Aug 26, 2014

Kolestrol trurun dengan Phytocol-St Shaklee

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua..hari ini saya nak kongsikan kepada anda semua satu testimoni dari seorang pengguna Phytocol-St Shaklee iaitu Encik Ethan Wang. Sebelum ini beliau mengamalkan Omega Guard, Lecithin dan ESP Shaklee untuk mengawal kadar kolestrol tinggi beliau.

Setelah shaklee mengeluarkan satu produk baru iaitu Phytocol-ST, beliau berhenti sementara pengambilan Omega dan Lecithin dan mengurangkan ESP dan fokus kepada Phytocol sahaja.

Ini lah hasilnya: 


Nampakkan perbezaanya..Ambillah Phytocol-ST bersama Omega Guard dan rasai perbezaanya.

Sedikit info ringkas tentang Phytocol-ST Shaklee


- mudah larut iaitu akan melarut dalam tempoh masa 30saat

- boleh di ambil sebelum, ketika atau selepas makan
- bertindak ibarat gool keeper.. menghalang kolestrol jahat masuk ke badan

Click sini - Pyhtocol ST

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemunin

Aug 19, 2014

Penjagaan Kulit: Pilih Nutriwhite atau Enfuselle ?

Ramai jugak yang bertanya Set yang mana sesuai untuk kulit saya Set Enfuselle? atau Set Nutriwhite? Jom tengok dan andalah yang paling kenal jenis kulit anda kan...

SET NUTRIWHITE



❣Kulit Normal dan tidak sensitif
❣Muka kering cuma berminyak di zon T
❣Muka berminyak
❣Tiada masalah jerawatyang serius
❣Keseluruhannya ia lebih berfungsi kepada rawatan mencerah / meratakan ton kulit.

Nutriwhite lebih sesuai untuk kulit yang normal dan tidak mempunyai masalah jerawat yang serius. Keseluruhannya ia lebih berfungsi kepada rawatan mencerah / meratakan ton kulit.

Detail tentang Nutriwhite > Click Sini

SET ENFUSELLE





❣ masalah kulit berminyak dan terlalu kering
❣ sesuai bagi yang mempunyai masalah kulit sensitif
❣ mempunyai masalah jerawat

Sebelum memilih kenali KULIT ANDA
❣ Mepunyai masalah JERAWAT atau TIDAK
❣ Kulit Sensitif atau TIDAK

Detail tentang Enfuselle > Click Sini


Pastikan anda memilih set yang betul ...Selamat Mencuba...

===========================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Aug 14, 2014

Kawal Stress - B.Complex

Pagi stress ..petang stess...sepanjang hari stress...jangan biarkan diri kita sentiasa dalam keadaan tertekan.

Kita semua mempunyai tekanan (stress) dalam kehidupan kita. Tetapi menurut Dr. Hyla Cass, Profesor Madya Psikiatri Klinikal di UCLA, stress bukan sahaja tidak menyenagkan malah, ia berbahaya. Kajian
terkini menunjukkan stress memainkan peranan utama dalam tercetusnya banyak penyakit yang serius. Stress boleh menyumbang kepada penyakit jantung dan tekanan darah tinggi, serta melemahkan sistem imun.

Kehidupan seharian memustahilkan kita untuk tidak langsung menghadapi stress. Ada yang stress di tempat keja, di jalan raya dan sebagainaya. Jadi bagaimana kita boleh mengatasi stress?

Vitamin B boleh memberi manfaat dalam mengawal stress. Vitamin B tertentu boleh memberikan anda lebih tenaga, dan juga boleh menyokong kesihatan sistem imun dan saraf.

Vitamin B tidak disimpan di dalam badan. Oleh itu, mereka diperlukan setiap hari untuk tubuh mengekalkan tahap kesihatan. Suplemen vitamin B-Complex boleh membantu anda mendapat dan mengekalkan tahap sihat yang anda perlukan.

Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stres?
1.Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan, menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

2.Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

3.Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

4.Vitamin B5~Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sering dirujuk sebagai "vitamin anti-tekanan,".
Penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. Vitamin B kompleks boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.

5.Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi, mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya.
Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stress

6.Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

7.Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

8.Asid Folik~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya
#Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.

===========================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Aug 11, 2014

GLA Complex dan Haid Tidak Teratur

Masih mood raya ke? Ok la sesambil makan kuih raya tu saya nak sembang2 pasal GLA Complex dan Haid Tidak Teratur. Ramai wanita-wanita mempunyai masalah haid tidak teratur...ada yang masih bujang dan tidak kurang juga yang sudah berumah tangga. Ini saya dapat lihat sendiri daripada pelanggan-pelanggan yang membeli GLA Complex dengan saya.

Selain dari masalah period tidak teratur ini,di antara masalah-masalah lain yang saya syorkan mengambil GLA Complex ialah mereka yang senggugut yang teruk, yang berikhtiar untuk mendapatkan cahaya mata dan juga masalah kulit.

Apa yang antara punca haid tidak teratur :

KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid

BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.

TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang.

MASALAH KESIHATAN - sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yg memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.

MENOPAUS - ia berlaku kepada wanita yg berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang-jarang berlaku.

PENCEGAH HAMIL - pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan implanon.

TEKANAN/STRESS - stress atau tekanan dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormon dan seterusnya kitaran haid.

PENYUSUAN BADAN - sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!

TERSILAP PENGIRAAN - 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama LMP mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat antara 28-35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke 'hari subur' dan kesilapan menjangka kedatangan haid yg seterusnya.

MASALAH TYROID - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid wanita.

UBAT-UBATAN - jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.

Jika dibiarkan masalah haid tidak terstur berlarutan, ia boleh menyebabkan masalah kesuburan dan membawa kepada kesukaran mendapat cahaya mata. Cubalah GLA Complex, terbukti berkesan ...Alhamdulillah ramai yang berpuas hati dan dapat mengembalikan haid setiap bulan, dengan Izin Allah.


Lagi tentang GLA Complex di sini 
===========================================================Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Aug 8, 2014

Jeragat Pudar Kulit Tegang

Sempena Bulan PROMOSI GLA Beli 6 Percuma 1 ni, saya nak kongsikan satu testimoni ibu kepada Puan Ana

"Testimoni from my beloved mom. Jeragat pudar dan kulit muka tegang setelah 2bulan mengamalkan makan GLA dan Alfafa. Start makan GLA 1st puasa hari tu. Start makan alfafa, masa saya balik beraya. Sabtu lepas, ibu datang KL. Ramai yang tegur kulit muka tegang dan jeragat pudar. Ibu senyum-senyum je lah dengar orang puji gitu."

Nampak beza kan? Syaratnya apa? Kenalah amalkan secara konsisten. Insya Allah. GLA Complex ni selain cantikkan kulit ia juga membantu kita sebagai wanita dari sudut kesihatan dalaman. Contohnya menstabilkan hormon, membantu mengurangkan gejala PMS. 

Add on SET Kulit untuk kesan yang OPTIMUM : B.Complex, Vitamin C dan Vitamin E

Jimat memang jimat, GLA tahan 2 bulan, B-Complex dan Vita-E Complex 4 bulan, Vita-C 6 bulan. Cubalah!!

Petua dari saya : Sapu sebiji GLA sehari sebelum tidur.


===========================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Aug 6, 2014

Beza ESP dan Cinch

Lepas lepas raya ni..ramai la yang cari Set Kuruskan Badan. Ramai jugak la yang bertanya tentang perbezaan Cinch dan ESP.

Kedua duanya adalah tinggi kandungan PROTEIN dan sifat semulajadi protein ni dalah mengenyangkan. Sebab itulah dalam mana mana program diet..amat dititikberatkan pengambilan protein.

Cuma bezanya Cinch Shake mempunyai kandungan leucine dan fiber yang tinggi.
Leucine adalah nutrisi yang diperlukan untuk mengisi bahagian-bahagian badan yang telah dibakar lemaknya dengan membina otot. Oleh itu, badan tidaklah menggeleber selepas lemak dibakar dan mengurangkan "yo-yo effect".

Semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan, apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE berfungsi mengatasi "yo-yo effect" ni.

Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada.

Ibu menyusu digalakkan mengambil ESP berbanding Cinch kerana kandungan kalori Cinch Shake yang terlalu rendah. Jadi, untuk anda ibu-ibu yang menyusukan anak pilihlah ESP atau Energizing Soy Protien. Selain daripada membantu ibu dalam usaha menguruskan badan, ESP juga membantu memperbanyakkan susu ibu, buat ibu rasa bertenaga dan kulit pun makin cantik gitu.

Antara lain, beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan.


Set Kuruskan Badan - Click Sini
Testimoni Kurus - Click Sini
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Aug 5, 2014

Promosi Bulan Kemerdekaan 2014 - GLA Complex

Selamat Hari Raya semua...dah lama rasanya tak update blog...Lama sangat balik kampung.. Ok lah.. harini nak share sikit tentang GLA Complex yang ada Promsi Beli 6 Percuma 1


Shaklee ada menjual EPO tetapi fungsinya lebih menyeluruh dari EPO...ia dipanggil GLA Complex (Gamma-Linolenic Acid)

Apa itu GLA?
GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

FAEDAH
GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan ECZEMA. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapatmembantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA?
GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan olehpengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning