Jul 18, 2014

Cinch™ Shake Mix - Membantu anda Mendapatkan Berat Unggul

Asyik tulis pasal kulit jer kan..nak cantikkan kulit la, Skin Care la..Hari ini share sikit pasal salah satu produk Shaklee yang dapat membatu anda mendapatkan Berat Unggul.
Berat Badan Unggul Mempengaruhi Keyakinan Anda. Diet tidak seimbang dan 
kurang aktiviti fizikal adalah sebahagian gaya hidup sekarang. 

Anggun langsing, kekal menawan Semestinya semulajadi dengan Shaklee
Set Cadangan : Click di sini
-----------------------------------------------------------------------------------------------
     Cinch…
MENGHALANG KEHILANGAN OTOT
  Di samping
MELINDUNGI METABOLISMA
(Otot  = Metabolism)
  Dan
MENINGKATKAN KEHILANGAN LEMAK   tanpa kesan “yo-yo diet”
Cinch - Diperkaya dengan Leusina yang
  • Mambuatkan kita Rasa kenyang
  • Mengekalkan tisu otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Meningkatkan ‘Thermogenesis
Ia juga
  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO
Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang
      dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Resepi Sedap Cinch Cubalah: 


=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning



Jul 17, 2014

Set Penjagaan Kulit - Nutriwhite

Nutriwhite - Kecantikan yang sempurna daripada alam semulajadi,
disempurnakan oleh sains. 


Peredaran masa yang berlalu, akan mengakibatkan Kulit kehilangan seri, warna dan tekstur kulit tidak sekata , Terdapat kesan tompokan pada kulit, Terdapat Garisan halus dan kedutan dan juga Pigmentasi dan jeragat yang ketara mula timbul.
Sistem Penjagaan Kulit 

Sains disebalik Nutriwhite
•Dihasilkan oleh pakar penjagaan kulit dan saintis di Jepun dan U.S.
•Proses pembangunan produk selama 3 tahun
•Pemilihan ramuan nutrien herba tulen
•Penyelidikan & Kajian yang menyeluruh 

Ia terdiri daripada Campuran 16 nutrien herba terpilih untuk kulit yang LEBIH
  • Berseri
  • Sihat
  • Segar
  • Warna kulit yang cerah sekata
Ia terdiri dari  
a. Buah-buahan Beri bagi pemutihan kualiti iaitu 
Bearberi, Strawberi, Mulberi, Scullcap, Pokok Bic dan Kacang Soya.
b. Nutrien bagi melembapkan dan melegakan kulit iaitu 
Aleo Vera, Rosemary, Mountain Arnica, Peony dan Kudzu
c. Ramuan botanikal bagi menyihat, melembap dan menegang kulit iaitu 
Linden,Marshmallow, Rumpai Laut, Alga Hijau dan Cat’s Claw,

SKIN CARE NUTRIWHITE - lebih sesuai utk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk sbb ianya berfungsi lebih kepada mencerah, dan kandungan vitamin C yg tinggi tak sesuai utk kulit yg sensitif dan berjerawat teruk. Antara produk-produk Nutriwhite ialah :

1. Gentle Deep Foaming Cleanser :

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit 
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan 
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan 
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen 
  • Lembut dan menyegarkan 
2. Soothing Radiance Whitening Softner :
  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang 
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary 
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan 
  • Marshmallow melembapkan 
  • Ianya sangat berkesan 
3. Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 :
Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

4. Daily Defence Whitening Essence :
  • Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan: 
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit, 
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen 
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam 
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari 
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah 
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit 
5. Overnight Renewal Whitening Cream :
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur 
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam 
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit 
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah 
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri 
6. Gentle Action Makeup Remover :
  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri 
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan 
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit 
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri 
7. Spot Whitening Treatment :
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat 
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit 
  • Cats Claw menegangkan kulit 
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus 
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemunin

Jul 12, 2014

Phytocol-ST - Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi

Hari saya nak kongsikan kepada anda satu berita baik bagi siapa yang mempunyai masalah kolestrol. ia adalah produk terbaru iaitu Phytocol ST. Ia dapat membantu anda menurunkan kolestrol secara semulajadi.

Malaysia National Health and Morbidity telah menjalankan survey dan mendapati bahawa 6 juta rakyat Malaysia TINGGI KOLESTROL. Cuba semak adakah anda salah seorang dari mereka?


Kolestrol yang tinggi boleh mengakibatkan saluran darah kita tersumbat. Apakah antara kesan yang mungkin dihidapi bagi mereka yang mepunyai kolestrol yang tinggi? 


1. Risiko yang tinggi PENYAKIT JANTUNG

2. SERANGAN JANTUNG
3. Angin Ahmar

Jom kita tengok antara faktor-faktor penyebab Kolestrol Tinggi

  • Pemakanan
  • Merokok
  • Minum Minuman Keras
  • Tekanan
  • Hati tidak sihat
Semak apa yang kita makan hari ini? Saranan dari American Heart Assoociation pengambilan kolestrol bagi individu normal tidak lebih dari 300mg sehari dan pesakit janting tidak lebih dari 200mg sehari. 


Ha...dah semak dah? terlebih ke terkurang? ;-) Macam mana nak perbaiki paras kolestrol kita? dengan ...mengambil pemakanan yang seimbang dan makanan yang tinggi serat, mengambil Omega 3 yang mengandungi asid lemak, dengan mengawal berat badan bagi yang mempunyai beerat badan berlebihan.

Mengatasi Masalah Kolestrol secara semulajadi dengan produk terbaru Phytocol ST. 

- Lebih dari 80 kajian membuktikan Fitosterol dapat membantu menurunkan paras kolestrol LDL dengan menghalang penyerapan kolestrol dalam darah. 
2000mg Fitosterol ke dalam diet harian dapat merendahkan paras kolestrol secara semulajadi.
 
- Untuk mendapatkan Fitosterol iaitu 2000mg secukupnya, anda perlu mengambil
  • 200 batang lobak merah
  • 70 keping roti gandum
  • 425 biji tomato
Ermm...mampu ke nak telan sebanyak tu sehari? ;-) Jangan risau Phytocol-ST dapat membekalkan 2000mg fitosterol. Tiada perasa, pewrna, pemanis, atau pengawet tiruan dan ianya dapat menurunkan paras kolestrol anda secara SEMULAJADI. 

Kat bawah ni Tip nak menggunakan Phytocol: 

Testimoni Phytocol-ST - Di Sini
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemunin




Jul 8, 2014

Rahsia Kulit Segar dan Nampak Licin

Selamat Berpuasa Hari ke 10. Hari ni nak share kepuasan seorang pengguna produk Shaklee. Jom Baca

"Ramai Share testimoni kat sini, seronok baca, saya pun terdorong nak share kepuasan menggunakan skin care ENFUSELLE Shaklee, saya guna Purifying Toner & Balancing Moisturizer je.. 
b4 dis sy ada mslh kulit berminyak n liang pori terbuka, menyebabkan kulit muka nampak kasar, kusam selain jerawat mudah tumbuh. Memang sedih tgk jerawat bertimpa2 atas muka..bila nak make up kununya nak tutup jerawat muka, makeup pun xnak lekat..sbb kulit muka memang berminyak.
Selain consume vitamin E, saya amalkan guna Purifying toner setiap pg n sebelum tidur utk segarkan kulit n tutup liang pori yg terbuka. Then saya guna Balancing Moisturizer utk balance kan kelembapan kulit saya, sy hy guna sedikit je then sapu rata ke muka sekali sehari. Dengan cara tu memang boleh bertahan lama.
Alhamdulillah, after 1 month sy amalkan memang Kulit rasa segar sangat, ringan n nampak smooth je..Terbaik!!!" 


Produk yang digunakan oleh Customer ini ialah: 

1Purifying Toner  - Sesuai untuk Normal to Oily Skin
  • Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
          Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik
2. Balancing Moisturizer -Sesuai untuk Normal to Oily Skin
  • Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal: 
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
3. Vitamin E
  • Memperbaiki parut jerawat dan bintik muka
  • Mengurangkan jerawat
  • Memulihkan tekstur kulit
  • Memberikan ton muka yang sekata
  • Mengurangkan kedut dan garis halus
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jul 7, 2014

Air Bersih dengan Get Clean Water Pitcher Shaklee

Assalamualaikum...Hari ini saya nak share testimoni pengguna Get Clean Water Pitcher Shaklee iaitu Puan Intan Rahayu...
"Air keruh + tanah yang saya dapat pada 24 June lalu disebabkan gangguan air di kawasan rumah saya...nak masak bubur nasi anak yang demam...tak gamak nak guna air kotor....jadi saya tapis guna Jug penapis Shaklee ni....memang jernih sangat2 trus boleh minum airnya...takde bau... 

Saya memang dah jatuh cinta dengan jug ni...sebab kualiti air di rumah saya memang mengecewakan....kalau kita simpan air dalam tong untuk bekalan gangguan air...cukup la dalam 3 4 hari ke atau seminggu akan nampak keladak2 karat di bawah tong air...air tu la yang selalu dibuat mandi, masak dan minum setiap hari....ingat yer...air walaupun dah dimasak blom tentu hilang karatnya 
Saya memang syorkan sangat2 anda miliki jug ni dirumah...memang terbaiklah!!!

Tengok gambar di bawah...Ini lah dia kualiti air yang ada di rumah Puan Intan ... dengan keladak tanah di atas penapis. 
Wow !! Selepas di tapis airnya jernih dan boleh terus diminum. Puan Intan kata rasa macam air masak. Dengan air bersih ini, dapatlah beliau menyediakan bubur untuk anaknya yang demam.
=========================================================

Anda berminat?Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Penghantaran terus/COD ke Sekitar #Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam dan Pengedar Sah untuk Seluruh Malaysia.

Jul 3, 2014

ESP membantu masalah GASTRIK semasa BERPUASA

Bulan Puasa ni...mulalah ramai yang kena gastrik kan...Bagaimana gastrik ni berlaku? 
Dalam proses penghadaman satu asid akan dikeluarkan. Asid ini disebut sebagai hidroklorik. Bersifat hakis dan boleh melarutkan besi. Jika asid ini lebih dari mukus atau cecair bikarbonat di dalam perut. Maka akan mencetus rasa sakit yang dipanggil gastrik. Gastrik yang berterusan boleh membawa kepada risiko kanser colon. Jadi jangan ambil mudah dengan masalah gastrik ni. 

Sekiranya anda mempunyai masalah Gastrik ini, cubalah ESP. Hanya sesudu semasa bersahur dicampurkan bersama minuman kesukaan anda Milo ke Horlicks ke, susu kambing ke...Insya Allah. 

Bagaimana ESP dapat membantu anda?


ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.
Selain ESP, anda juga mengambil tambahan supplemen Ostematrix, B complex dan Peppermint Ginger Plus untuk merawat masalah gastrik. 
Jika kita sihat maka senanglah kita nak menjalani ibadah puasa dan melipat gandakan amalan-amalan lain seperti bertarawikh dan bertadarus Al-Quran kan 
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com.Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

Bole juga CLICK SINI untuk pembelian terus secara ONLINE

Jul 2, 2014

Promosi July 2014 Vivix Shaklee

Dengan setiap pembelian sebanyak 6 botol anda akan dapat PERCUMA satu botol. Berbaloi kan? Memang berbaloi... Selain daripada itu anda juga akan dapat PERCUMA KEAHLIAN dan PERCUMA PENGHANTARAN wah wah wah..banyaknya PERCUMA..dan anda juga berhak mendapat BONUS sebanyak RM240xx. Jadilah pengguna yang bijak dan jangan lepaskan peluang keemasan ini. 


Nak tau lebih lanjut Vivix ni jom baca kt sini : Kenali Vivix
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com.Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

Bole juga beli sebotol,  CLICK SINI untuk pembelian terus secara ONLINE