Apr 26, 2017

Tip Kulit yang Cantik dan Berseri


[♥] minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan

[♥] mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen

[♥] Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.

[♥]  Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri

[♥] Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal

[♥] Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak

Shaklee Shah Alam
0193854667


Apr 23, 2017

Tips untuk Mata Sihat

Pilih cermin mata hitam yang menghalang 99 % kepada 100 % daripada UVA dan UVB .
Kelihatan bergaya dan melindungi mata anda pada masa yang sama!

Omega baik untuk mata anda

Dahlia Ayob - 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Sekitar Shah Alam.


Apr 22, 2017

Manfaat LECITHIN UNTUK FUNGSI OTAK

Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.

Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.

==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667  Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning


Apr 18, 2017

Set Detox Shaklee

5 Item dalam Set Detox iaitu:

🌷Herblax -  Melancarkan pergerakan usus dan menyingkir najis yang tersekat lama di usus. Membantu masalah sembelit

🌷Alfalfa - Menurunkan keasidan badan. Semakin banyak toksin dalam badan, semakin badan berasid.

🌷DTX -  Memperbaiki fungsi hati. Membantu mereka yang ada masalah HATI BERLEMAK dan BENGKAK HATI.

🌷Peppermint Ginger Plus - Buang angin dalam badan dan elak kembung perut.

🌷Vivix - Memberikan tenaga kepada sel untuk memulihkan sel yang rosak akibat kesan toksin yang terlalu tinggi dalam badan. Ia juga memperbaiki fungsi-fungsi sel.

📱0193854667

#sayajualshaklee #shakleeshahalam


Anda Perlu Detox

Risiko jumlah toksin yang tinggi dalam badan boleh membawa  gejala yang tidak sihat dan menyumbang kepada penyakit yang menjejaskan gaya hidup sebagaimana gejala berikut:

    🍎Sembelit
    🍎Berat badan meningkat
    🍎Kulit kusam dan berjerawat
    🍎Cepat letih
    🍎Suka makanan yang manis
    🍎Susah nak tidur
    🍎Stress
    🍎Tidur terganggu

Sekiranya anda mempunyai simptom di atas..maknanya anda perlu detox

📱0193854667


Jom #Detox Bersama #Shaklee

👉detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan #tenaga, memiliki #kulitcantik, #badancergas & #sihat, membaiki sistem #penghadaman, melegakan #kembung perut & #angin. Manfaat setiap set produk detox Shaklee membantu proses aktiviti detoks berjalan dengan lebih berkesan.
.
Nanti lepas ni saya share Produk Detox Shaklee
.
📱0193854667
.
#sayajualshaklee #shakleeshahalam


Apr 15, 2017

Petua Detox Lemom

Selalu korang gunakan #lemon untuk kesihatan camne? ..bahan2 yang biasa dalam rumah pun boleh untuk #detox la macam ni kan...
.
Kalau badan #berangin tak selesa selalu saya buat masak lemon + serai + halia + air..nak minum campur madu pun ok..rasanya sedap ...harum2 serai..macam minum tomyam gitu..
.
minum sejuk pun sodap..minum panas2 pun sodap
.
gedebush gedebush poie eh... badan pun rasa ringan. .cubalah..😊😂😁😀☺

#shakleeshahalam


Apr 12, 2017

Alfalfa dan Kulit Jerawat


Salah satu sebab jerawat timbul ialah di sebabkan toksin banyak dalam badan..solution nya kena DETOXS.

Nak ambil apa untuk detoks? Salah satu ialah dengan 10 biji ALFALFA dan banyakkan minum air putih tau!!

Kenapa kena DETOX ni....yelah dah berbulan bulan kot makan macam2 VITAMIN CANTIK tapi tak ada hasil ...KALAU TAK DETOKS, sia-sia je la, sebab detoks ni membantu badan kita MENYERAP NUTRIEN pada tahap OPTIMUM.

Alfalfa dan Kulit:
Alfalfa mengandungi kandungan nutrisi yang dapat membantu proses membersihkan kulit.

Alfalfa juga mengandungi enzim yang membantu melawan keradangan

📱0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia n COD Sekitar Shah Alam


" Saya salah guna skincare "

"Jerawat ni banyak puncanya dik" ..."ye..saya salah guna skincare...terus kulit jadi gini..saya dah try macam2 tapi still kulit tak ok"
.
☝ untuk masalah di atas..sy suggest stop la yg lain2 tu dulu... amik 2 ni je dulu kita tgok camne ye..lepas dah ok then baru kita add on yang lain ye.
.
.
ALFALFA COMPLEX - agen detoks yang bantu membuang toksik dalam dalam badan & usus. .
.
.
VITAMIN C - Membantu untuk mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yang mencukupi untuk pemulihan kulit. Jerawat cepat kecut. .

Saya doakan masalah kulit adik ni cepat baik..dan d permudahkan segala urusan.Insya Allah.
.
📱0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia. COD sekitar Shah Alam .


Apr 9, 2017

7 Khasiat ESP semasa Hamil

1) Memberikan anda bertenaga sepanjang hari selama mengandung
2) Menjadikan anda kenyang dan ia juga meningkatkan metabolisme badan
3) Memastikan kesihatan ibu di tahap yang optimum
4) Kulit bayi apabila dilahirkan nanti akan kelihatan cantik, halus dan gebu tanpa sebarang masalah kulit
5) Membantu perkembangan fetus
6) Membantu meningkatkan paras kolesterol baik & ia juga baik untuk kesihatan jantung
7) Membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik

📱0193854667

#sayajualshaklee #shakleeshahalam #shakleeuitm


B.Complex dan Ibu Menyusu

Vitamin B kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat.

Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.


📱0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Seluruh Shah Alam


Apr 6, 2017

Lecithin Shaklee

Soy lecithin merupakan “pengelmulsi” semulajadi untuk cairkan lemak & minyak dalam badan.
.
Sumber #Lecithin dari kacang soya organic non GMO di mana ia berfungsi untuk MEMECAHKAN #LEMAK dan #KOLESTROL.
.
Ia juga berfungsi sebagai pembersih salur darah dan memastikan lemak & minyak tidak termendap di dinding membran .
.
Lecithin berupaya memecahkan & mencairkan lemak dengan cepat, lemak & minyak akan di tukarkan menjadi butiran2 kecil agar mudah keluar semasa proses detoks.
.
Lecithn juga berfungsi meringankan sembelit dan bertindak meleraikan toksin dalam usus.
.
Bengkak susu a.k.a liang susu tersumbat leh juga bersusaha dengan Lecithin

📱0193854667


Dah bersawang...😁😀

Assalammualaikum....Maaf sesangat..dah lama hakak tak update blog ni...hakak masih lagi jual dan pengedar Shaklee yang sah tau...cuma hakak fokus kat Instagram FB Page dan Facebook. Sekarang nak aktif semula menulis blog.....

  Tq My Lovely customer...sejak dari minggu lepas  dan memang sebelum bulan puasa dan raya ni....ni adalah antara hot item !! ...

Makan suplemen pun makan juga..tapi makan kenalah jaga tau...

Jangan pantang nampak!!

📱0193854667

#sayajuashaklee #shakleeuitm #shakleeshahalam


Jun 15, 2016

Promo Jun 2016 - Lecithin

2 fungsi UTAMA Lecitin:
1. sebagai pengemulsi lemak yang akan MEMECAHKAN LEMAK serta KOLESTROL ke dalam bentuk-bentuk kecil. 
2. MENCEGAH lemak-lemak tadi dari MELEKAT di platlet darah atau dinding arteri.

Jika lemak tadi tidak diemulsi, ianya akan MENJADI TEBAL dan PUNCA UTAMA kepada DARAH BEKU, arterosklerosis dan trombosis koronari! Boleh clogged salur darah dan mengakibatkan SERANGAN JANTUNG! 

==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning


Jun 14, 2016

CINCH TEA MINUMAN DI BULAN PUASA

Kenapa Saya memilih cinch tea shaklee?
Saya tak bole minum soya based esp atau mealshake..alergik segala jenis kekacang..😐 .
Bila minum cinch tea shaklee.. memang serasi dengan saya..tambah2 dalam ingredientnya ada roiboos tea..katanya elok utk #ekzema juga..Nanti saya sharekan kebaikannya.
.
Carbohydrate per serving < 1g .
Tiada pemanis tiruan ,tiada gluten , tiada bahan pewarna. 😊
.
#sayajualshaklee
#shakleeshahalam

Dahlia Ayob:
==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning


Mealshake Promosi Jun 2016.

Salam Ramadhan.... dah d pertengahan bulan 6 dah..hihi...Mealshake Promo tau bulan ni, selain Lecithin dan Vitalea for Child.

Best sangat ke Mealshake Shaklee ni? .
1) Nutrisi Lengkap – ada 24 jenis Vitamin, mineral dan zat perlu.
.
2) Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh – Kaya dengan protin, membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, dan sistem imun badan.
.
3) Membantu Tumbesaran – Mengandungi asid folic, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran.
.
4) Anti Oksida – Ada vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan proses penuaan.
.
5) Mengembalikan seri wajah – ada vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/ kulit yang lebih cantik.
.
6) Detoksifikasi – Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
.
7) Rasanya yang lazat – perasa vanila dan lazat jika diambil bersama buah-buahan. tidak mengandungi sebarang perasa dan pewarna tiruan.  Mealshake ni boleh diambil oleh semua golongan – bayi berumur 1 tahun ke atas, pelajar, kanak2 yang sedang membesar, para atlet, vegeterian, orang yang kurang sihat, orang yang sibuk bekerja, warga tua , mereka yang susah nak telan pil, atau mereka yang selalu makan makanan segera.
.
Nak lagi best, bulan ni promo Mealshakes beli 3 percuma 1. Wowww! 😍

Berminat boleh Pm or whatsapp 0193854667

#shakleeshahalam #sayajualshaklee


May 5, 2016

Set Ramadhan

Assalammualaikum..Salam Sejahtera...Mesti ramai yang tengah ganti puasa ni kan...atau memamg berpuasa sunat. Lemah letih longlai ke? Jom consume Set Ramadhan ni...nak tau manfaat nye...jom baca di 👇

Set Ramadhan Shaklee sangat membantu kita untuk berpuasa dengan lebih bertenaga, mengelakkan badan letih dan lesu akibat dari dehidrasi, serta membantu badan memperolehi nutrisi harian yang mencukupi walaupun sedang berpuasa.

Bonus yang anda dapat daripada Set berpuasa ini juga turut membantu memecahkan lemak.

Set Ramadhan shaklee ini terdiri daripada 4 vitamin iaitu ESP, Mealshake, Performance Drink dan Lecithin. Kebaikan setiap satunya ialah;.

❤ ESP

Sumber protein lengkap. Beri rasa kenyang lebih lama. Bantu beri tenaga berpanjangan

❤ Performance Drink

Membantu penghidratan badan. Mengekalkan bendalir serta paras gula dalam darah.

❤ Mealshake

Multivitamin dalam bentuk serbuk yang lengkap dengan protein dan serat. Rasa French Vanilla yang lazat dan harum.

❤ Lecithin

Pengemulsi lemak. Bantu menurunkan paras kolesterol jahat LDL. Sumber kolina untuk fungsi otak.

Siapa yang perlukan Set ni?  Seisi keluarga....

==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning


Apr 20, 2016

Happiness is Homemade

Assalammualaikum....Hi Everyone..Saya doakan anda semua sihat sejahtera dan sentiasa dalam lindungan Allah. Dah lama tak update selain dari Shaklee kan... Al kisahnya nak share la pestime buat cookies...hahaha..baru pestime...takper...Better late than never.

Azam tahun ni nak "JIMAT" dah tak nak beli biskut, cookies masa raya nanti.Tahun ni konsepnya JIMAT.. bukan kedekut tau tapi JIMAT.  Oven dah beli , beli oven murah je..tu pun suami yang sponsor...Ikutkan den haaaa..dok kira kira kira lagi...Alhamdulillah rezeki jangan di tolak. Bila dah ada oven...Sibuk la search resepi resepi. Menda yang pertama masak ialah pizza roti simple yang pakai roti gardenia tu. Ni dah biasa masak tapi selalu guna periuk ajaib ler. Lepas tu buat kek pisang (resepi pun amik kat pesbuk)

Search,seacrh kat pesbuk..jumpolah resepi Kek Pisang...jadi 2 minggu lepas buat kek pisang la tekau. Nasib bagi resepinya guna cawan. Sonang la nak di cubo an..Alhamdulillah jadi..sodap kat tekak den ni ha.Anak dan suami pun suko.

Keyakinan makin bertambah...apo lagi resepi den nak cubo ni....tetiba ramai lak yang post resepi Red Pearl Cookies..tak pernah makan pun sebelum ni tapi tengok caranya macam sonang yo.....Ajak en suami beli barang kat kedai kek. Nak tau...resepi ni guna gram...timbang belum boli laieee...camno ni..aaah takpe...kita buat dia....bila bancuh2 tengok2 lembik jer dia nye adunan...hahahaha..resepi cakap memang adunan akan lembut sikit..hurm..teruskan jugak..tetiba kat resepi tulis bakar 25C ....iyo ke ni..mano nak carik...last2 saya bakar 250C...kot la penulis teringgal kosong. Abis hangus cookies den. Hangus dan melebar.

Poning den.......Adunan dah sebesen ni....Takpo2...Betulkan adunan dulu...tambah tepung..agak2 ikut sukahati dan naluri..Masak dari hati tekau..masa zaman muda-muda remaja dulu selalu gak tetiap bulan puasa tolong mak buat biskut. dah betulkan. Cari resepi orang lain tapi yang ada bagitau berapa lama nak bakar dan berapa kepanasan yang sesuai. so adjust. Alhamdulillah baru berjaya. Biskut ni memang senang dan sedap dan rangup...cubolah..

Resepi boleh seach kat sini, dari FB Lina Othman 


Apr 18, 2016

Remedy atau Suplemem untuk Angin

Assalammualaikum...dah lama tak update blog rasanya....ni status FB saya yang lama. Masa tu berpantang gugur.

"Dari hari pertama berpantang dah hari ke 18 dah..hari hari Halia...Halia hari-hari...Huhu..Mak cakap kunyah semua halia tu..baik mak...tima kasih mak.....

Selain Halia yang mak masak tu hari-hari telan pil Peppermint Ginger Plus Shaklee.yang mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Boleh juga dihancurkan dan dicampur dengan air panas.

Jom baca sikit tentang Halia ni :
Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Cubalah Peppermint Ginger Plus.
Harga : RM45.00sebotol (90 biji)

==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning

Apr 4, 2016

Vitamin C dan Stress

Health Tweet Hari Ini :

Vitamin C berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.
Info Vitamin C berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

Untuk Anti Stress add on B.Complex dan Ostematrix
==============================================================
anda berminat? Hubungi saya Dahlia Ayob Shaklee Independent Distributor [ID No : 887383] Mobile:019-3854667 Emel:dahlia_ayob@yahoo.com Penghantaran ke seluruh Malaysia / COD ke Seluruh Sekitar Shah Alam, Seksyen 20, Seksyen 19, Seksyen 7, UiTM Shah Alam, Sri Muda Shah Alam dan Kota Kemuning