Posts

Tips Untuk Kulit Berminyak

Anda mempunyai kulit jenis berminyak ?

Jangan risau, ada beberapa #TipsCantik yang anda boleh amalkan untuk mengurangkan masalah ini ! 😉

✅ Elakkan makanan berminyak, fast food dan air gas
"You are what you eat", Makanan tersebut boleh menyebabkan kulit anda lebih berminyak jadi elakkan seboleh mungkin.

✅ Amalkan buah-buahan dan sayuran
Bukan dapat kurangkan masalah kulit berminyak je, dapat bonus menyihatkan dan turunkan berat badan lagi.

✅ Banyakkan minum air kosong dan bersenam
Ini penting untuk membuang toksin dari badan anda. Badan yang lesu, terperap di rumah tanpa berpeluh akan mengumpul toksin berlebihan.

Lagi bagus jika lepas bersenam, anda bersauna sekejap, pori muka anda akan terbuka dan anda boleh mencuci kotoran dan minyak dari dalam.

Mungkin tips ini nampak remeh tetapi hakikatnya jika nak cantik "permanent" anda WAJIB ubah lifestyle anda. Lifestyle anda dan pemakanan anda mencorakkan diri anda bukan sahaja luaran malahan dalaman.

Jom cantik luar dala…

Jatuh Hati dengan DD Cream D'freshpicks

Image
Salah satu sebab acik jatuh hati dengan DD Cream D'freshpicks ni bukan je boleh jd foundation (light coverage) malah boleh protect kulit dari matahari.
DD Cream D'freshpicks ni ada SPF50++, selain tu DD Cream ni membawa semua fungsi BB Cream dan CC Cream.
Kiranya ibarat DD Cream ni adalah gabungan BB Cream, CC Cream dan tambah fokus kepada anti-aging.
Specialnya lagi DD Cream ni boleh merawat kulit sekali (light moisturiser untuk hydration), menyeratakan tona kulit, kurangkan penampakan kedutan dan garisan halus, pemakaian yang kerap boleh kurangkan jeragat dan melambatkan penuaan
Suka ke suka?

Haa banyak kan fungsinya ? Sebab tu ia dipanggil DYNAMIC DO-ALL CREAM.
Banyak-banyak fungsi pun tekstur dia sangat lightweight tau. Bila pakai tak rasa macam pakai apa-apa pun kat kulit. BEST sangat !
Free from mercury. Free from hydroquinone.
Nak cuba mana2 produk dari D'freshpicks? Meh Whatsaap2 ye 193854667 Dahlia Ayob #feebeautifulnaturally

Tips rawat Suntan dan Sunburn

Image
Bila baru balik dari bercuti, kulit mesti jadi GELAP dek matahari. Rasa kulit gelap dan kusam. Haish, tak sabar nak tunggu kulit balik ke tona asal kan ? Nak tahu cara untuk rawat kulit anda agar kembali pada tona asal dengan lebih cepat ? Jom baca sampai habis !


1. ANTI -OKSIDAN !
makan dan makan makanan yang tinggi kandungan anti-oksidan untuk membantu kulit anda membaiki dirinya dari dalam .

2. MINUM AIR
banyakkan minum air

3. SCRUB KULIT
buang sel kulit lama untuk mengeluarkan kulit baru dengan tona warna asal dengan scrub kulit anda sekurang-kurangnya 2 kali seminggu

4. PAKAI SUNBLOCK
untuk mengelakkan kulit bertambah teruk, elakkan diri daripada sinaran matahari pukul 11am-4pm dan gunakan sunblock seperti Fresh Finishing DD Cream by D'Freshpicks yang mengandungi SPF 50++ !

5. LAKUKAN RAWATAN INTENSIF MUKA
rawat, baiki dan lembapkan kulit muka anda secara agresif dan intensif menggunakan FULL basic skincare set PRIMO dari D'Freshpicks. Lakukan rutin regime skincare anda …

RUTIN SKINCARE BERSAMA D’FRESHPICKS

Image
Hari ini saya nak kongsi rutin skincare D’FRESHPICKS.

Nak pakai produk mana dahulu ? Nak calit mana dahulu ? Apa turutan pemakaian ?

Soalan yang sangat kerap diterima.

Jadi ini boleh consider as FAQ lah untuk anda semua ya.

Produk utama D’Freshpicks skincare yang dipakai kat muka ada TUJUH. Ada lagi 2 produk special appearance seperti Chocoffee : Face Mask + Scrub dan Honeyfrencht Lip Scrub.

Tapi jom tengok turutan pemakaian TUJUH produk ini dahulu !

Mulakan dengan..

1. Cleanser
Cuci muka menggunakan sabun handmade dan natural yang mencuci tanpa mengeringkan kulit. Ada sabun Milxo, CBS dan Hanybee. Pilih ikut kesesuaian kulit uolls.

2. Toner
Lepas cuci muka, aplikasikan pula Toner untuk buang lebihan kotoran, prime kan wajah, dan kecilkan balik pori. Guna Rosewater Facemist. Sama ada nak spray atau basahkan cotton pad dan dab, dua-dua pun boleh.

3. Serum
Guna Hyaluronic Face Serum untuk target masalah kulit anda. Hyaluronic Face Serum sangat bagus untuk melembapkan wajah dan sebagai r…