Jan 7, 2013

Set Berpantang Shaklee

Mengapa Nutrisi Penting Selepas Kelahiran Bayi ??Apakah yang terkandung dalam Set Bersalin sebenarnya? Secara basic, Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu Vitalea  ,Vitamin C ,B complex and Zinc.

Keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini? Secara ringkas
Vitalea with iron formula
Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga.
Memandangkan ibu-ibu kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan.Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

 B Complex
Sistem Penyerapan Bioaktif (meningkatkan penyerapan asid folik) 
 Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 

Sistem imun - membantu lawan jangkitan & penyakit
Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
Mengandungi bahan semulajadi  seperti bioflavonoids, hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan fungsi vitamin C.
Vitamin C yang dihasilkan mempunyai  molekul sama seperti yang terdapat dalam dalam buah sitrus

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.
Selain dari set di atas, anda juga boleh menambah vitamin-
vitamin lain seperti 

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy.  Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.


OsteMatrix
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.


GLA COMPLEX 
Meningkatkan kesihatan semasa waktu Pantang  
Mengimbangi sistem hormon ibu lepas bersalin

Testimoni Pengguna Set Berpantang - Click Sini
Berpantang dengan Shaklee - Click Sini

======================================================
Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota KemuningShare:
Post a Comment