May 15, 2014

Testimoni MealShakes untuk Anak Sembelit dan Tips Elak Sembelit

Testimoni 1 : 
Selepas menggunakan pada hari ke 2 dah tak sembelit, dah tak nangis kalu nak membuang. Selera pun bertambah. Hati ibu mana la yang tak suka kan

Testimoni 2 : 
 
Dah 2 bulan sembelit anak Puan Eyda hilang, makan pun berselera

Sembelit adalah satu masalah yang selalu berlaku di kalangan kanak-kanak disebabkan oleh pemakanan mereka yang tidak cukup mengandungi air dan serat atau fiber, ataupun kerana faktor-faktor lain dalam persekitaran kanak-kanak tersebut.
TIP MUDAH untuk ELAK ANAK SEMBELIT
  • Makan makanan yang kaya dengan serat- Makanan yang mengandungi kandungan serat yang tinggi seperti buah-buahan, sayur-sayuran dan roti bijirin penuh boleh membantu mengatasi masalah sembelit.Serat ini tidak dihadam, jadi ia menolong membersihkan usus dalam pergerakan, ia melalui sepanjang usus.Sementara itu, diet yang penuh dengan lemak, bergula atau berkanji boleh memperlahankan pergerakan usus.Serat ini lazimnya tidak digemari oleh kanak-kanak, justeru kita boleh mencuba buah-buahan seperti epal, oatmeal, oren, pisang, kentang bakar dan dan bertih jagung.
  • Minum air putih dengan banyak. Minum air yang mencukupi dan juga cecair lain, menolong pergerakan najis yang lebih senang melalui usus.Keperluan air seseorang kanak-kanak ditentukan mengikut umur dan berat badan. Lazimnya kanak-kanak dalam umur persekolahan memerlukan tiga ke empat gelas air sehari.
  • Jadual pemakanan yang tetap. Makanan merupakan rangsangan asli atau semula jadi bagi pergerakan usus. Oleh itu, jadual pemakanan yang tetap menolong mewujudkan pergerakan usus yang rutin.
  • Mewujudkan suatu tabiat tandas yang baik. Jika kanak-kanak itu suka menahan bila masa hendak ke tandas, kita boleh memastikan kanak-kanak tersebut duduk di tandas sekurang-kurangnya 10 minit setiap hari pada waktu yang sama, sebaik-baiknya selepas makan.
***Pakar Perunding Kanak-kanak, Dr. Mohd. Nazir Abu Bakar - Utusan Malaysia

Apa itu MealShake? Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda 
Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

a wholesome instant breakfast
a delicious,inexpensive meal in hurry
a nutrition packed meal supplement
a detectable snack any time
an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Siapa yang perlukan MealShake? Basically,ia sesuai utk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau pun kanak-kanalobese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja 

Ibu-ibu mengandung,menyusu,pesakitpesakit dlm proses pemullihan selepas operation, mereka-mereka yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..Testimoni 3 : 
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam
Share:
Post a Comment