Oct 30, 2014

Resepi Awal Pagi...

Oct 29, 2014

Tekanan Darah Rendah Semasa Hamil

Adakah anda berisiko??

Tekanan darah anda akan berubah sedikit ketika anda hamil. Perkara ini adalah normal. Hormon kehamilan, progesteron, mengendurkan dinding salur darah anda. Ini boleh menyebabkan tekanan darah anda turun semasa trimester pertama dan kedua. Tekanan darah yang menurun ini mungking membuatkan anda rasa hendak pitam jika anda berdiri terlalu lama atau bangun terlalu cepat.

Tekanan darah anda berada pada tahap paling rendah ketika anda di antara minggu ke-18dan ke-20 kehamilan. Menjelang waktu ini, badan anda telahpun menghasilkan satu liter darah tambahan yang harus dipam oleh jantung ke seluruh badan. Tekanan darah akan kembali ke tahap sebelum kehamilan dalam beberapa minggu sebelum bayi anda lahir. Credit


APAKAH KESAN TEKANAN DARAH RENDAH
- KELESUAN
- KELAHIRAN BAYI PRA MATANG
- KEGUGURAN
- RISIKO KEMATIAN IBU DAN BAYI

Vitalea Shaklee membantu anda yang mempunyai masalah ini.


Testimoni Vitalea Semasa Hamil --- Di SINI
=======================================================
 Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Oct 25, 2014

Testimoni Hamil,Pantang,Menyusu anak ke-3 - Puan Eyda

Assalamuaikum semua...hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua tentang pengalaman pengguna Shaklee. Beliau menggunakan semasa HAMIL, BERPANTANG dan MENYUSU

"Harini nak share my own testimonial consuming Shaklee sepanjang tempoh hamil,berpantang & menyusu anak yg ke3  .Asalnya consuming Full set Hamil Shaklee..tapi dapat pula bonus lain rezekii hehe. Sepanjang tempoh hamil Eyda memang konsisten consume Set HamilShaklee.Ini yang Eyda ambil :

-Vitalea
-Bcomplex
-Vita c SR
-ESP
-Ostematrix
-Omega Guard (Bulan ke5 Hamil)
Alhamdulillah sangat2 best consume Set Kehamilan ni..apa yang best?
-Rasa Bertenaga
-Sembelit memang langsung xde..Lawas je
-Berat tak naik mendadak
-Hb alhamdulillah ok(sekali je drop) tp lepastu dah ok balik.
-Kaki xcramp malam2
After dah bersalin (23/4/2014) Eyda teruskan lagi pengambilan supplement2 di atas..cuma add on :
-Zinc Complex(terus ambil after bersalin)
-Alfalfa complex (Hari ke7 pantang start ambil)
-Lecithin (Hari ke15 pantang)
Yang ni part paling BEST! Pantang tapi tak rasa macam berpantang.
-Sejurus after bersalin eyda ambil Esp + Ostematrix nak kasi hilang lenguh2 badan + tambah tenaga(memang berkesan)

-Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
-BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur)
-Susu badan banyak
-Baby langsung xkena jaundis
-Badan rasa segar
-Takde sakit urat
-Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
-langsung tak sembelit (lawas sokmo)
-Cergas sokmo sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin
+ dapat bonus lain  Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis xsuke makeup..memang natural face gituje :)) Mule2 tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap nampak lain muka 

Alhamdulillah..rezki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN 

Wah..Syukur Alhamdulillah banyaknya BONUS yer...Badan sihat, anak sihat muka pun comel gitu.






=======================================================
 Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Oct 22, 2014

Bagaimana ESP dan Alfafa membantu atasi masalah kulit berjerawat??

Oct 3, 2014

Perbezaan ESP Shaklee

Sempena bulan Promosi beli 6 Percuma 1 ESP ni ..saya nak kongsikan kepada anda semua tentang salah satu perbezaan ESP berbanding dengan Minuman Soya yang lain

Kebanyakan soya di pasaran menggunakan alkohol untuk membasuh soya sebelum diproses.
Alkohol menyebabkan isoflovan didalam soya termusnah. Bukan itu sahaja, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan kimia semasa penghasilan. Isoflovan penting dalam pencegahan kanser.

Berbeza dengan ESP shaklee.

Soya Shaklee di basuh menggunakan air mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein. Dan mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Isoflavanes - sama fungsi seperti hormon wanita, merendah kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

Genistein - Mengekang pertumbuhan kanser dan mengelakkan kanser dari merebak. Memusnahkan radikal bebas sebelum menukarkan DNA kepada kanser.Baik untuk pemulihan uterus, ovari, menapous dan pembesaran prostat.

Diadzein - Anti tumor, pankreas, prostat, kolon, payudara, pangkal rahim, lemah pro-estrogen dan anti -estrogen berguna untuk wanita menopous


=======================================================
 Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning
Posted in