Jul 3, 2014

ESP membantu masalah GASTRIK semasa BERPUASA

Bulan Puasa ni...mulalah ramai yang kena gastrik kan...Bagaimana gastrik ni berlaku? 
Dalam proses penghadaman satu asid akan dikeluarkan. Asid ini disebut sebagai hidroklorik. Bersifat hakis dan boleh melarutkan besi. Jika asid ini lebih dari mukus atau cecair bikarbonat di dalam perut. Maka akan mencetus rasa sakit yang dipanggil gastrik. Gastrik yang berterusan boleh membawa kepada risiko kanser colon. Jadi jangan ambil mudah dengan masalah gastrik ni. 

Sekiranya anda mempunyai masalah Gastrik ini, cubalah ESP. Hanya sesudu semasa bersahur dicampurkan bersama minuman kesukaan anda Milo ke Horlicks ke, susu kambing ke...Insya Allah. 

Bagaimana ESP dapat membantu anda?


ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.
Selain ESP, anda juga mengambil tambahan supplemen Ostematrix, B complex dan Peppermint Ginger Plus untuk merawat masalah gastrik. 
Jika kita sihat maka senanglah kita nak menjalani ibadah puasa dan melipat gandakan amalan-amalan lain seperti bertarawikh dan bertadarus Al-Quran kan 
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com.Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

Bole juga CLICK SINI untuk pembelian terus secara ONLINE
Share:
Post a Comment