Jun 30, 2014

Performance Drink di Bulan Puasa

Salam Ramadhan Al Mubarak... Selamat Berpuasa Hari ke 2. Camner puasa anda semua semalam? Alhamdulillah. Bagi ingin mencari Suplemen / Vitamin / Makanan Tambahan untuk meningkatkan stamina anda bolehlah hubungi saya yer. Insya Allah saya boleh membantu ;-)

Hari ini saya mahu kongsikan salah satu produk yang berada dalam Set Mighty 3 Gems iaitu Performance Drink.  Ketika berpuasa kita kehilangan air di dalam badan terutamanya dengan cuuaca yang agak panas ketika siang hari.Macam mana nak elak dehydration ni? 

Performance Drink amat disyorkan sepanjang berpuasa dan ketika cuaca panas sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh dan ianya sesuai untuk seisi keluarga anda.

Bagaimana Performance Drink dapat membantu ?
Opti-Lyte di dalam PD ini, adalah campuran saintifik elektrolit untuk menyokong tahap penghidratan optimum. Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air.
Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokong penghidratan optimum.
Gabungan karbohidrat yang dimaksudkan dikenali sebagai formula OptiCarb, termasuk glukosa, fruktosa dan maltodekstrin. Glukosa dan fruktosa adalah karbohidrat ringkas untuk penyerapan yang cepat. Maltodekstrin adalah karbohidrat yang lebih kompleks yang direka untuk memanjangkan penyerapan untuk membantu mengekalkan tenaga dan daya tahan.
Bila nak ambil Performance Drink ni yer? Dapatkan konsultasi percuma dengan pembelian ;-)

=====================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com.Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 27, 2014

Cantik - Parut pun Pudar

Assalamualaikum semua.....Hari ini nak share lagi satu testimoni pengguna produk kecantikan hebat ni...vaaa vaa vaaa....  Tengok picture ni pun dah nampak perbezaannya dan hasilnya kan....Parut jerawat makin pudar dan jerawat pun dah tidak ada nampaknya. 
Puan Zainab telah menggunakan secara KONSISTEN selama 6 bulan. Produk yang digunakan ialah Vitamin C , ESP , ALFALFA dan GLA.  Semasa dalam 6 bulan ini juga Puan Zainab ada jugak consume VIVIX tapi bila ada budget lebih. Selain itu beliau juga mengamalkan minum air 2-3 liter sehari dan mengurangkan makan makanan berminyak.  Owh yea beliau juga menggunakan pencucu muka - Enfuselle Purifiying.
Kesan ataupun masa yang diambil apabila menggunakan produk-produk ini terhadap setiap individu berbeza tidak sama. Ada yang mendapat kesan yang cepat dan ada yang mengambil masa. Apa yang penting KONSISTEN, YAKIN dan PERCAYA. Ianya merawat dari dalam. Diharap kepada testimoni ini dapat memberikan semangat mereka-mereka yang mempunyai masalah yang sama macam Puan Zainab, 
=====================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com.Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 26, 2014

Testimoni Kulit Cantik - Vitamin E dan ESP

Assalammualaikum...ingin memiliki kulit wajah yang cantik, bebas jerawat, berseri adalah idaman semua wanita malah lelaki pun. Kini dengan harga berpatutan dan produk yang selamat anda juga mampu memiliki kulit yang sihat dan menawan. 

Testimoni 1:
 Selepas tengok picture di atas, apa pendapat anda tentang kulit Puan Sha? Teruja tak? Kulit Puan Sha semakin cantik, jerawat dan parut makin pudar dan hilang. Pada waktu ini, Puan Sha telah menggunakan ESP dan Vitamin E selama 2 bulan. Yang pastinya produk ini Insya Allah berkesan, Selamat dan Mesra Alam.

Testimoni 2:


Gambar di atas ini, pengguna baru sahaja menggunakan Vitamin E Shaklee dan ESP iaitu baru 2 minggu.. Nampakkan perubahannya? ,Assalamualaikum dan Selamat petang...

Pengguna ini mempunyai masalah kulit sensitif dan mempunyai jerawat batu. 

Minggu pertama penggunaan, jerawat dah kecut, kawan-kawannya tegur kulit mukanya makin BERSIH, parut jerawat dah PUDAR.. muka makin CERAH..

Baca Sini: 

=====================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com.Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 24, 2014

Menjana Pendapatan bersama Kami - Keahlian Percuma

Anda memang pengguna tegar Shaklee? atau Anda nak buat side income? Nak bantu jana pendapatan keluarga? Beli Produk Shaklee RM650 dan dapatkan KEAHLIAN PERCUMA SHAKLEE.
Atau 
 Bermula dengan modal hanya RM 75 jerrr....
[RM 65 - daftar ahli Shaklee + RM 10 - postage kos utk penghantaran starter kit by Shaklee (M) Sdn.Bhd]

Dengan Menjadi AHLI Anda Berpeluang Menerima Ganjaran di bawah:
1) Ganjaran tunai (CASH)
  • Bonus peribadi sehingga 21%
  • Leadership bonus sehingga 6 level
  • Insentif Coordinator sehingga 1.5%
2)Program kereta (CAR)
  • Peluang mendapat insentif berupa wang tunai khas untuk pembayaran kereta
3)Percutian (CONVENTION)
  •     Berpeluang menikmati percutian bertaraf 5 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee sama ada didalam/ luar negara termasuklah peluang untuk menunaikan umrah.
Anda Hanya Perlu BerMODALkan SEMANGAT dan: 
> tidak mudah putus asa
> boleh berdikari
> sanggup mengubah kehidupan




=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com .Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam, Kota Kemuning 

Jun 23, 2014

Hamil dengan Set Kesuburan Shaklee - Alhamdulillah

Assalammualaikum semua...Hari ni saya nak share satu testimoni dari seorang pengguna yang dengan Izin Allah berjaya hamil setelah menggunakan produk Shaklee. Jom baca apa kata beliau: 

"Alhamdullillah bsyukur sy ke hadrat Allah swt kerana dengan izinNya sy kini hamil dengan bantu dan usaha mengamalkan makanan tambahan dari Shaklee. Bukan nak berbangga diri tapi ini lah hakikatnya.
Pada mulanya sy terkilan dan sedih kerana keguguran pada 10 Mei 2013 tetapi berkat doa dan usaha sy disahkan hamil pada 16 Oktober 2013 di mana usia kandungan sy telah mencapai ke 5 minggu ketika itu.
Sy tidak sangkal akan kehebatan vitamin Shaklee ni kerana sy tidak berpantang mahupun berurut setelah mengalami keguguran pd Mei lalu. Malah sy xjaga makan lgsg.. sy hanya amalkan GLA + Vita E + ESP...!! Kemudian, apabila disahkan hamil, sy amalkan ESP + B Complex + Vitalea + Chewable Vita C.. + Ostematrix... Alhamdullillah tidak ada alahan teruk tetapi sekadar mual-mual mgkn kerana perubahan hormon.
Kini, cinta sy pd Shaklee sangatlah menebal! Bukan sahaja berkesan, malah selamat dan semulajadi.. Kepada mereka yg masih ragu-ragu, rasakan dahulu sebelum menilai.".-Puan NurFatihah


Tuh dia yer.. bagi yang telah lama berusaha untuk mendapatkan zuriat..teruskanlah usaha anda ...jangan berputus asa. 

Baca fungsi setiap Vitmain di sini : Set Kesuburan
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com .Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam, Kota Kemuning

Jun 20, 2014

Jerebu - Tips Penjagaan Kesihatan

Assalammualaikum Semua....Semalam hari gelap je ... Nampak macam kabus kabus..Tapi bukan kabus sejuk..tapi Jerebu...Musim-musim jerebu ni, macam-macam jenis penyakit terutamanya yang ada masalah Asthma. Kenapa Jerebu dan apakah tips kesihatan dan suplemen Shaklee yang dicadangkan kepada kita semua. 

Apakah Jerebu?
Jerebu ialah satu fenomena yang disebabkan oleh kewujudan banyak partikel-partikel kecil yang tidak boleh dilihat oleh mata kasar dan terapung-apung di udara. Partikel-partikel ini mungkin berasal secara semula jadi ataupun kesan sampingan daripada aktiviti manusia. Apabila partikel-partikel ini wujud dalam kuantiti yang banyak dan berkelompok ianya boleh menyekat pancaran cahaya matahari ke bumi. Oleh yang demikian keadaan ini mengurangkan jarak pandangan mata kasar.

Punca - Punca Jerebu

  • Punca utama jerebu adalah akibat daripada :
  • Pembakaran Secara Terbuka
  • Asap Dari Kilang
  • Asap Dari Kenderaan
Indeks Pencemaran Udara (IPU)
IPU diperolehi daripada pengukuran habuk yang halus (10 mikron ke bawah) dan beberapa jenis gas yang boleh menjejaskan kesihatan iaitu karbon monoksida, sulfur dioksida, nitrogen dioksida dan ozon. IPU digunakan sebagai panduan untuk mengetahui kualiti udara dan kesannya terhadap kesihatan seperti berikut :-
NILAI IPU STATUS
0 - 50 Baik
51 - 100 Sederhana
101 - 200 Tidak Sihat
201 - 300 Sangat Tidak Sihat
301 - 500 Berbahaya

JEREBU MENGANCAM KESIHATAN ANDA
Keadaan jerebu yang berterusan akan mendatangkan kesan yang buruk kepada semua orang terutama golongan yang berisiko tinggi iaitu :-
  • Kanak-kanak
  • Orang tua
  • Mereka yang mengalami penyakit
  • asma
  • bronkitis
  • radang paru-paru
  • penyakit paru-paru yang kronik
  • jantung
  • alahan
  • Perokok
  • Mereka yang sentiasa bekerja di luar pejabat atau rumah.
Apakah Tanda dan Gejala Kesan Jerebu Kepada Kesihatan
Kesan-kesan yang akan dialami setelah terdedah secara berterusan kepada jerebu termasuklah:

  • Terasa gatal-gatal di bahagian kerongkong dan batuk-batuk.
  • Terasa sukar untuk bernafas atau sesak nafas.
  • Mata terasa pedih dan berair.
  • Hidung berair dan kerap bersin.
  • Kulit badan terasa gatal-gatal.
  • Terasa Sakit Dada
Credit : http://www.moh.gov.my/

Tips penjagaan kesihatan kita & anak-anak di musim jerebu:

» Minum air masak/kosong dalam kuantiti yg banyak.
Air merupakan perkara paling penting dalam tubuh kita kerana ia menyalurkan tenaga dan amat baik untuk kesihatan. Kita digalakkan untuk minum 2Liter air sehari.

» Kurangkan aktiviti di luar. Banyakkan berada didalam rumah.Selesaikan urusan dii luar dengan segera. Kalau bekerja makan di dalam pejabat sahaja.

» Gunakan topeng muka (penutup hidung) apabila berada di luar. Pilih topeng muka yg benar-benar membantu menapis udara seperti n95 Face Mask  untuk melindungi anda daripada menghirup udara yang tidak sihat apabila berada di luar. 

» Sediakan/masaklah makanan sendiri di rumah. Ia pasti lebih bersih & selamat.

» Tutup semua pintu & tingkap ketika berada di rumah. Seeloknya pasangkan pendingin hawa (air-cond). Tetapkan suhu pada suhu bilik iaitu antara 24-27darjah celcius bagi tujuan pengudaraan dalam rumah yg lebih sihat.

» Jangan Merokok – Jangan merokok kerana ia akan menyebabkan tahap kesihatan lebih terjejas.

»Pastikan Rumah Sentiasa Bersih – Rumah yang bersih akan menyebabkan anda selesa dan terhindar daripada sebarang penyakit

» Membasuh Tangan dan Muka setelah melakukan Aktiviti Luar – Anda harus mencuci muka dan tangan untuk mengelakkan kesan jerebu mempengaruhi tahap kesihatan anda.

Cadangan Suplemen untuk Kesihatan Anda Semasa Jerebu
» Ambil Nutriferon dan Chewable Vitamin C bagi meningkatkan imuniti badan, agar tidak mudah dijangkiti demam, batuk & selsema.


» Sekiranya anak anda menghidap asthma, berikanOmega Guard agar mereka tidak terkena serangan asthma.

Selain itu , Suplemen di bawah juga dapat membantu anda semasa Jerebu.







=======================================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 19, 2014

Pengedar Shaklee Shah Alam - Penghantaran ke Seluruh Kawasan Shah Alam

Anda pengguna Shaklee dan tinggal di Shah Alam?  Anda ingin mendapatkan produk Shaklee pada hari yang sama? Nak urgent? Jangan risau sebab saya memang menyediakan servis penghantaran atau COD produk Shaklee terus ke rumah anda. Cuma beritahu address lengkap anda yer :-)




Hari bekerja ataupun hujung minggu penghantaran boleh dilakukan ye..Insya Allah.Bagi yang tinggal di luar kawasan Shah Alam dan ingin mendapatkan produk Shaklee, saya juga ada servis pengeposan.

Jun 18, 2014

Vitamin Cinta Suami dan Isteri - Ehem Ehem......

Hubungan hambar disebabkan kurang keinginan seks sama ada daripada pihak suami atau isteri, isteri berasa bosan kerana suami cepat klimaks setiap kali bersama, ketiadaan zuriat, suami mati pucuk, isteri tidak pernah atau jarang mencapai orgasm, juga menjadi masalah besar dalam rumah tangga.
Kajian dibuat syarikat farmaseutikal Pfizer melalui The Asia Pacific Sexual Health and Overall Wellness atau APSHOW pada 2008, menunjukkan 57 peratus lelaki dan 64 peratus wanita tidak berasa puas dengan kehidupan seksual mereka. Kajian dilakukan di 13 negara dari kawasan Asia Pasifik, termasuk Malaysia dengan taburan responden sebanyak 328 lelaki dan 250 wanita. Di negara ini, kajian mendapati 73 peratus wanita Malaysia tidak puas dalam hubungan seks mereka, 62 peratus lelaki turut dikatakan tidak puas. Credit Berita Harian

Anda tidak berasa puas? Atau anda mempunyai masalah seperti di bawah? Carilah penyelesiannya?


* Hubungan semakin HAMBAR
* Miss V tidak lagi ketat selepas bersalin
* Kurang/ Tiada Nafsu
* Masalah Keputihan Menganggu Hubungan Suami Isteri
* Miss V Berbau

Cubalah kembalikan kehangatan Cinta anda dengan Set Vitamin Cinta ini..ia terdiri daripada Vitamin E dan Alfalfa. 
Gabungan 2 vitamin ini bertindak dengan cara berikut:

Kelebihan Vitamin E:
1) Memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum.
2) Merupakan antioksidan yang dapat menghalang radikal bebas dalam tubuh badan daripada merosakkan sperma dan ovum. Oleh itu, pengambilan Vitamin E yang mencukupi adalah penting bagi menjaga kualiti sperma yang dihasilkan.
3) Merangsang LIBIDO iaitu keinginan seks, kerana ia meningkatkan paras testosteron dalam badan. Kekurangan testosteron menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.
4) Vitamin E Shaklee disertai dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik

Kelebihan Alfalfa:
1) Membantu mengurangkan masalah "kering ketika bersama'
2) Membantu mengurangkan masalah keputihan wanita
3) Membantu memperhebatkan khazanah wanita.
4) Membantu detoks dan membantu mengurangkan sembelit (jika ada)
5) Membantu badan rasa ringan dan bertenaga
6) Meningkatkan Stamina
7) Bertindak mengetat seperti kacip fatima

Info tambahan : Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.(source:Aula) 


Hadiahkan Vitamin Cinta ini untuk pasangan anda ;-)



=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 17, 2014

CANTIK DILUAR DAN DALAM...Vitamin Cinta

TESTIMONI PUAN HANA YANG telah menggambil ALFALFA COMPLEX & VITAMIN E selama hampir 7bulan..
Gambar yang sebelah kiri tu gambar tahun lepas Puan Hana tidak mengambil apa-apa suplemen atau vitamin Shaklee. Nampak kurus tetapi beratnya itu ialah 52kg. Banyak masalah yang dihidapi oleh Puan Hana iaitu keputihan,haid x teratur,sembelit,kulit kusam,susah nak buang angin,perut buncit. Puan Hana telah mencuba bermacam-maca  tetapi semuanya tidak sesuai dan tidak serasi.
Gambar yang disebelah kanan adalah gambar terbaru Puan Hana bulan 6. 
Kata Puan Hana , "nielah hasil yang saya perolehi sekarang,Alhamdulillah..saya happy sangat..segala masalah yang saya tanggung selama nie,dapat diselesaikan dengan hanya makan ALFALFA COMPLEX & VITAMIN E..sekarang nie berat badan saya 45kg..saya happy sangat2 sebab dapat balik bentuk badan yang ideal..kalau saya pegi manr2,ada orang ingat saya nie anak dara lagi yang umur 25tahun,walhal umur saya dah 32tahun ada 4 orang cahaya mata...terkejut dyowng..hehehe...saya cakap saya kawen muda..saya brsyukur...dan yang paling penting sekali suami makin sayang dan hubungan kami makin utuh..." 
Selain Vitamin E dan Alfalfa Puan Hana ada juga mengambil ESP.  


=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 16, 2014

Hadiah Hari Bapa - Ayah, Suami, dan semua jejaka ;-)

Selamat Hari Bapa, kepada Abah, Suamiku yang tercinta dan Ayah mertuaku dan kepda bapa-bapa di luar sana. Sesungguhnya ayah adalah salah seroang manusia yang penting dalam hidup kita. Pengorbanan abah yang bersusah payah mencari rezeki semasa hidupnya dari pagi sampai la petang untuk memastikann kehidupan kami tak pernah pun rasa susah masih segar dalam ingatan ini. Semoga abah tenang dan aman di sana. Al-Fatihah buat abah Ayob bin Shamsuddin.

Sayangkan Jejaka di sekeliling anda? Mencari hadiah untuk mereka? Mari saya bantu..dapatkan Set Kesihatan Lelaki ini.... Jom baca artikel dan lihat kelebihan setiap produk ;-)

1. Omega Guard 
- Mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA, dan lain-lain
- Membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung
- Memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fumgsi sendi

2. Zinc Complex
- Membantu meningkatkan kualiti sperma
- Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat
- Membantu dalam mengurangkan potensi mendapat kanser prostat atau pembesaran prostat
- Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik
- Mencecah masalah mati pucuk
- Mengelakkan masalah keguguran rambut

3. Vitamin E
- dapat menghasilkan sperma yang lebih banyak
- dapat memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma
- meningkatkan paras testosteron di dalam badan

Kebaikan Shaklee Men's Vital Health Programme :
  • Memelihara kesihatan prostat
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung yang sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolestrol yang sihat
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 13, 2014

Carotomax


Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.
Apakah carotenoids? Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?
1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A terbaik
3. Meningkatkan sistem imunisasi
4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK.

FUNGSI LAIN CAROTENOID:

- Mencegah kanser
- Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
- Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
- Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.
- Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.
- Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.
- Membina semula sel-sel yang rosak.
- Melindungi dari rabun malam.
- Menjaga kesihatan mata.
- Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.
- Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya
Tanda-tanda kekurangan:
- Masalaah jerawat
- Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
- Tumbesaran terencat
- Masalah tidur dan insomnia
- Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
- Masalah rabun malam.

*Sila ambil perhatian
Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati.(Namun Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk pre-kursor, yang mana akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja).

Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 12, 2014

Jerawat Hilang..Parut pun Segan ;-)


"masa 1 bulan jerawat ansur kecut n tinggal parut je, bln kedua parut semakin pudar, skrg parut ada sket2 lg... Dlm 2 bln jugak la nk jd mcm skrg ni" Kata Puan Rozi

September 2012: 
Puan Rozi menghadapi masalah kulit wajah berjerawat di bahagian pipi dan kulitnya kemerahan.

Oktober 2012
menunjukkan kesan positif yang nyata. Jerawat beransur-ansur surut 

January 2013
.Yes Yes Yes!! kulit semakin licin dan bebas jerawat!!! Gambar ni katanya tak pakai apa-apa makeup pun. Minum air pun kena la banyak.


Sila Jeles Ye ;-) Anda Mampu Mengubahnya..Wah dah macam iklan kt TV la plak..hehehe. Ha...apalagi yang ada jerawat dan parut tak hilang-hilang tu mari la cuba. Jangan dok sayang dengan jerawat tu. 

Puan Rozi menggunakan Vitamin C, Vitamin E, B.Complex dan ESP. Ia membantu anda mendapatkan Kulit yang Cantik dari dalam..Insya Allah bukan setakt kulit jer yang cantik tau...badan pun rasa lebih bertenaga.
===================================================
Jerawat Hilang Parut Tiada

✔ Kulit lebih anjal dan kenyal
✔ Kulit lebih cerah dan kemerahan secara semula
✔ Kurangkan parut jerawat
✔ Mencegah penuaan
✔ Menjaga kulit dari sinaran UV
✔ Menjadikan wajah bersinar dan bermaya dan lebih berseri



=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 11, 2014

VITAMIN UNTUK KETIDAKSUBURAN LELAKI

Bagaimana Vitamin-Vitamin ini Membantu Kesuburan LELAKI ? 

 VITAMIN E SHAKLEE + SELENIUM  
Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - Kajian telah mendapati vitamin e mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Orang lelaki yang mengambul 600IU - 800IU vitamin e sehari mampu meningkatkan jumlah sperma mereka.Terdapat kajian yang melibatkan 690 lelaki tidak subur yang menerima tambahan selenium dan vitamin e untuk sekurang-kurangnya 100 hari.

Tambahan selenium dan vitamin e boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat pada kesihatan khasnya pada keatifan sperma

 ZINC COMPLEX SHAKLEE 

Untuk suami, sangat digalakkan mengambil zinc untuk meningkatkan kesuburan mereka. Zinc penting untuk pengeluaran sperma dan memberi kekuatan kepada sperma. Kekurangan zinc menyebabkan penurunan hormon testosteron, pengecutan testis dan pengurangan sperma yang sihat.Selain itu, pengambilan zinc pada jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
---------------------------------------------------------------------


Doktor Hamit Arshard dalam Blognya yang bertajuk Herba dan Vitamin untuk Subur Menulis : 

Vitamin E and Fertility:
Vitamin E Essential for fertility and reproduction. Deficiency in rats has shown that it leads to absorption in the female and loss of fertility on the male. This potent antioxidant plays important roles in male sperm production. It is known that a lack of vitamin E inhibits the formation of sperm. Low vitamin E levels can cause a decline in the formation of key sex hormones and enzymes responsible for sperm production.. Although potency is not affected, fertility is improved due to its protective effect on sperm cell membranes. Supplementation with Vitamin E may also aid in improving sperm motility. Dose: 400 IU daily. Talk to your doctor prior to starting Vitamin E, particularly if you are currently taking aspirin or other blood thinners.


Selenium:
A study conducted at the University of Padua in Italy and published in the Journal Science states that a diet low in selenium could be a cause of male infertility. Selenium acts to help prevent oxidation of the sperm cell, thus aiding in maintaining sperm cell integrity. Good sources of selenium can be found in red meat, liver, brazil nuts, almond and seafood. The recommended dietary allowance (RDA) for selenium is 70 micrograms/day for an adult mal


Zinc:
This mineral is involved in over 200 proteins and enzymes and is essential for male fertility. Zinc is involved in the activation of key sperm enzymes, and moves into the prostate with the assistance of testosterone. A lack of zinc causes a lowering of testosterone, shrinks testicle size and produces misshapen and less healthy sperm, among other negatives. Upon restoring a daily dose of 15 milligrams, testosterone and sperm count levels rebounded to acceptable levels within 12 months. Take zinc with a full glass of water


credit : http://hamidarshat6.blogspot.com/2011/03/herba-dan-vitamin-untuk-subur.html

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 10, 2014

Jerawat Kering dan Makin Hilang

Hai Semua...Hari ni nak share lagi testimoni seorang pengguna Shaklee, jerawatnya kering dan makin hilang...Mesti ramai wanita diluar sana yang mementingkan kesihatan kulit kan...Sekarang bukan wanita jer tau yang menjaga ..ha..lelaki pun sama tau..

Testimoni Puan Ema
Gambar No.1 - Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.
Gambar No.2 Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.
Gambar No.3 - Parut makin pudar.
Gambar No.4 - Anda nilaikan sendiri hehehe....
Note: Gambar takde nak edit2 ye.camera2 360 tu semua takde.Ini gambar real ye . I LIKE SHAKLEE





KEBAIKAN DAN FUNGSI :

Vitamin E dan Kecantikan Kulit :
  • Memperbaiki parut jerawat dan bintik muka
  • Mengurangkan jerawat
  • Memulihkan tekstur kulit
  • Memberikan ton muka yang sekata
  • Mengurangkan kedut dan garis halus
 ESP dan Kecantikan Kulit :
  • Non-GMO soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan
  • ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat,menggantikan sel kulit yang sudah matimembaiki struktur kulitmembantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.menyokong pembentukan kolagen
Kelebihan Alfalfa

  • Sistem penghadaman lebih baik 
  • Mengawal kolestrol dalam darah 
  • Membuang toksik dalam badan 
  • Membantu merawat keputihan 
  • Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)
  • Memberi kesan 'Kacip Fatimah' 
  • Meningkatkan kesuburan Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih HOT!

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 4, 2014

Set Kulit Budget

Parut Parut Parut....Hai..Sini Sana Parut.., bekas jerawat la , bekas chicken pox la, parut ceaser la... Jenis yang tak suka makan banyak-banyak Vitamin ..Ini lah set paling budget dan mudah...iaitu Vitamin E dan ESP
 

Vita E - antioksidan yang mempertahan dan memperbaiki kulit.Memperbaiki parut jerawat dan bintik muka. Memulihkan tekstur kulit.Memberikan ton muka yang sekatadan Mengurangkan kedut dan garis halus.


ESP - protein bagi membantu pertumbuhan sel2 baru dgn sempurna (sel kita kan bertukar tiap 21 hari).


ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat,menggantikan sel kulit yang sudah matimembaiki struktur kulitmembantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda ShahAlam dan Kota Kemuning

Jun 3, 2014

Parut Jerawat Hilang ;-)

Hai Semua..Hari ini saya nak kongsikan Testimoni seorang pengguna yang berpuas hati kerana kesan ketara yang dia perolehi..Jom tengok...

" Puan Mira mengamalkan esp, alfalfa, vit e dan gla. Beliau merupakan rakan sekolah saya. Dengan shaklee kami bertemu semula. Alhamdulillah. Beliau ambil alfalfa dan esp untuk penyusuan anaknya setahun 9 bulan..gla dan vit e utk kulit. Sekarang semakin jatuh cinta dengan shaklee kerana suami tersayang sudah nampak perubahan di wajahnya.parut jerawat hilang, susu badan banyak dan...rahsia suami isteri.hehe..ini membuatkan beliau terpikat terus dengan shaklee.. Ada rezeki anak no 2 nak guna shaklee je katanya.. Amin.."

ESP - ialah 'MAKANAN' kepada sel. Sel kita perlu digantikan dan diperbaharui setiap 21 hari, jadi kita perlukan PROTEIN untuk sel-sel baru ini hidup dan digantikan. 
VITAMIN E - melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya dan mencegah kanser kulit, mengurangkan cela dan parut di kulit. Memulihkan tekstur kulit
GLA COMPLEX – mengurangkan inflamasi (keradangan) Berdasarkan testimonI pengguna, kulit menjadi lebih lembab dan masalah jeragat juga berkurangan.
Ha...kalau sesapa yang ada masalah kulit tu...bolehlah hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi ye...
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Jun 2, 2014

Vita-E Complex Shaklee

Vitamin E merupakan vitamin larut lemak yang disimpan dalam hati dan tisu-tisu dalam tubuh. Vitamin E dikaji mengensi keberkesanannya dalam banyak perkara seperti melambatkan proses penuaan dan melegakan kesan selaran matahari ke atas kulit.

Vitamin E ialah antioksidan yang sangat penting!!.Oleh itu,pastikan diet harian anda mrngandungi vitamin E yang mencukupi-sumber majalah.midi. Kehadiran Selenium di dalam Vitamin E, meningkatkan potensi kefungsian Vitamin E itu sendiri. Kedua duanya bersifat antioksidan di mana ianya bekerjasama untuk melambatkan penuaan.

Inilah istimewanya Vita-E Complex keluaran SHAKLEE. Mengandungi Vitamin E semulajadi bersama-sama Selenium.



Antara fungsi Vita-E Complex adalah:
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. 
  • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara 
  • Melindungi paru-paru dari pencemaran udara. 
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk). 
  • Merendahkan kadar kolesterol. 
  • Membantu mencegah kanser. 
  • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. 
  • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E. 
Sumber makanan Vitamin E: 
Minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum 



Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan:
Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia

Jom tgk kelebihan GRAPE SEED EXTRACT (ekstrak biji anggur) yang terkandung dlm pek baru VITA-E COMPLEX SHAKLEE:
  • Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.
  • Grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul. 
  • Melambatkan penuaan. 
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi. 
  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol 
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan50 kali lebih baik daripada vitamin C .Minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan dan grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul. 

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam