May 19, 2014

Penjagaan Kesihatan yang Menyeluruh

Kesejahteraan sering dikaitkan dengan keadaan di mana kita bebas daripada sebarang penyakit. Maka sudah tentulah kita dianggap seorang yang sihat seaandainya tidak menghidap sebarang penyakit. Namun ada pula yang beranggapan walaupun kita tidak berpenyakit, kita tidak semestinya sihat.

Kesejahteraan sebenarnya berkait rabat dengan gaya hidup seseorang, Setiap individu punyai tanggungjawab untuk menjaga kesihatan diri, memberikan pemakanan asas terbaik pada tubuh, mengawal berat badan serta tidak lupa untuk bersenam. Di samping itu, risiko kesihatan seperti merokok , pengambilan alkohol dan penyalahgunaan dadah haruslah dielakkan bagi memelihara kesejahteraan dan kesihatan diri.

3 Langkah mudah yang anda perlu berikan perhatian untuk mendapat kesihatan dan kesejahteraan optimum: 

Step 1:  Anti Penuaan
Peuaan berlaku di peringkat selular. Ia berlaku akibat daripada kerosakan molekul seperti DNA yang merupakan asas sel tubuh. Apabila semakin hari DNA kian lusuh dan haus, kesihatan pun turut terjejes. Kita boleh dapati kini, pelbagai penyakit kesan penuaan semakin meningkat termasuklah JANTUNG, KANSER,  DIABETES, ARTHRITIS, NYANYUK, PARKINSON dan sebagainya.

 Polifenol yang terdapat pada tumbuhan menunjukkan yang ianya lebih berkesan dalam memulihkan intrasel termasuklah pemulihan DNA dengan memberikan perlindungan antioksidan yang penting kepada sel. Saintis mendapati polifenol tumbuhan sebenarnya rahsia bagi usia yang lebih panjang dan lebih sihat. Polifenol tumbuhan mempunyai banyak faedah kesihatan daparipada melambatkan proses penuaan hinggalah mencegah penyakit berkaitan dengan penuaan yang serius.

Kolagen pula adalah salah satu rahsia awet muda. Semakin meningkat usia, kolagen iaitu protien yang amat diperlukan tubuh turut berkurangan. Menambah dan menggantikan kolagen yang hilang dapat membantu menegangkan kulit, mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan serta kelembutan kulit.

Step 2:  Makanan untuk Kesuburan
Setiap saat tubuh kita memrlukan nutrien bagi menjana, menyegar dan membaiki sel-selnya. Memberikan nutrien semuljadi pada tubuh seperti protien soya yang organismanya tidak diubah suai secara genetik (bukan GMO), pelbagai vitamin, mineral dan elektrolit, bukan sahaja amat penting untuk asas selular dan fungsi tubuh yang sihat, malah ia turut penting untuk menjana dan memperbaiki semula sel-sel tubuh, menylengara dan memperbetul tisu, megeluarkan enzim dan hormon , mengimbangi ceccair tubuh dan penyaaluran tenaga.

Step 3: Perlindungan
Setiap hari sel tubuh kita sentiasa diserang oleh radikal bebas seperti pencemaran, toksin, tekanan, makanan tidak seimbang dan jutaan mikrob berbahaya yang mengancam sistem imun. Ini seterusnya meningkatkan risiko asma, tindakan pada alahan, jangkitan kuman, kanser, influenza dan sebagainya. Justeru itu, sistem imum memerlukan pelbagai vitamin dan mineral untuk berfungsi secara teratur.Ekstrak campuran unik seperti biji labu, bunga saffflower, biji plantago dan ekstrak bunga Honeysuckle yang ditunjukkan dalam kajian klinikal dapat menyokong dan meransang tindakan proses imun secara semulajadi di peringkat selular.

SHAKLEE menyediakan kesejahteraan kesihatan yang menyeluruh untuk memberikan kehidupan yang lebih SIHAT: 

Anti Penuaan Selular - Vivix dan Shaklee Collagen PowderPemakanan bagi Penyuburan Selular - ESP Soy Protien Isolate Powder, Meal Shakes dan Perfromance Drink


Perlindungan Selular


=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam
Share:
Post a Comment