi Lembut

Assalammualaikum Semua....Hai Hai Hai... 

Hari ini saya ingin share satu testimoni kawan saya sendiri one of my BFF la Puan Su...yang pengguna tegar Herbal Blend. Mula-mula dia cakap dia hanya gunakan untuk diri sendiri, bila dia rasa berkesan dia bagitau kawan yang ada masalah yang sama. Kawan dia rasa teruja selepas menggunakan Herbal Blend sebab baru pakai 2 hari dah rasa kesannya - tumit yang pecah jadi lembut, seminggu dah kurang pecahnya..., mana tak nyer..sebelum ini, dia pernah gunakan produk mahal sampai sudah tak ada kesan. Alhamdulillah yang menyembuhkan semestinya la Allah kan.


Owh yer..Saya tak pernah share lagi tentang Herbal Blend ni kan.... Jom tengok secara ringkas apa tu Herbal Blend  ni? 

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream
  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki
  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit
  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
 ======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 8, 2014

Supplement Terbaik untuk Wanita

Assalammualaikum..Morning Semua..No no no Monday Blues ok....Senyum tau.
Ok la, semalam saya sudah share tentang risiko yang mungkin wanita akan hadapi. So scary kan..Seram. Mencegahlah sebelum mengubati...Jangan di biarkan. Hari ini, saya nak share secara ringkas supplement terbaik untuk kesihatan kita sebagai wanita.
Badan kadan kita tanggunjawab kita.

======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning . 

Dec 7, 2014

Risiko Penyakit Bagi Wanita

  1. SERANGAN JANTUNG adalah PEMBUNUH NO 1 kepada Wanita di Malaysia, 1990- 2005 meningkat sebanyak 135%. 
  2. 20.8%  yang berumur 30 tahun ke atas menghidap DIABETES
  3. Satu daripada 20 orang wanita, menghidap BARAH PAYUDARA, BARAH PANGKAL RAHIM pula adalah pembunuh no 2 wanita.
  4. Senggugut dan Menapose atau putus haid
  5. 40% wanita berisiko OSTEOPORISIS
  6. Kesan PENUAAN 
Banyaknya risiko bagi wanita, selagi kita bergelar wanita, selagi itulah kita berisiko. Amat menyedihkan apabila penyakit yang dihidapi dikesan terlalu lambat dan rawatan agak sukar untuk memulihkan keadaan seperti dulu. Jadi 'mencegah lebih baik daripada merawat'.


 ======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 6, 2014

Pengedar Sah - Shaklee Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Perodua Hq,Rawang

Assalammualaikum Semua.
Bagi anda yang tinggal berdekatan dengan Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Perodua HQ dan Kawasan Rawang, anda boleh mendapatkan Produk Shaklee, dari si cantik manis Puan Azlinda Hashim.


Dapatkan tips-tips menarik dan konsultasi percuma dengan pembelian produk Shaklee dari Puan Azlinda ye.. 
Blog Address : Click Sini

Istimewanya SR Vita-C Shaklee

Sempena Promosi SR Vita-C Plus ini, saya ingin kongsikan kepada anda semua perbezaan Vitamin C Shaklee. 

Ada pelbagai banyak Vitamin C dari pelbagai jenis jenama. Bagaimana nak pastikan kita pilih jenama yang terbaik?

SR Vita-C Plus : Semulajadi 
SR-Vita-C Plus adalah Vitamin C yang diperbuat dari bahan-bahan semulajadi.

SR Vita-C Plus - Mengandungi Bioflavonoid
Vitamin C memerlukan bioflavonoid, iaitu sejenis elemen yang meningkatkan kadar tubuh menyerap khasiat Vitamin C. Biasanya bioflavonoid ini terdapat pada kulit buah yang bersitrus, seperti kulit buah oren. Ha takkan nak makan kulit buah oren kan. SR Vita-C Plus mengandungi 120mg bioflavonoid.Bioflavonoid ni juga penting untuk mengelakkan Vitamin C dari rosak disebabkan oksigen (teroksida)

SR Vita-C Plus - Pelepasan Berperingkat
SR Vita-C Plus melepaskan khasiat Vitamin C secara berperingkat. Dengan SR Vita-C Plus , anda akan mendapat manfaatnya berterusan lebih kurang selama 5 jam! Ini adalah kerana, ia akan dilepaskan sebanyak 100mg bagi setiap 1 jam. Bermakna anda akan mendapat manfaatnya selama 5 jam tanpa henti. Ujian klinikal membuktikan 2 biji SR Vita-C mampu kekal di dalam plasma selama 24jam.

 ======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 5, 2014

Vitamin C dan Ibu Hamil

Salam Jumaat Semua, Apa khabar kepada bakal-bakal ibu dan ibu yang hamil. Hari ini saya ingin kongsikan kepentingan Vitamin C kepada ibu-ibu semua.

Kenapa ibu-ibu memerlukan Vitamin C semasa mengandung? Berikut saya kongsikan 4 kepentingan Vitamin C Untuk Ibu mengandung

#1: Pembentukan kolagen

Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Kolagen pula penting untuk pembentukan struktur tulang rawan, otot dan tulang bayi. Kolagen juga bertanggungjawab untuk memastikan kesihatan kulit, gusi dan tendon bayi yang sedang terbentuk.

#2: Perkuat sistem imun

Ascorbic Acid yang terdapat dalam Vitamin C membantu merangsang antibodi yang melawan virus dan jangkitan kuman dalam tubuh ibu mengandung. Kalau ibu mengandung rasa tak sihat, boleh lah ambil Vitamin C Sustained Release, patah dua dan telan bersama air masak.Vitamin C memerlukan air yang banyak untuk larut dalam tubuh

#3: Perkembangan Otak


Menurut kajian pihak University of Copenhagen, kekurangan Vitamin C akan merencatkan pertumbuhan otak bayi di bahagian hippocampus.Bahagian ini sangat kritikal sebagai pusat daya ingatan.

#4: Mengelak Pecah Ketuban

Tips untuk mengelakkan air ketuban pecah pra-matang, amalkan Vitamin C sepanjang kehamilan. Jika pun ketuban telah pecah pada bulan ke -7, anda masih boleh makan Vitamin C, ia akan seal semula kebocoran kantung bayi.



Credit : diaryofmuhammad.com
======================================================

Vitamin C(Sustained Realese Vita-C) ~Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik kerana
tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.




 ======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .

Dec 4, 2014

Wah Kelass Kau Maria.... Awet Muda Gitu

Masa umur-umur dah masuk 3 series, 4 series ramai la yang mencari petua anti aging, anti penuaan, rahsia awet muda. Yelah, dalam kesibukan hari ini, masa nak manjakan diri nak jaga kesihatan diri tu sudah tiada...hampir terlupa. Sedar-sedar muka sudah nampak tua, kusam, kedut mula timbul sebelum usia.

Hari ini saya ingin kongsikan satu testimoni menarik Puan Maria yang menggunakan produk Shaklee, hasilnya Sihat, Cantik, Gorgeous dengan Izin Allah. Sebelum ini kulit Puan Maria, mempunyai jeragat yang teruk (seperti di gambar), tona kulit pun tidak sekata. Selepas menggunakan Vivix Shaklee, kualiti kulit Puan Maria nampak sangat sihat, licin, lembab, jeragat pudar dan tona sekata.

Bonusnya...Kualiti Kesihatan Puan Maria pun bertambah baik.Alhamdulillah. 

Kehebatan Vivix

  • Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.
  • Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia. Setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan Vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.
  • Vivix melambatkan pembentukkan AGE. Penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.
  • Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel. Tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. Mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh
Jom saya belanja gambar Puan Maria. Walaupun tanpa make up kulit nampak gebu gitu. Kelass Kau Maria...hehehe.




Haa....Wow.. Ingin nampak cantik muda jelita sihat macam Puan Maria? meh hubungi saya yer.
 ======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning .