May 27, 2014

Keselesaan Sendi - Hentikan Sebelum ia Menghentikan Langkah Anda !!

Anda menghidapi Ketidakselesaan Sendi? Hentikan sebelum ia menghentikan pergerakan kita.Mesti ramai yang sangka masalah ketidakselesaan sendi hanya berlaku pada Warga Tua, TIDAK ye. Hakikatnya ramai diantara kita yang mengalami masalah ini antaranya mereka yang aktif bersukan seperti pemain bola, ibu yang mengandung dan menyusu, mereka yang pernah terlibat dalam kemalangan, mereka yang mengalami masalah berat badan dan mereka yang melakukan kerja-kerja berat juga boleh mendapat sakit lutut, sendi ataupun tulang ini pada bila-bila masa.

1 daripada 5 orang Malaysia akan menghidap arthritis

Sendi yang Sihat

                                         1. Tulang rawan 


•Bertindak sebagai kusyen, sebagai pelindung terhadap sendi
•Membenarkan tulang-tulang untuk geluncuran atas satu sama lain
2. Bendalir Sinovia
•Sebagai pelincir dalam sendi
•Memberi khasiat kepada tulang rawan

3. Komponen lain
•Tendon → struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tung
•Ligamen → serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama



Sendi yang tak sihat
1. Arthritis - Rheumatoid arthritis (RA)
•Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif,menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.
•Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA .

2. Osteoarthritis (OA)
•Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang
gosok antara satu sama lain.
•Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

3. Seliuh


•Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.
•Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.

4. Tendinitis


•Keradangan, kegatalan & bengkak pada tendon.
•Tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.

Periksa Simptom-simpton Sendi yang Tidak Sihat

  • Ketegangan
  • Lenguh
  • Bengkak
  • Kesakitan
  • Berkeriut atau bunyi klik bising
ADAKAH ANDA BERISIKO
  1. Gemuk, Ahli Sukan, Berjalan,Berlari dan Bersenam yang berlebihan juga berisiko.
  2. Penuaan
  • Tulang-tulang hilang kalsium & lain-lain mineral- ↓ Kepadatan tulang
  • Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat.
  • Sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula gosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan. 
CARA bagi melegakan sakit sendi
1. Ubat atau Suntikan dapat melegakan kesakitan dan keradangan sendi tetapi dalam jangka yang sementara sahaja. Pengunaan ubat dan suntikan mempunyai risiko kerosakan organ-organ dalaman.

2. Pembedahan adalah satu lagi cara untuk melegakan masalah sendi, tetapi risiko yang akan kita adalah masalah kosnya yang agak mahal dan pergerakan yang agak terhad selepas pembedahan dijalankan.

3. Nutrien untuk Sendi Anda :

Berikut adalah fungsi dan manfaat setiap supplement untuk Kesihatan Sendi Shaklee:

Langkah 1: Membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat dengan Advanced Joint Health Tablet - membekalkan glukosamina daripada ekstrak jagung bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia turut diperkaya dengan Vitamin C yang diperlukan bagi sintesis kolagen yang merupakan satu komponen bagi tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh. Ekstrak Boswellia  di dalam Advanced Joint Health Tablet ini pula berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Langkah 2: Mengurangkan inflamasi - Asid lemak Omega-3 pula dapat diperolehi melalui OmegaGuard Shaklee. Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.

Langkah 3: Mengekalkan Tulang yang Sihat - OsteMatrix pula adalah supplement Shaklee yang bertindak untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan OsteMatrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. OsteMatrix turut diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang. Ternyata OsteMatrix Shaklee lebih dari sekadar Kalsium biasa!


=======================================================

Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 22, 2014

Luka Bedah Cepat Baik - Vivix dan Zinc

"Salam sejahtera kepada semua member2 shaklee yang pintar.
Saya nak share tentang kehebatan VIVIX dan ZINC tablet. Suami saya ada buat surgery to remove his carbuncle pada 3 April ( very big boils or bahasa Malaysia bisul yang besar yang memang perlu surgery sebab mata bisul tu tak keluar so kena di belah) 4 inci panjang dan 1 1/2 inci dalam gambar saya tak dapat attach sebab dia tak izin kan. Suami saya ambik VVIX dah 4 bulan lebih, Shaklee Vits dah bertahun2, so cerita nya macam ne... lepas segury, 2 hari darah dah kering, 5 hari dah nampak healing sign...so medical officer yang cucikan dia tu macam terkejut yang dia cepat healing sedangkan surgery to cut nya besar dan dalam. lepas 24 jam dia keluar dari sugery tu saya kasi dia 2 zinc satu hari, pagi sebelum breakfast dan satu tab malam sebelum tidur dia tak ambik langsung pain killer...tough dia ne...lepas 10 hari ambik zinc 2 tablet 2 tab per day, saya suruh dia ambik satu je macam biasa. kalau ada member2 shaklee yang pintar punya customer lepas surgery yang kena belah2 macam suami saya boleh lah amalkan macam mana saya buat utk suami saya ramai customer kata VIVIX mahal tapi kehebatannya boleh bayar balik apa yang kita belanja beli VIVIX tu - Puan Haslina Hussin"

======================================================

Alhmadulillah itu dia testimoni Vivix dan Zinc yang mana ianya mempercepatkan proses penyembuhan. Jom kita tengok kebaikan kedua-dua produk ini secara ringkas: 


KEHEBATAN VIVIX
  1. Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.
  2. Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia. Setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan Vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.
  3. Vivix melambatkan pembentukkan AGE. Penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.
  4. Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel. Tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. Mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh.
ZINC dan Pembedahan 
Zink membantu dalam mempercepatkan proses baik luka. Zink membantu mengekalkan integriti kulit dan mukosa membran. Zink penting untuk sintesis DNA, pembahagian sel, pembentukan kolagen, sintesis protein, dan fungsi imun - semua proses yang perlu untuk pertumbuhan semula tisu dan pembaikan luka.Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. 

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 21, 2014

Chewable Vita C Plus



Keistimewaan Chewable Vita-C Plus (100mg)?
Boleh dikunyah dan dihisap seperti gula-gula. Vitamin C yang dikunyah mampu untuk diserap dengan lebih baik oleh badan kita. Boleh dimakan oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas tetapi dan orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.

Kandungan Chewable Vita-C Plus (100mg)
  • Vitamin C - 117.90mg
  • Citrus Bioflavonoids Complex - 24.00mg 
  • Rose Hips Powder - 40.00mg
Chewable Vita-C Plus (100mg) mempunyai pertambahan Rose Hips Powder (juga salah satu sumber vitamin c yang hebat). Ia juga dikatakan sebagai 'stomach tonic' kerana ia membantu mengubati ulser perut, diarrhea, sembelit dan sebagainya. Selain daripada itu ia turut bertindak terhadap kolesterol, diabetis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.Fungsinya? Sama je macam Vita C Plus

Secara asasnya kebaikan Chewable Vita C ini sama dengan Sustained Released Vita C. Apa kebaikannya? Jom kita baca!
  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh 
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan 
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat 
  • Meningkatkan sistem imun tubuh 
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet 
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan 
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan 
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan 
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg 
  • Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda 
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 20, 2014

Kekal Bertenaga & Sihat Semasa Ramadan

Berpuasa Ramadhan ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk meningkatkan kesihatan mental dan fizikal. Dengan tidak makan atau minum sepanjang hari, badan kita akan berpeluang menyahtoksik sistem penghadaman di sepanjang bulan ini. 
   

Apakah yang biasa berlaku semasa bulan puasa?

  • Lemak dan karbohidrat yang berlebihan yang disimpan di dalam badan kita digunakan sebagai sumber tenaga, oleh itu ia membantu dalam proses pengurangan berat badan.
  • Metabolisme badan perlahan apabila badan tidak menyediakan tenaga yang banyak, badan kita perlu memastikan lebih banyak tenaga untuk prestasi selular.
  • Paras glukosa darah mengurang: mual, pening, sakit kepala, keletihan. 
Berpuasa di bulan Ramadan sangat berkesan bagi membersihkan badan kita dan mengembalikan kecergasan.

Puasa menggalakkan detoksifikasi. Badan kita akan memecahkan simpanan lemak, ia menggerakkan dan menyingkirkan toksin yang disimpan.

Semasa puasa sistem penghadaman berehat. Selepas berpuasa, proses penghadaman dan proses pembuangan diberi nafas baru.

Puasa juga sebenarnya dapat mengecilkan perut - bukan dengan cara yang berbahaya, tetapi mengembalikan kepada saiz normal. Kita lebih rasa puas atau berasa cukup dengan makanan yang sedikit selepas berpuasa.


Berpuasa dengan Produk Shaklee - Tips Berpuasa untuk Anda
  • Jangan ambil makanan berat semasa Bersahur - Bersahur menjadikan badan kita lebih bertenaga dan membuat berpuasa lebih mudah. 
  • Hadkan pengambilan lemak anda - Pengambilan lemak tinggi akan membawa kpd kegemukan dan risiko masalah kesihatan yang tinggi.
  • Tingkatkan pengambilan protein & serat yang sihat. Membantu berasa kenyang yang lebih panjang dan lebih bertenaga.Mencegah sembelit & menggalakkan kesihatan usus.
  • Berjalan selepas iftar (Buka puasa)
  • Berterawikh

Mighty 3 Gems Semasa Berbuka dan Bersahur - bertenaga sepanjang hari


•Bermula dengan sarapan/ sahur yang sihat dan memberi tenaga sepanjang hari anda.
•Membantu melaraskan paras cecair dan mengganti semula tenaga selepas berpuasa .

COQ Health -untuk meningkatkan tenaga dan baik juga untuk kesihatan jantung dan kulit anda

 Vivix dapat meningkatkan Sistem Pertahanan Badan dan Kulit Cantik di Hari Raya, Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel. Tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. Mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh.

VITALEA - 2biji vitalea bersamaan dengan 40 jenis lauk. Bermaksud, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 tabs vitalea ianya sama lah dengan hidangan 40 jenis lauk pauk. Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

Jadual Pemakanan Shaklee Semasa Ramadhan

=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 19, 2014

Penjagaan Kesihatan yang Menyeluruh

Kesejahteraan sering dikaitkan dengan keadaan di mana kita bebas daripada sebarang penyakit. Maka sudah tentulah kita dianggap seorang yang sihat seaandainya tidak menghidap sebarang penyakit. Namun ada pula yang beranggapan walaupun kita tidak berpenyakit, kita tidak semestinya sihat.

Kesejahteraan sebenarnya berkait rabat dengan gaya hidup seseorang, Setiap individu punyai tanggungjawab untuk menjaga kesihatan diri, memberikan pemakanan asas terbaik pada tubuh, mengawal berat badan serta tidak lupa untuk bersenam. Di samping itu, risiko kesihatan seperti merokok , pengambilan alkohol dan penyalahgunaan dadah haruslah dielakkan bagi memelihara kesejahteraan dan kesihatan diri.

3 Langkah mudah yang anda perlu berikan perhatian untuk mendapat kesihatan dan kesejahteraan optimum: 

Step 1:  Anti Penuaan
Peuaan berlaku di peringkat selular. Ia berlaku akibat daripada kerosakan molekul seperti DNA yang merupakan asas sel tubuh. Apabila semakin hari DNA kian lusuh dan haus, kesihatan pun turut terjejes. Kita boleh dapati kini, pelbagai penyakit kesan penuaan semakin meningkat termasuklah JANTUNG, KANSER,  DIABETES, ARTHRITIS, NYANYUK, PARKINSON dan sebagainya.

 Polifenol yang terdapat pada tumbuhan menunjukkan yang ianya lebih berkesan dalam memulihkan intrasel termasuklah pemulihan DNA dengan memberikan perlindungan antioksidan yang penting kepada sel. Saintis mendapati polifenol tumbuhan sebenarnya rahsia bagi usia yang lebih panjang dan lebih sihat. Polifenol tumbuhan mempunyai banyak faedah kesihatan daparipada melambatkan proses penuaan hinggalah mencegah penyakit berkaitan dengan penuaan yang serius.

Kolagen pula adalah salah satu rahsia awet muda. Semakin meningkat usia, kolagen iaitu protien yang amat diperlukan tubuh turut berkurangan. Menambah dan menggantikan kolagen yang hilang dapat membantu menegangkan kulit, mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan serta kelembutan kulit.

Step 2:  Makanan untuk Kesuburan
Setiap saat tubuh kita memrlukan nutrien bagi menjana, menyegar dan membaiki sel-selnya. Memberikan nutrien semuljadi pada tubuh seperti protien soya yang organismanya tidak diubah suai secara genetik (bukan GMO), pelbagai vitamin, mineral dan elektrolit, bukan sahaja amat penting untuk asas selular dan fungsi tubuh yang sihat, malah ia turut penting untuk menjana dan memperbaiki semula sel-sel tubuh, menylengara dan memperbetul tisu, megeluarkan enzim dan hormon , mengimbangi ceccair tubuh dan penyaaluran tenaga.

Step 3: Perlindungan
Setiap hari sel tubuh kita sentiasa diserang oleh radikal bebas seperti pencemaran, toksin, tekanan, makanan tidak seimbang dan jutaan mikrob berbahaya yang mengancam sistem imun. Ini seterusnya meningkatkan risiko asma, tindakan pada alahan, jangkitan kuman, kanser, influenza dan sebagainya. Justeru itu, sistem imum memerlukan pelbagai vitamin dan mineral untuk berfungsi secara teratur.Ekstrak campuran unik seperti biji labu, bunga saffflower, biji plantago dan ekstrak bunga Honeysuckle yang ditunjukkan dalam kajian klinikal dapat menyokong dan meransang tindakan proses imun secara semulajadi di peringkat selular.

SHAKLEE menyediakan kesejahteraan kesihatan yang menyeluruh untuk memberikan kehidupan yang lebih SIHAT: 

Anti Penuaan Selular - Vivix dan Shaklee Collagen Powder



Pemakanan bagi Penyuburan Selular - ESP Soy Protien Isolate Powder, Meal Shakes dan Perfromance Drink


Perlindungan Selular


=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 16, 2014

Rita Rudaini Vitalea dan MealShakes untuk Anaknya

Salam Semua... Hari ni nak share kat semua pasal sorang retis...Heheh..Bukan nak gossip pasal retis pun..Cuma nak bagitau la Rita Rudaini pun belikan MealShakes Shaklee untuk anak-anak beliau dan Vitalea Shaklee untuk diri dia sendri ;-). Heheh...Ramai jer yang consume MealShakes dan Vitalea ni..tp ye la bila retis consume ni nak gtau semua orang gak la..sebagai ibu kan ..tak kisah la retis ke tak retis ke mesti nak yang terbaik untuk diri dan anak2 kan..

 Jom tengok Instagram post dari  Rita Rudaini sendiri: 




Rita Rudaini mengamalkan MULTIVITAMIN dari Shaklee iaitu VITA-LEA..
Tablet Vitalea di saluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. Ia di hasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks yang di sebut sebagai Explo-Tab. Ia merupakan multi vitamin  yang paling pantas terlarut di dalam air dan juga tubuh manusia di dunia, yang mana mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil manusia.

Manfaat Utama Vitalea
  • Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  • Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran dan anaemia
  • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Metabolisma - sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid 
  • Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati   

Jom tengok tentang Kebaikan / Manfaat MealShakes yang di berikan Rita Rudaini kepada anak-anak dia pula

1. NUTRISI LENGKAP - Menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat.Kekurangan pengambilan 
zat boleh menyukarkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.Ia turun mengandungi LESITIN SOYA yg bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. MEMBEKALKAN NUTRISI KEPADA SEL TUBUH - Kaya dengan protein (tidak mengandungi lactosa) membantu pembinaan sel-sel kulit,kuku,rambut,organ,darah,imun DLL.

3. ANTI OKSIDA - Mengandungi vitamin A,C,E,ZINK,SELENIUM yg merupakan agen anti-oksida yg bertindak melawan jangkitan serta melambatkan proses penuaan.

4. MEMBANTU TUMBESARAN - Mengandungi ASID FOLIK,BIOTIN,Kaya dengan KALSIUM dan MAGNESIUM yg di perlukan utk membina tulang dan sel-sel utk proses tumbesaran.

5. MENGEMBALIKAN SERI WAJAH - Ianya mengandungi VITAMIN B yg lengkap,ZAT BESI dan COPPER yg cukup utk membina sel-sel darah merah yg sihat.Sekaligus memberikan kompleksi WAJAH / KULIT YG LEBIH CANTIK dan BERSERI.

6. DETOKSIFIKASI - Kaya dengan serat larut utk membantu membuang lemak berlebihan dan
sisa buangan dari perut serta usus.

7. RASA YG LAZAT - Minuman yg LAZAT utk diambil bersama FRUKTOS semulajadi.Penggantian yg segera utk kekurangan vitamin,mineral,dan juga tenaga.Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.Sesuai utk dinikmati oleh semua golongan. 



=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 

Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 15, 2014

Testimoni MealShakes untuk Anak Sembelit dan Tips Elak Sembelit

Testimoni 1 : 
Selepas menggunakan pada hari ke 2 dah tak sembelit, dah tak nangis kalu nak membuang. Selera pun bertambah. Hati ibu mana la yang tak suka kan

Testimoni 2 : 
 
Dah 2 bulan sembelit anak Puan Eyda hilang, makan pun berselera

Sembelit adalah satu masalah yang selalu berlaku di kalangan kanak-kanak disebabkan oleh pemakanan mereka yang tidak cukup mengandungi air dan serat atau fiber, ataupun kerana faktor-faktor lain dalam persekitaran kanak-kanak tersebut.
TIP MUDAH untuk ELAK ANAK SEMBELIT
  • Makan makanan yang kaya dengan serat- Makanan yang mengandungi kandungan serat yang tinggi seperti buah-buahan, sayur-sayuran dan roti bijirin penuh boleh membantu mengatasi masalah sembelit.Serat ini tidak dihadam, jadi ia menolong membersihkan usus dalam pergerakan, ia melalui sepanjang usus.Sementara itu, diet yang penuh dengan lemak, bergula atau berkanji boleh memperlahankan pergerakan usus.Serat ini lazimnya tidak digemari oleh kanak-kanak, justeru kita boleh mencuba buah-buahan seperti epal, oatmeal, oren, pisang, kentang bakar dan dan bertih jagung.
  • Minum air putih dengan banyak. Minum air yang mencukupi dan juga cecair lain, menolong pergerakan najis yang lebih senang melalui usus.Keperluan air seseorang kanak-kanak ditentukan mengikut umur dan berat badan. Lazimnya kanak-kanak dalam umur persekolahan memerlukan tiga ke empat gelas air sehari.
  • Jadual pemakanan yang tetap. Makanan merupakan rangsangan asli atau semula jadi bagi pergerakan usus. Oleh itu, jadual pemakanan yang tetap menolong mewujudkan pergerakan usus yang rutin.
  • Mewujudkan suatu tabiat tandas yang baik. Jika kanak-kanak itu suka menahan bila masa hendak ke tandas, kita boleh memastikan kanak-kanak tersebut duduk di tandas sekurang-kurangnya 10 minit setiap hari pada waktu yang sama, sebaik-baiknya selepas makan.
***Pakar Perunding Kanak-kanak, Dr. Mohd. Nazir Abu Bakar - Utusan Malaysia

Apa itu MealShake? Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda 
Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

a wholesome instant breakfast
a delicious,inexpensive meal in hurry
a nutrition packed meal supplement
a detectable snack any time
an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Siapa yang perlukan MealShake? Basically,ia sesuai utk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau pun kanak-kanalobese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja 

Ibu-ibu mengandung,menyusu,pesakitpesakit dlm proses pemullihan selepas operation, mereka-mereka yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..



Testimoni 3 : 
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 14, 2014

Pengalaman Menganti Puasa dengan Mighty 3 Gems

"Salam, hari ni puasa sunat stlh sekian lama x puasa. Dh ptg camni biasanya dh "lembik lutut" dh, tp skrg ni msh lg larat naik turun tgga ofis aras 3. Alhamdulillah, mgkn sbb pagi td sahur dgn MEALSHAKE + ESP + PD + MADU...pasni blhla amalkan di bln Ramadhan yg akan tiba x lama lg.."Puan Zakiah
Yesszza.. ni lah salah satu pengalaman dari pengguna Set Mighty 3 Gems semasa beliau menggantikan puasa. Set ini bukanlah khas untuk bulan puasa je...bulan-bulan biasa pun bole, cumanya semasa bulan puasa kita memang perlukan extra ENERGY BOOSTER. Apa akan jadi sekiranya kita tdak bersahur ataupun bersarapan ? ni adalah antara sebabnya

 - Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa yang panjang
 - Kurang peka
 - Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas
 - Kandungan gula dalam darah yang rendah
 - produktiviti kerja pun menurun
Set ni dapat membantu kita bertenaga sepanjang hari, membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan. dan memelihara kesihatan secara menyeluruh. dannnn....yang paling best KULIT jadi lembut jer dengan ESP... 
Set  ini, sesuai untuk seisi KELLUARGA, Mak, Ayah, Ibu Hamil, Ibu Menyusukan , Anak pun boleh amik ...Cubalah dan rasai keberkesannya ;-)
=======================================================
Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

May 13, 2014

Menjana Pendapatan di Rumah

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...Alhamdulillah saya rasa bersyukur kerana masih diberikan nyawa oleh Allah dan apa yang saya masih miliki hari ini. Semoga perbuatan yang saya lakukan hari ini, sebelum ini dan akan datang hanya untuk mencari keredhaan Allah. Segala cabaran dan rintangan ditempuhi dengan memilih untuk sentiasa positif dan tenang. Memilih untuk hidup sihat supaya memberi peluang dan ruang untuk saya terus berbakti dan beramal. Berusaha dan terus berusaha untuk orang disekeliling saya turut merasa senang dan dapat menyumbang bakti kepada kehidupan.

Diam tak diam dekat nak setengah tahun kita di tahun 2014, bulan puasa pun dah dekat kan. Cepat betul masa berlalu. Bekerja dari rumah, walaupun tidak mempunyai kedai ataupun pejabat namun saya masih boleh menjana pendapatan dari rumah sama dan lebih dari gaji yang saya peroleh semasa bekerja dahulu. Apa yang saya perlukan semasa mula-mula menceburkan diri ..chewwah ..saya hanya perlukan KEINGINAN KEAZAMAN yang kuat dan PUSH FACTOR. Kedua-dua ini amat penting untuk memastikan saya terus bertahan dari sekiranya onak duri, badai dan ribut taufan melanda. 

Tanpa pengalaman dalam apa-apa bidang perniagaan, saya terbuka hati dan memilih Shaklee. Saya memilih untuk WORK AT HOME MUM iaitu satu pengalaman yang baru dan rasanya cita-cita ramai ibu-ibu di luar sana kan. Kenapa saya memilih Shaklee?  Saya mempunyai MASA KERJA YANG FLEXIBLE dan lebih masa dan perhatian kepada anak saya dan keluarga. Dengan Shaklee saya juga TIDAK PERLU MENYIMPAN BANYAK STOK kerana segalanya hanya di hujung jari. Bisness yang saya pilih ini BUKAN SKIM CEPAT KAYA tapi siapa buat dia dapat dan sistem yang adil kepada ahli-ahli, kekuatan bisness ini pada saya terletak kepada PRODUKnya yang BERKESAN, SELAMAT dan MESRA ALAM.Kepuasan yang tidak terhingga kerana dapat menyumbang kepada kesedaran terhadapt kepentingan kesihatan kepada masyarakat sekeliling, dan juga bila produk yang kita cadangkan ini kita kongsikan ini memberi kesan yang baik dengan izin Allah. Selain itu jaringan group dan ada leader memberikan support dan guideline kepada ahli-ahli yang betul-betul serius .

Anda seorang suri rumah, pekerja, student, yang ingin menjana pendapatan? Sertai saya ;-) Apa yang diperlukan ialah HATI yang CEKAL, KEINGINAN, KEAZAMAN, USAHA dan DOA yang berterusan.

Macam mana nak join yer?? Caranya senang sahaja. Bermula dengan modal serendah RM65 ataupun tanpa modal langsung... 

  1. Hubungi saya Dahlia Ayob untuk menyertai dan saya akan uruskan proses pendaftaran dengan mendaftar anda secara online.
  2. Bayar yuran keahlian sebanyak RM65 + RM10 untuk kos pengeposan. Atau pun NAK FREE KEAHLIAN dan TERUS MENDAPAT BONUS PERTAMA? dengan membeli produk Shaklee berjumlah RM660

     ====================================================
    Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
    [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
    Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam

    May 12, 2014

    Penapis Air - Get Clean Water Pitcher

     Assalammualaikum semua..hari ini saya nak kongsikan satu lagi produk Shaklee iaitu penapis air Get Clean Water Pitcher. Apa yang bestnya tentang penapis air ini ialah dengan hanya RM460 kita boleh menikmati air yang selamat bersih dan berkualiti dan rasa airnya sedap, murah dan hanya beberapa sen je seliter, selain itu ia juga dalah jag automatik pertama yang menunjukkan jumlah air yang telah di turas,penapis air ini juga tak payah pasang-pasang wayar plug (save electrik) bagai dan ianya senang dibawa ke mana mana dan jimat kos sebab tak yah masak pun tak pe..Pilihan yang bijak bukan?


     Perlu ker penapis air di rumah kit? jawapannya perlu..Kenapa? Jom tengok apa yang ada di dalam air anda? Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda seperti logam berat, pencemraran industri, racun perosak, bahan cemar ini boleh memasuki bekalan air kita dan boleh mengakibatkan masalah kesihatan. 

    Memperkenalkan GET CLEAN WATER

    Get Clean Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean Water ini menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.


    Get Clean Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.



    KEISTIMEWAAN GET CLEAN WATER -Penapis Air 

    SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain

    Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

    PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos

    Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

    HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa

    Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

    MESRA ALAM: 
    Memelihara alam sekitar

    Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

    Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat

    Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!
    Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
    • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
    • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
    • Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
    • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

    Apa Kata Pengguna: 

    1.
     2.

    3. 

    "Alhamdulillah…bonus bulan 10 saya guna utk beli set Shaklee Water Pitcher ni….berbaloi2….

    klu dulu trpksa angkut air tong stp hari utk minum dan msk…sb kwsan rumah sewa saya airnya keruh dan berkrt....tp skrg dh x perlu lg…..slps dtapis air jd jrnh…n slmt diminum…alhamdlh…jum kwn2…dptkn penps air mdh alih ni…blh d bawa ke mna2…selain menjmtkn n slmt di mnum….blh dptkn drpd saya dan distributor msg2" Puan Nurul

     =======================================================
    Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor 
    [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 
    Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam





    May 9, 2014

    Tips Melatih Anak-Anak Berpuasa ;-)

    Sebuah hadis Nabi s.a.w. bermaksud: Diangkat pena itu kerana tiga perkara: Seorang kanak-kanak kecil sehingga dia dewasa, orang yang sedang tidur sehingga terjaga dan orang gila sehingga dia normal kembali. (Riwayat Imam Ahmad dan Abu Daud)

    Makna diangkat pena itu ialah mereka tidak ditaklifkan atau dipertanggungjawabkan untuk menunaikan sebarang ibadat. Agama Islam menjaga sifat semula jadi manusia. Kanak-kanak harus dilatih sejak kecil lagi supaya mahir melakukan ibadat dan taat kepada Allah s.w.t..Rasulullah bersabda yang bermaksud: Suruhlah anak-anakmu mengerjakan sembahyang ketika umur mereka tujuh tahun dan pukullah mereka jika mereka enggan melakukannya ketika umur mereka sepuluh tahun. (Riwayat Imam Ahmad dan Abu Daud)Puasa juga dikira ibadat dan kewajipan seperti sembahyang. Kita wajib melatih anak-anak menunaikan ibadat ini. credit

    Melentur buluh biarlah dari rebungnya, latihlah mereka sejak dari usia kecil lagi 

    TIPS MELATIH ANAK BERPUASA:
    • Berpuasa setengah hari atau mengikut kemampuan anak yang baru-baru nak belajar bepuasa
    • Bersahur dan berbuka puasa bersama keluarga di rumah
    • Berikan motivasi / ganjaran sekiranya dapat puasa sepenuh hari
    • Elakkan anak daripada aktif bermain di luar rumah kerana ini mungkin boleh memenatkan mereka.
    Tips Dari Segi Pemakanan
    •  PERBANYAKKAN makanan dari jenis PROTIN dan lemak spt ikan, daging, nasi, telur - Makin besar lemak dan protein yang dikonsum automatic..energi yang dimiliki oleh badan juga lebih besar.
    • Beri makanan atau minuman yang mengandung gula (karbohidrat). Gula mudah diserap dalam tubuh menjadi sumber energi
    • Perbanyak juga makanan SERAT (FIBER) kerana membantu melancarkan buang air besar.
    • Berikan zat gizi tambahan seperti VITAMIN atau KALSIUM.
    • Kurangkan atau elakkan memberi makanan dan minuman seperti makanan yang asam, bersantan, atau pedas.
    Supplemen yang sesuai dan di cadangkan kepada ibu bapa yang ingin melatih anak-anak berpuasa ialah?..pastinya SHAKLEE MEALSHAKES (vanila flavored) ~ mengandungi PROTIN, FIBER (SERAT), MULTIVITAMIN, MULTIMINERAL, KALSIUM dan zat gizi tambahan yang lengkap

    Sekilas fakta tentang MEALSHAKES - One serving provides approximately 1/2 of your daily requirement for essential vitamins and minerals, 30% of proteins, plus trace minerals and 3grams of dietary fibers. credit



    MealShakes - Click Here
    Vitamin untuk Kanak-Kanak- Click Here
    Resepi MealShake- Click Here
    =======================================================
    Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com 

    Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam