Aug 6, 2014

Beza ESP dan Cinch

Lepas lepas raya ni..ramai la yang cari Set Kuruskan Badan. Ramai jugak la yang bertanya tentang perbezaan Cinch dan ESP.

Kedua duanya adalah tinggi kandungan PROTEIN dan sifat semulajadi protein ni dalah mengenyangkan. Sebab itulah dalam mana mana program diet..amat dititikberatkan pengambilan protein.

Cuma bezanya Cinch Shake mempunyai kandungan leucine dan fiber yang tinggi.
Leucine adalah nutrisi yang diperlukan untuk mengisi bahagian-bahagian badan yang telah dibakar lemaknya dengan membina otot. Oleh itu, badan tidaklah menggeleber selepas lemak dibakar dan mengurangkan "yo-yo effect".

Semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan, apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE berfungsi mengatasi "yo-yo effect" ni.

Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada.

Ibu menyusu digalakkan mengambil ESP berbanding Cinch kerana kandungan kalori Cinch Shake yang terlalu rendah. Jadi, untuk anda ibu-ibu yang menyusukan anak pilihlah ESP atau Energizing Soy Protien. Selain daripada membantu ibu dalam usaha menguruskan badan, ESP juga membantu memperbanyakkan susu ibu, buat ibu rasa bertenaga dan kulit pun makin cantik gitu.

Antara lain, beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan.


Set Kuruskan Badan - Click Sini
Testimoni Kurus - Click Sini
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning
Share:
Post a Comment