Oct 16, 2012

Susu Ibu dan Shaklee

        Alangkah bahagianya menjadi seorang ibu apatah lagi boleh menyusui sendiri bayi yang dilahirkan.Secara lahiriahnya setiap ibu mampu menyusui sendiri anaknya.Susu ibu merupakan makanan terbaik bayi anda.Ia mengandugi khasiat pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran dan perkembangan bayi bagi memastikan membesar dengan sihat dan kuat.Susu ibu juga mempunyai daya tahan yang diperlukan oleh bayi anda demi melindunginya daripada serangan dan jangkitan yang biasa dihidapi oleh bayi yang baru lahir.Sumber Shaklee Today
     
  Selain daripada kaya dengan nutrien, komposisi bahan di dalam susu ibu itu sungguh unik. Antara  lemak, protien,karbohidrat,vitamin, mineral, enzim untuk penghadaman, hormon dan lain-lain...Wah bersyukurnya anak kita mendapat semua keunikan ini...Alhamdulillah. Selain itu, ia turut mengandungi faktor pelindung seperti antibodi dan lymphocytes yang membantu sistem imunisasi bayi untuk melawan penyakit dengan lebih baik.Sumber Majalah Pa&Ma.


Shaklee menawarkan satu rangkaian suplemen berkhasiat untuk memenuhi keperluan nutrien untuk penyusuan susu ibu. Senarai di bawah adalah saranan nutrien yang perlu diambil oleh para ibu yang menyusui bayi bagi memastikan kesihatan bayi dan ibunya:SUPLEMEN TERBAIK UNTUK IBU MENYUSU !!Apakah sebenarnya kepentingan SUPPLEMENT UNTUK IBU MENYUSU INI ??

1) Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

2) B complex lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

3) Vitamin C sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

4) Alfalfa raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

5) OsteMatrix (kalsium magnesium Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

6) Energizing Soy Protein Komposisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. SProtein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga


Click here - Cadangan Set Penyusuan

Anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Penghantaran terus/COD ke Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 7, UiTM Shah AlamShare:
Post a Comment